Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Media Bewerk een afbeelding in Media

Bewerk een afbeelding in Media

Je kunt afbeeldingen roteren, bijsnijden en spiegelen in Media door de stappen in deze handleiding te volgen. Als je een specifieke afbeelding wilt bijsnijden, roteren of schalen die al is ingevoegd in een pagina of bericht via een Afbeeldingsblok, raadpleeg dan deze handleiding.

Vereisten

Je site moet openbaar zijn ingesteld om toegang te krijgen tot de afbeeldingsbewerkingstools die in deze handleiding worden beschreven. Deze afbeeldingsbewerkingstools zijn niet beschikbaar wanneer een site is ingesteld op privé.

Kies een Afbeelding om te Bewerken

Volg deze stappen om een afbeelding in je mediabibliotheek te openen en te bewerken.

Selecteer het juiste tabblad voor de stijl van je beheerdersinterface:

1. Bezoek het dashboard van je site.
  2. Selecteer Media.
  3. Klik op het afbeeldingsbestand dat je wilt bewerken. Je weet dat de afbeelding is geselecteerd vanwege de rand die rond de afbeelding verschijnt en het nummer in de rechteronderhoek.
  4. Klik op de knop Bewerken. Dit opent een venster met verschillende details over de afbeelding, waaronder titel, bijschrift, alt-tekst, beschrijving en afbeeldings-URL.
A box drawn around the button labeled "Edit".
  1. In het geopende venster klik je op de knop Afbeelding bewerken:
A border around an image and a box drawn around the button labeled "Edit".

Roteer, Bijsnijden of Spiegel een Afbeelding

Je kunt een afbeelding roteren, bijsnijden of spiegelen in de afbeeldingseditor.

Selecteer het juiste tabblad voor de stijl van je beheerdersinterface:

Zodra je een afbeelding hebt geopend om te bewerken, zie je onder de afbeelding drie pictogrammen. Met deze pictogrammen kun je de afbeelding roteren, bijsnijden of spiegelen.

Drie pictogrammen met de labels Roteer, Bijsnijden en Spiegelen.

Klik op de knop “Gereed” als je klaar bent, Reset om opnieuw te beginnen met die afbeelding, of Annuleren om de afbeeldingseditor te verlaten.

Drie knoppen met de labels Annuleren, Reset en Gereed.

Een afbeelding roteren

Je kunt afbeeldingen roteren door op de knop Roteer te klikken. Elke keer dat je op Roteer klikt, draait de afbeelding 90 graden tegen de klok in.

Een afbeelding bijsnijden

Je kunt een foto bijsnijden om een ongewenst deel van de afbeelding te verwijderen.

Klik eerst en sleep de hoeken van het bijsnijd-overlay om een vrije vorm te selecteren die je wilt behouden voor je afbeelding. Je kunt ook op de knop Bijsnijden klikken en een van de volgende beeldverhoudingen kiezen om automatisch bij te snijden:

• Oorspronkelijk
  • Vierkant
  • 16:9
  • 4:3
  • 3:2

Een afbeelding spiegelen

Je kunt afbeeldingen horizontaal spiegelen door op de knop Spiegelen te klikken.

Klik op de knop “Gereed” om je wijzigingen op te slaan nadat je de afbeelding hebt bewerkt. Je kunt ook op Reset klikken om opnieuw te beginnen of Annuleren om de afbeeldingseditor te verlaten zonder je wijzigingen op te slaan.

De oorspronkelijke afbeelding herstellen

Als je de bewerkingen die op een afbeelding zijn uitgevoerd ongedaan wilt maken, kun je je bewerkingen annuleren en teruggaan naar de oorspronkelijke versie die je voor het eerst hebt geüpload naar Media.

⚠️

Als je een bewerkte afbeelding in gepubliceerde pagina’s of berichten hebt ingevoegd, kan het ongedaan maken van een afbeelding ervoor zorgen dat de afbeelding daar niet meer correct wordt weergegeven. Controleer alle pagina’s en berichten waarin je de afbeelding al hebt ingevoegd.

Als je zeker weet dat je een afbeelding wilt herstellen, kies je de afbeelding zoals hierboven beschreven.

Selecteer het juiste tabblad voor de stijl van je beheerdersinterface:

1. Bezoek het dashboard van je site.
  2. Selecteer Media.
  3. Klik op het afbeeldingsbestand dat je wilt bewerken.
  4. Klik op de knop “Bewerken”.
  5. Klik op de knop “Origineel herstellen”:
A box drawn around the button labeled "Restore Original".

De wijzigingen worden onmiddellijk van kracht.