Tillbaka till support Innehåll och media Redigerare

Redigerare

Redigeraren är där du lägger till innehållet till din webbplats eller blogg. Både inlägg och sidor använder samma redigerare. Den här sidan beskriver de olika redigerare du kan använda.

WordPress-redigerare

WordPress-redigeraren som lanserades 2018 kallas också Blockredigeraren. Det är den mest kraftfulla och flexibla miljön för WordPress-redigering och används av miljontals webbplatsägare över hela världen.

Varje webbplatselement, som bilder, text, videor och rubriker, läggs till via ett block. Block är distinkta strukturella element som låter dig isolera innehållsområden för att redigera dem.

Redigera HTML i WordPress-redigeraren

Du har två alternativ för redigering av HTML i WordPress-redigeraren:

I verktygsfältet för varje block (som visas när du klickar på blocket) visar ellipsen, eller de tre prickarna, alternativet Redigera som HTML för att redigera HTML för just det specifika blocket.

Redigera som HTML – block
Redigera ett blocks HTML

Om du vill redigera HTML för en hel sida eller ett inlägg, klickar du på ellipsen nära din Publicera-knapp för att växla till Kodredigeraren.

Kodredigerare

All kod kommer inte att fungera när du redigerar som HTML. Om din kod är välskriven och utan fel så kontrollerar du att den finns i listan över godkända HTML-etiketter och att det inte är en begränsad kod, som JavaScript.

Växla till WordPress-redigeraren

Om du skapade en sida eller ett inlägg i den klassiska redigeraren innan WordPress-redigeraren lanserades, kommer WordPress-redigeraren att bevara ditt befintliga innehåll i ett Klassiskt block, som har mycket av samma funktioner som den klassiska redigeraren.

Du kan konvertera innehållet till block med de tre punkterna högst upp till höger i det Klassiska blocket.

Klassisk redigerare

Den klassiska redigeraren var standardredigeraren för WordPress.com-webbplatser och -bloggar innan WordPress-redigeraren (se ovan) lanserades.

I WordPress-redigeraren finner du det Klassiska blocket vilket replikerar funktionerna i den klassiska redigeraren inuti WordPress-redigeraren. Så här ser den ut:

Använd det klassiska blocket för samma redigeringsmiljö som den klassiska redigeraren

Tredjepartsredigerare

Det här avsnittet av guiden gäller för webbplatser med WordPress.com Creator- eller Entrepreneur-paketet. Om din webbplats har något av våra äldre paket är funktionen tillgänglig med Pro-paketet.

Webbplatser med tillägg aktiverade kan installera redigerartillägg från tredje part, exempelvis Elementor och WP Bakery. Ibland kan teman från tredje part också innehålla en egen redigerare.

Tänk på att du när du använder en redigerare från tredje part får bäst support för verktyget från dess utvecklare. De inkluderar ofta länkar för att kontakta dem direkt via verktygets installationssida i din WP Admin-instrumentpanel.