Tillbaka till support Domäner och e-post Peka en domän mot en extern IP-adress

Peka en domän mot en extern IP-adress

Den här guiden beskriver hur du konfigurerar anpassade A-poster som pekar din WordPress.com-registrerade domän mot IP-adressen för ett annat webbhotell. Det är den här metoden du ska använda om ditt nya webbhotell inte stöder namnservermetoden.

Ändra en A-post

1. Öppna din adminpanel och klicka på Uppgraderingar → Domäner.
  2. Klicka på domännamnet som du vill ansluta till ett nytt webbhotell:
Domänerna för din webbplats
  1. Därefter klickar du på DNS-poster:
Alternativet DNS-poster är det tredje alternativet uppifrån, strax under Namnservrar.
Inställningar för registrerade domäner
  1. Klicka på Hantera så visas en lista över befintliga DNS-poster för den aktuella domänen på nästa sida.

📌

Ditt domännamns A-post pekar som standard mot WordPress.com. När du lägger till en ny A-post skriver detta över standardposten WordPress.com.

1. Om du vill lägga till en ny A-post klickar du på knappen Lägg till en post längst upp till höger.
Knappen Lägg till en post på skärmen DNS-poster.
  1. Välj A i listrutan Typ:
DNS-poster – lägga till en A-post
  1. Lägg till A-posten i rutan Pekar på. A-posten, som även kan kallas en IP-adress, kommer du att få av ditt nya webbhotell. Det är vanligtvis en uppsättning siffror separerade med punkter, exempelvis: 123.4.56.78
  2. Ange ett valfritt namn i fältet Namn, men bara om ditt webbhotell kräver det.
  3. Klicka på knappen Lägg till DNS-post för att spara A-standardposten.

Domänen börjar inom kort att peka på ditt nya webbhotell, men de flesta webbhotell kräver att du konfigurerar domänen hos dem också. Här är instruktioner för några populära värdtjänster:

Återställ A-standardposter

Att återställa A-standardposter innebär att eventuella anpassade A-poster tas bort och att din domän snabbt pekas tillbaka mot din WordPress.com-webbplats.

1. Öppna din adminpanel och gå till Uppgraderingar → Domäner → DNS-poster → Hantera.
  2. Klicka på … (tre punkter) i det övre högra hörnet.
  3. Klicka på alternativet Återställ A-standardposter:
Återställ A-standardposter
Återställ A-standardposter
  1. På nästa skärm klickar du på knappen Återställ för att bekräfta.
Bekräfta återställning av A-standardposter
Bekräfta återställning av A-standardposter