Domeinen, Upgrades

Domeinen »Aangepast DNS

Aangepaste DNS-records zijn speciale instellingen die de werking van je domein wijzigen. Ze zorgen dat je je domein kunt koppelen aan diensten van derden die niet op WordPress.com gehost worden, zoals een e-mailprovider.

Redenen om DNS-records aan te passen
Je DNS-records bekijken
Aangepaste DNS-records toevoegen
DNS-records aanpassen
Naamservers veranderen, zodat ze naar WordPress.com verwijzen
Naamservers veranderen, zodat ze niet naar WordPress.com verwijzen
Het discovery-record ‘_domainconnect’ inschakelen
Tekenlimiet TXT-record

Redenen om DNS-records aan te passen

In de volgende situaties wil je wellicht je DNS voor je domein aanpassen:

Aangepaste DNS-records zijn alleen beschikbaar als je al een aangepast domein hebt toegevoegd aan je blog.

Voor gekoppelde domeinen moet je de initiële DNS-aanpassingen doorvoeren via je huidige registrator (of kies indien mogelijk de optie ‘Je domein koppelen’). Dit ondersteuningsdocument biedt meer informatie. Wanneer je domein de naamservers van WordPress.com gebruikt, kun je de DNS via je WordPress.com account beheren. Gebruikt je domein de naamservers van WordPress.com niet, dan moet je je DNS-wijzigingen bij je registrar/DNS-provider beheren. Bekijk dit ondersteuningsdocument voor meer informatie.

↑ Inhoudsopgave ↑

Je DNS-records bekijken

Je DNS-records zijn te vinden op je Domeinpagina (Mijn sites → Beheren → Domeinen). Elk aangepast domein dat je aan je blog hebt toegevoegd heeft hier zijn eigen sectie.

Screen Shot 2016-01-04 at 6.32.54 PM

Wanneer je een domein uit de lijst selecteert, wordt er informatie over het domein weergegeven op je scherm, evenals een lijst met verschillende instellingen die je kunt aanpassen. Selecteer Naamservers en DNS:

Selecteer op het volgende scherm DNS-records:

wordpress.com dns

Heb je je domein ergens anders in beheer en heb je domeinkoppeling toegevoegd, dan zie je DNS-records meteen, in plaats van Naamservers en DNS.

Selecteer DNS-records en je krijgt vervolgens een lijst met bestaande DNS-records voor dat domein te zien:

Hier kun je DNS-records verwijderen door op het prullenbakpictogram te klikken, of een nieuwe DNS-record toevoegen.

↑ Inhoudsopgave ↑

Aangepaste DNS-records toevoegen

• Bovenaan deze DNS-pagina zie je de records die standaard aanwezig zijn. Deze kun je niet verwijderen.
  • Wil je aparte DNS-records toevoegen, dan moet je die toevoegen aan de vooraf ingestelde records.
  • Aangepaste DNS-records kunnen verschillende informatieonderdelen bevatten. De daadwerkelijk benodigde informatie is afhankelijk van het soort record dat je probeert toe te voegen.
  • Neem contact op met de provider van de dienst die je gebruikt (je e-mailprovider, bijvoorbeeld) voor de juiste records die je nodig hebt.

Je kunt de volgende DNS-records toevoegen aan WordPress.com:

Doe het volgende om een nieuw DNS-record toe te voegen:

1. Selecteer in het meerkeuzemenu het type DNS-record
  2. Vul de overgebleven informatie in die je van de dienst hebt gekregen waarvoor je het record toevoegt.
  3. Selecteer Nieuw DNS-record toevoegen.

↑ Inhoudsopgave ↑

DNS-records bewerken

Om een bestaand DNS-record te bewerken, moet je eerst het oude record verwijderen door te klikken op het prullenbakpictogram:

Daarna kun je een nieuw record toevoegen met de bijgewerkte informatie.

↑ Inhoudsopgave ↑

Naamservers veranderen, zodat ze naar WordPress.com verwijzen

• Alle via je WordPress.com-account geregistreerde domeinen gebruiken standaard de naamservers van WordPress.com.
  • Als je de naamservers verandert of als je een bestaand domein overzet van een andere provider, moet je mogelijk de naamservers wijzigen om je domein op de juiste manier naar je WordPress.com-site te laten verwijzen.
  • Selecteer op je pagina Domeinen (Mijn sites → Beheren Domeinen) het domein dat je wilt wijzigen, en klik dan op Naamservers en DNS.
  • Selecteer Naamservers en DNS
  • Schakel de optie ‘WordPress.com-naamservers gebruiken’ in.

↑ Inhoudsopgave ↑

Naamservers veranderen, zodat ze niet naar WordPress.com verwijzen

Volg deze stappen om je domein aan te passen, zodat deze niet naar WordPress.com verwijst. Als je wilt dat je domein met WordPress.com werkt, moeten de naamservers naar ons verwijzen.

• Als je het bij WordPress.com geregistreerde domein met een nieuwe host wilt gebruiken, ga je naar de pagina Domeinen (Mijn sites → Beheren Domeinen) en selecteer je vervolgens het domein dat je wilt bewerken.
  • Selecteer Naamservers en DNS
  • Schakel de optie ‘WordPress.com-naamservers gebruiken’ uit.
  • Voer de naamservers in die je wilt gebruiken. Deze heb je van je nieuwe host of provider gekregen.
  • Selecteer Aangepaste naamservers opslaan.

↑ Inhoudsopgave ↑

Het discovery-record '_domainconnect' inschakelen

• Als je domein naamservers van WordPress.com gebruikt, zie je een optie om een bepaald DNS-record genaamd ‘_domainconnect’ in de DNS-manager in te schakelen.
  • Als je dit record inschakelt, kun je verbinding maken met andere diensten, zoals Microsoft Office 365, zonder de DNS-records handmatig te hoeven bewerken.
  • Je kunt ervoor kiezen dit record aan of uit te zetten, of helemaal uit te schakelen.
  • Bekijk voor meer informatie dit ondersteuningsdocument of deze ondersteuningspagina van Microsoft 365.

↑ Inhoudsopgave ↑

Tekenlimiet TXT-record

• Onze DNS-editor biedt momenteel ruimte voor 255 tekens voor TXT-records.
  • Krijg je een foutmelding dat je TXT-record ongeldig is of te lang is, controleer dan bij de dienst waarmee je verbinding wilt maken of er een optie is om een 1024-bit record te gebruiken.
Still confused?

Contact support.