Tillbaka till support Domäner och e-post Hantera dina DNS-poster

Hantera dina DNS-poster

DNS-poster är specialinställningar som styr vad folk ser när de besöker din domän. De gör också det möjligt att ansluta din domän till tredjepartstjänster, exempelvis en e-postleverantör. Den här guiden visar hur du lägger till, tar bort och ändrar din domäns DNS-poster.

Orsaker att redigera DNS-poster

Du kan vilja redigera DNS för din domän om du:

📌

Så länge din domän använder WordPress.com-namnservrar hanterar du DNS via ditt WordPress.com-konto. Om din domän inte använder WordPress.com-namnservrar gör du DNS-ändringar hos din domänförvaltare/DNS-leverantör.

Visa dina DNS-poster

För att se de aktuella DNS-posterna för din domän, utför följande steg:

1. Besök din webbplats adminpanel och gå till Uppgraderingar → Domäner för att visa alla domäner som är associerade med webbplatsen:
Sidan Domäner, med två domäner listade.
Din webbplats domäner
  1. Klicka på domänen och därefter på DNS-poster:
Domäninställningsskärmen visar en sammanfattning av informationen om webbplatsdomänen, inklusive registreringsdatum, status för automatisk förnyelse och expanderbara komponenter för namnservrar, DNS-poster, kontaktuppgifter och domänsäkerhet.
Domäninställningar
  1. Här hittar du en lista över de aktuella DNS-posterna. Du kan sedan klicka på knappen Hantera för att göra ändringar:
DNS-postkomponenten på domäninställningsskärmen visar webbplatsens aktuella DNS-poster samt en Hantera-knapp som du kan använda för att lägga till, redigera eller ta bort dessa poster.

Lägg till en ny DNS-post

Du kan lägga till följande DNS-poster på WordPress.com:

Så här lägger du till en ny DNS-post:

1. Klicka på knappen Lägg till en post i det övre högra hörnet:
Alternativet "Lägg till en post" i det övre högra hörnet, med vilket du kan lägga till en ny DNS-post till domänen.
Knapp för att lägga till en DNS-post
  1. Klicka på rullgardinsmenyn Typ för att välja den typ av DNS-post som du vill lägga till (A, AAAA, CNAME, MX, TXT eller SRV).
Lägga till en A-post till domänen. Knappen Lägg till DNS-post visas i rosa.
Lägga till en ny A-post
  1. Fyll i kvarvarande information som du fått från den tjänst du lägger till posten för. De tillgängliga fälten ändras beroende på vilken typ av post du lägger till.
    • Det finns ingen standarduppsättning termer för de olika fälten för en DNS-post, så vissa leverantörer kan använda annan terminologi jämfört med vad du ser på WordPress.com.
    • TTL (time to live) mäts i sekunder, så ett TTL-värde på 3 600 = 3 600 sekunder, eller 1 timme.

Redigera eller ta bort DNS-poster

Om du vill redigera eller ta bort en befintlig DNS-post kan du klicka på de tre punkterna bredvid en befintlig post och välja antingen Redigera eller Ta bort:

Markerad Redigera-knapp för att redigera en befintlig DNS-post.
Redigera och ta bort DNS-poster

Standardposter

Vissa poster skapas som standard och deras värdefält visar meddelandet ”Hanteras av WordPress.com”. Dessa poster har särskilda beteenden beroende på deras typ (A, CNAME, MX):

Importera DNS-poster

Importera befintliga DNS-poster till din domän med hjälp av BIND-filer, även kallade zonfiler. BIND-filer är ett standardsätt att importera och exportera ett stort antal DNS-poster. Du kan importera DNS genom att följa dessa steg:

1. Klicka på knappen Importera BIND-fil i det övre högra hörnet:
Pil som pekar på knappen Importera BIND-fil.
  1. Välj den BIND-fil som du vill importera med hjälp av filnavigeringen i ditt system och klicka på Öppna.
    • Om BIND-filen innehåller en DNS-post som skulle stå i konflikt med en befintlig post kommer ett fel att uppstå.
    • Endast DNS-poster som stöds kan importeras: A, AAAA, CNAME, MX, SRV och TXT.
  2. Bekräfta de DNS-poster du vill lägga till för din domän i popup-fönstret Importera DNS-poster och välj Importera poster för att slutföra importen.

Identifieringsposten ”_domainconnect”

Om din domän använder WordPress.com-namnservrar kommer du att se alternativet att aktivera en viss DNS-post som kallas ”_domainconnect”.

Om du aktiverar denna post kan du ansluta till andra tjänster, exempelvis Microsoft Office 365, utan att behöva redigera DNS-poster manuellt.

Du kan aktivera denna post genom att klicka på de tre punkterna bredvid den och välja alternativet Aktivera. Du kan även inaktivera den genom att välja alternativet Inaktivera för den aktiva ”_domainconnect”-posten:

Aktivera-alternativet bredvid domänanslutningsposten.
Aktivera DNS-posten _domainconnect