Tillbaka till support Konto Fakturering och uppgraderingar Visa din transaktionshistorik

Visa din transaktionshistorik

I din faktureringshistorik kan du visa alla transaktioner som har gjorts i ditt WordPress.com-konto, inklusive betalningar och återbetalningar. Den här guiden visar hur du visar dina kvitton, gör ändringar och besvarar vanliga frågor om din transaktionshistorik.

Visa dina kvitton

För att komma åt din faktureringshistorik:

1. Klicka på din profil på https://wordpress.com/me
  2. Till vänster väljer du menyalternativet Köp:
Alternativet Köp är markerat i blått.
  1. Högst upp på skärmen väljer du fliken Faktureringshistorik:
Fliken Faktureringshistorik är vald.
Kontoprofil → Köp → Faktureringshistorik

Här hittar du en lista över alla transaktioner i ditt WordPress.com-konto, med de senaste transaktionerna först. Med hjälp av filtren längst upp kan du visa köp för en specifik månad eller en specifik tjänst (exempelvis WordPress.com, WooCommerce eller Jetpack).

Faktureringshistorik med några exempeltransaktioner visade.
Faktureringshistorik

Klicka på länken ”Visa kvitto” för att komma åt mer information om transaktionen. Du kan klicka på knappen ”Skriv ut kvitto” för att läsa in en utskriftsvänlig version av kvittot som du kan skicka till din skrivare eller spara som en PDF:

Ett exempel på ett kvitto.
Visa kvitto

Klicka på länken ”Skicka kvitto via e-post” för att skicka en kopia av kvittot till dig själv. Kvittot kommer att skickas till e-postadressen i dina kontoinställningar. När du gör ett köp på WordPress.com skickar vi automatiskt ett e-postmeddelande med kvittot till dig vid tidpunkten för transaktionen.

Anpassa ett kvitto

När du visar ett kvitto kan du lägga till information innan du skriver ut det eller sparar det som en PDF. Klicka på rutan märkt ”Faktureringsinformation” och ange eventuell anpassad information som ska visas på kvittot, t.ex. din företagsadress:

En GIF-bild som visar processen med att skriva in en företagsadress i rutan Faktureringsinformation.
Redigera ett kvitto

Hämta ett transaktions-ID

Om du har köpt en uppgradering för din WordPress.com-webbplats har vår betalningsbehandlare genererat ett unikt transaktions-ID för att identifiera din transaktion. Vi kan begära detta transaktions-ID för att söka efter ditt köp, eller för att verifiera ditt kontoinnehav.

Det finns flera platser där du kan hitta ett transaktions-ID:

I din WordPress.com-faktureringshistorik

Om du har åtkomst till ditt WordPress.com-konto kan du besöka din faktureringshistorik för att visa dina kvitton. I ett kvitto hittar du ditt transaktions-ID under Transaktions-ID, såsom visas nedan:

Transaktions-ID i ett kvitto.
Ditt transaktions-ID finns i din WordPress.com-faktureringshistorik.

På ditt kontoutdrag

Ibland behöver du verifiera ditt konto eller köp, men har inte tillgång till e-postkvittot. För vissa betalningar som behandlats på WordPress.com hittar du en 10-siffrig unik kod för transaktionen på ditt konto- eller kreditkortsutdrag. I ditt kontoutdrag kommer debiteringen att vara märkt med något av följande, beroende på vilket köp som har gjorts:

Om ditt utdrag visar siffrorna 8772733049 bredvid transaktionen, eller om ingen kod finns, kan din betalning ha gjorts via PayPal. Se nästa avsnitt för information om hur du hittar transaktions-ID:n för betalningar som behandlas via PayPal.

Hämta ett PayPal-transaktions-ID

Om du betalade med ditt PayPal-konto kan du hitta transaktionsnumret via ditt e-postkvitto eller genom att logga in på ditt PayPal-konto.

Vid tidpunkten för transaktionen kommer du att ha fått ett e-postkvitto från PayPal. Transaktionsnumret visas högst upp på kvittot:

Ett exempel på ett PayPal-transaktions-ID.
Om du betalade med PayPal, kvittot som de har skickat till dig.

Om du inte kan hitta e-postmeddelandet från PayPal kan du hitta transaktions-ID:t i ditt PayPal-konto genom att följa dessa steg:

1. Logga in på ditt PayPal-konto.
  2. Välj fliken Aktivitet:
Fliken Aktivitet är markerad i PayPal.
  1. Bläddra igenom ditt kontos transaktioner eller filtrera efter datum för att välja den tidsperiod då köpet gjordes.
  2. Klicka på valfri transaktion märkt WordPress.com för att visa information om köpet.
WordPress-com-betalningar via PayPal
  1. Transaktions-ID:t på kvittot är PayPal-transaktions-ID:t innehållande 17 tecken.
PayPal – Kvitto
PayPal-kvittot visar ditt transaktions-ID

Kontakta PayPal direkt

Ibland behöver du hämta ditt PayPal-transaktions-ID, men har inte tillgång till e-postkvittot och kan inte hitta det i ditt PayPal-konto. Du kan kontakta PayPal direkt för att få transaktions-ID:t. Du kan nå PayPal på följande nummer:

Du kan även besöka PayPals webbplats för ytterligare sätt att kontakta PayPal.

När du kontaktar PayPal för att få ett transaktions-ID, se till att ha följande transaktionsinformation till hands:

Vanliga frågor

Jag behöver en faktura, inte ett kvitto. Kan ni tillhandahålla fakturor?

Varje gång vi fakturerar dig skickar vi ett kvitto till e-postadressen som är kopplad till ditt konto. WordPress.com utfärdar ingen faktura innan en betalning görs, bara ett kvitto efter att en betalning har behandlats.

Kan jag lägga till momsuppgifter till mitt kvitto?

Ja, se vår guide om att lägga till moms, GST och andra skatter till din kvittoinformation.

Var är mina gamla transaktioner?

Sidan Faktureringshistorik visar endast transaktioner som gjorts efter 15 September, 2009. Om du söker information om transaktioner som gjorts före det datumet, kontakta supporten.

Mina senaste transaktioner saknas. Vart har de tagit vägen?

Sidan Faktureringshistorik visar ett register över alla transaktioner som har gjorts i ditt konto. Om du inte kan hitta en transaktion där har köpet troligen gjorts med ett annat WordPress.com-konto än det som du för närvarande är inloggad på. Prova att logga ut från det nuvarande kontot och logga in på något annat konto som du äger.

Hur gör jag för att avbryta och erhålla återbetalning för transaktioner i den här listan?

Se vår guide om återbetalningar.

Jag har en oväntad avgift på mitt kreditkort eller PayPal-konto. Hur får jag mer information om detta?

Du kan hitta information om alla avgifter från WordPress.com eller våra andra tjänster på vår sida Varför har jag debiterats?. Om du anser att debiteringen var felaktig, kontakta supporten.