Tillbaka till support Designa din webbplats Mailchimp-popup

Mailchimp-popup

Den här funktionen är tillgänglig för webbplatser med WordPress.com Creator- eller Entrepreneur-paketet. Om din webbplats har något av våra äldre paket är funktionen tillgänglig med Pro-paketet.

Många människor använder Mailchimp för sina e-postlistor. Om du vill ge dina besökare ett sätt att prenumerera på din Mailchimp-lista på din webbplats kan du antingen använda popup-formuläret för prenumeranter eller ett vanligt registreringsformulär.

Mailchimp-popup-formuläret går endast att lägga till på webbplatser som har tillägg aktiverade, eftersom Mailchimp kräver verifiering genom tillägg av kod i på din webbplats. Det är möjligt att istället välja Mailchimp-blocket på alla webbplatser.

Så här lägger du till popup-formuläret för prenumeranter

Ett popup-formulär för prenumeranter kan vara engagerande, eftersom det visas ovanpå din webbplats, första gången en användare öppnar det. Så här gör du för att konfigurera ett popup-formulär.

Steg ett: Skapa formuläret i Mailchimp

Till att börja med, skapa ett Mailchimp-konto eller logga in på ditt befintliga konto.

Skapa därefter en e-postlista (Mailchimp kallar detta en ”Publik”) för din webbplats följare.

Klicka här för att visa instruktioner för hur du skapar en publik i ditt Mailchimp-konto.

När du har skapat en ny publik, klicka på Hantera publik och därefter Registreringsformulär.

Mailchimp-registreringsformulär
I din Mailchimp-publik klickar du på Hantera publik → Registreringsformulär

I sektionen Registreringsformulär för din Mailchimp-publik väljer du Popup-formulär för prenumeranter.

Mailchimp - Popup-formulär för prenumeranter

Utforma och konfigurera ditt formulär hur du vill.

Det är frestande att konfigurera ditt formulär så att ett popup-fönster visas så snart besökare öppnar din webbplats. Överväg definitivt att redigera inställningarna så att popup-fönstret visas efter 5 sekunder istället för omedelbart.

Mailchimp - Popup-inställningar

Mailchimp-formuläret kommer endast att visas en gång för besökare! Ju längre tid de har på sig att bekanta sig med din sida, desto troligare är det att de kommer att registrera sig för din e-postlista.

Steg två: Anslut din webbplats till Mailchimp

När du skapar ditt formulär kommer uppmaningen Anslut din webbplats för att publicera ditt popup-formulär på din webbplats att visas. Klicka på Anslut nuså kommer du att se följande alternativ:

Mailchimp-skärmen Anslut webbplats

Ange URL:en för din webbplats, acceptera Mailchimps villkor och fortsätt till nästa skärm. Där kommer du att få ett stycke kod:

Kopiera koden från Mailchimp

Du kommer nu att behöva klistra in koden i sektionen på din webbplats. Det finns många sätt att göra detta på, men den enklaste metoden är att:

1. Installera och aktivera gratistillägget Infoga sidhuvuden och sidfötter.
  2. Gå till Mina webbplatser → Inställningar → Infoga sidhuvuden och sidfötter.
  3. Klistra in koden i rutan Skript i sidhuvud och klicka på Spara:
Skript i sidhuvud - Sidhuvuds- och sidfotstillägg
Klistra in din Mailchimp-kod i rutan Skript i sidhuvud

Se till att din webbplats inte är satt som privat eller Kommer snart, annars kommer Mailchimp inte att kunna verifiera din webbplats!

Tillbaka i Mailchimp klickar du på knappen Kontrollera anslutning för att instruera Mailchimp att kontrollera din webbplats beträffande koden. Om du har lagt till den korrekt kommer ett bekräftelsemeddelande att visas:

Se till att växla till PÅ för popup-fönstret, så att det börjar visas på din webbplats

Första gången en besökare kommer till din sida visas ett popup-fönster med ditt prenumerationsformulär. Mailchimp lagrar en cookie i besökarens webbläsare så att inte popup-fönstret visas för samma besökare mer än en gång. Här är ett exempel:

exempel-på-mailchimp-popup

Uppdatera ditt formulär

Om du vill göra ändringar i ditt formulär, gå tillbaka till dina inställningar i Mailchimp för att redigera formuläret. Så snart du publicerar dessa ändringar i Mailchimp-formuläret kommer de automatiskt att återspeglas när popup-fönstret visas för nästa besökare på din webbplats. Du behöver inte kopiera/klistra in koden igen!

Alternativ till ett popup-formulär

Medan ett popup-formulär är ett iögonfallande sätt att få dina besökare att registrera sig för din e-postlista kanske du vill integrera något lite mer subtilt.

Mailchimp-block

Om du använder blockredigeraren kan du lägga till ett Mailchimp-block på en sida eller i ett inlägg genom att följa dessa instruktioner.

Integrering med Wufoo

Genom att integrera Wufoo med Mailchimp kan du bädda in ett Wufoo-formulär på en sida, i ett inlägg eller i en widget. Formulären kommer att skickas till ditt Mailchimp-konto. Dessa instruktioner finns här.

Du kommer att behöva ett betalt Wufoo-konto för att integrera med Mailchimp.

Integrering med JotForm

JotForm kan bäddas in på en sida, i ett inlägg eller i en widget och integreras med Mailchimp för att skapa din e-postlista.

Till skillnad från Wufoo kan JotForm integreras med Mailchimp kostnadsfritt.

Instruktioner för att integrera JotForm med Mailchimp finns här.