Tillbaka till support Konto Stäng mitt konto

Stäng mitt konto

Om du stänger ditt konto tas alla dina webbplatser och allt innehåll på dem bort. Efter några veckor kommer informationen att ha rensats bort från vårt system helt och hållet och då kan processen inte ångras.

Så här tar du bort ditt konto

Du kan stänga ditt konto permanent längst ner på skärmen Kontoinställningar:

Avsnittet Stäng konto på skärmen Hantera konto

Detta tar inte bara bort ditt användarnamn, utan även alla dina WordPress.com-webbplatser och deras innehåll. Efter några veckor kommer denna information att ha rensats bort från våra servrar och då kan processen inte ångras. Se därför till att du är säker på att du vill lämna WordPress.com helt och hållet innan du fortsätter.

Om du inte ser alternativet ”Stäng ditt konto permanent”, innebär det att du inte har något aktivt paket eller någon aktiv domän på ditt konto. Du kan avbryta/ta bort dessa via sektionen Köp i ditt konto.

Alternativ till att stänga ett konto

Du kan även överväga mindre drastiska åtgärder:

Avbryt först köp

Om du har ett WordPress.com-paket eller någon annan uppgradering kommer du att behöva avbryta aktiva köp innan du kan stänga ditt konto. Detta kan göras i sektionen Köp i ditt konto. Vissa webbplatser som har tillägg aktiverade kan dessutom behöva kontakta supporten för att slutföra en kontostängning.

Läs mer om att hantera köp samt avbryta och ta bort prenumerationer från ditt konto här.

WooCommerce.com-köp

WordPress.com-konton används även för att hantera WooCommerce-com-köp, -ärenden och -prenumerationer. Att stänga ditt konto kan därför även stänga av din åtkomst till WooCommerce-tillgångar. Du kan kontrollera informationen i WooCommerce.com-adminpanelen för ditt konto innan du stänger kontot, för att säkerställa att du inte oavsiktligt tar bort något som du vill behålla.

Gravatar.com

WordPress.com-konton används även för att hantera din Gravatar på Gravatar.com. Att stänga ditt WordPress.com-konto kommer även att resultera i att ditt Gravatar.com-konto tas bort. Som ett resultat kommer eventuella Gravatar-bilder som visas med din profil eller kommentarer som du har gjort tidigare att tas bort.

Akismet

Akismet använder WordPress.com-infrastruktur för sina konton, så när du tar bort ditt WordPress.com-konto tar du även bort Akismet-kontot, och vice versa.

Jetpack

WordPress.com-konton används också för att hantera Jetpack-anslutningen för WordPress-webbplatser som drivs på egen server samt eventuella paket som du har. När du tar bort ditt WordPress.com-kopplar du bort din WordPress-webbplats som drivs på egen server från Jetpack. Cirka 30 dagar efter att Jetpack har kopplats bort kommer dina data att tas bort från våra servrar. För vissa funktioner, exempelvis Jetpack-funktionen Webbplatsaccelerator kan dina bilder och/eller statiska filer tas bort från vårt CDN tidigare än så för att frigöra serverutrymme.

Om du har ett Jetpack-paket som inkluderar säkerhetskopieringar och vill ha en kopia av den senaste säkerhetskopieringen innan du avbryter din Jetpack-prenumeration kan du ladda ner säkerhetskopian genom att följa dessa instruktioner.

VaultPress

WordPress.com-konton används också för att hantera dina VaultPress-säkerhetskopieringar och -säkerhetsskanningar. När du avbryter din VaultPress-prenumeration och tar bort ditt WordPress.com-konto tar du också bort ditt VaultPress-konto. Om du vill ha en kopia av den senaste säkerhetskopieringen av din webbplats innan du avbryter din VaultPress-prenumeration kan du ladda ner säkerhetskopian genom att följa dessa instruktioner.

Användarnamn kan inte återanvändas efter stängning

All information som är associerad med ett konto tas bort under en stängning och användarnamnet blockeras från att användas igen, för att förhindra imitation.

Återanvända en e-postadress

När du tar bort ditt konto blir din e-postadress kvar i vårt system i 30 dagar. Detta innebär att du inte kan använda ditt kontos e-postadress för att registrera dig för ett nytt WordPress.com-konto. När de 30 dagarna har passerat och ditt konto har rensats bort kommer dock din e-postadress att gå att använda med ett nytt konto.

Varje WordPress.com-konto måste ha en unik e-postadress. Om du ändrar e-postadressen för ditt konto till något annat kommer den tidigare e-postadressen att gå att använda med ett nytt konto.

Kontoåterställning

Det är möjligt att ångra en kontostängning under de första 30 dagarna efter att ett konto har stängts. Om du kommer på att du felaktigt har stängt ditt konto, kontakta oss omedelbart. Vi kommer att hjälpa dig att öppna ditt konto igen under det här 30-dagarsfönstret. När de 30 dagarna har passerat rensas dock alla dina webbplatser och din kontoinformation bort och kan inte återställas.