Tillbaka till support Innehåll och media Media Ändra en bild i Media

Ändra en bild i Media

Du kan rotera, beskära och vända bilder i Mediabiblioteket genom att följa stegen i den här guiden. Om du vill beskära, rotera eller ändra storlek på en specifik bild som redan har satts in i en sida eller ett inlägg via en Bild-block, se den här guiden istället.

Krav

Din webbplats måste vara inställd på offentlig för att kunna använda bildredigeringsverktygen som beskrivs i den här guiden. Dessa bildredigeringsverktyg är inte tillgängliga när en webbplats är inställd på privat.

Välj en bild att redigera

Följ dessa steg för att öppna och redigera en bild i ditt Mediabibliotek.

Välj lämplig flik för din admingränssnittsstil:

1. Gå till din webbplats adminpanel.
  2. Välj Media.
  3. Klicka på bildfilen du vill redigera. Du vet att bilden är vald när en ram visas runt bilden och ett nummer visas i det nedre högra hörnet.
  4. Klicka på knappen Redigera. Detta öppnar ett fönster med olika detaljer om bilden, inklusive rubrik, bildtext, alternativ text, beskrivning och bild-URL.
En ruta ritad runt knappen märkt "Redigera".
  1. I det öppnade fönstret klickar du på knappen Redigera bild:
En ram runt en bild och en ruta ritad runt knappen märkt "Redigera".

Rotera, beskära eller vända en bild

Du kan rotera, beskära eller vända en bild i bildredigeraren.

Välj lämplig flik för din admingränssnittsstil:

När du har öppnat en bild för att redigera har du tre ikoner under bilden. Ikonerna låter dig rotera, beskära eller vända bilden.

Tre ikoner märkta Rotate, Crop och Flip.

Klicka på ”Klar” när du är klar, Återställ för att börja om från början med den bilden, eller Avbryt för att avsluta bildredigeraren.

Tre knappar märkta Avbryt, Återställ och Klar.

Rotera en bild

Du kan rotera bilder genom att klicka på Rotera-knappen. Varje gång du klickar på Rotera roterar bilden 90 grader moturs.

Beskära en bild

Du kan beskära en bild för att ta bort en oönskad del av bilden.

Klicka och dra först hörnen på beskärningsöverlägget för att välja ett fritt område du vill behålla för din bild. Du kan också klicka på Beskär-knappen och välja en av följande bildförhållanden för att beskära automatiskt:

• Original
  • Kvadratisk
  • 16:9
  • 4:3
  • 3:2

Vända en bild

Du kan vända bilder horisontellt genom att klicka på Vänd-knappen.

När du har redigerat bilden klickar du på ”Klar”-knappen för att spara dina ändringar. Du kan också klicka på Återställ för att börja om från början eller Avbryt för att avsluta bildredigeraren utan att spara dina ändringar.

Återställ den ursprungliga bilden

Om du vill återställa ändringarna som gjorts på en bild kan du avbryta dina ändringar och återgå till den ursprungliga versionen som du först laddade upp till Media.

⚠️

Om du har infogat en redigerad bild i publicerade sidor eller inlägg kan återställning av en bild bryta hur bilden visas där. Se till att kontrollera alla sidor och inlägg där du redan har infogat bilden.

Om du är säker på att du vill återställa en bild väljer du bilden som beskrivs ovan.

Välj lämplig flik för din admingränssnittsstil:

1. Gå till din webbplats adminpanel.
  2. Välj Media.
  3. Klicka på bildfilen du vill ändra.
  4. Klicka på knappen ”Ändra”.
  5. Klicka på knappen ”Återställ original”:
A box drawn around the button labeled "Restore Original".

Ändringarna träder i kraft omedelbart.