Tillbaka till support Öka din publik Webbplatsverifieringstjänster

Webbplatsverifieringstjänster

Genom att verifiera din webbplats med tjänster som Google, Bing, Pinterest, Yandex och Facebook kan du låsa upp ytterligare funktioner från dessa tjänster, till exempel analys och en snabbare sökmotorindexeringsprocess.

Medan de flesta webbplatsverifieringsverktyg kommer att be dig att lägga till en ”metatagg” i webbplatsens sidhuvud har vi förenklat processen genom att tillhandahålla specifika verktyg för att lägga till metataggen på din webbplats. Besök Min webbplats → Verktyg → Marknadsföring → Trafik och bläddra ner till Webbplatsverifieringstjänster för att komma åt dessa verktyg.

Google Search Console

För att komma igång loggar du in på https://search.google.com/search-console med ditt Google-konto och klickar på Lägg till egenskap:

Google Search Console med en pil som pekar på alternativet Lägg till egenskap.
Lägg till egenskap i Google Search Console.
  1. I fönstret Välj egenskapstyp väljer du URL-prefix.
  2. Ange din nya WordPress.com-webbplatsadress (inklusive https://) och klicka på Fortsätt.
Välj alternativet URL-prefix
  1. På nästa skärm, i popup-fönstret Verifiera ägarskap, bläddrar du ner till ”Andra verifieringsmetoder” och klickar på HTML-tagg.
Välj alternativet HTML-tagg
  1. Därefter kommer du att se en rad med HTML-kod som ser ut ungefär så här:

alternativet HTML-tagg i Google Webmaster Tools expanderat så att alternativet Kopiera metatagg visas.
Exempel på alternativet HTML-tagg
  1. Kopiera hela koden som du får av Google med hjälp av knappen Kopiera.
  2. Öppna ditt WordPress.com-konto i en ny webbläsarflik eller ett nytt webbläsarfönster och gå till Mina webbplatser VerktygMarknadsföringTrafik.
  3. Bläddra ner till sektionen Webbplatsverifieringstjänster och klistra in koden som du kopierade i Google HTML-tagg-sektion i sektionen Google.
  4. Klicka på Spara inställningar.
sektionen Webbplatsverifieringstjänster i Marknadsföring på WordPress.com med en ruta runt Google-sektionen.
Ange din Google-metatagg i Webbplatsverifieringstjänster
  1. Återgå till Google Search Console-verifieringssidan och klicka på Verifiera.
alternativet HTML-tag i Google Webmaster Tools med en ruta ritad runt knappen Verifiera.
Verifiera metataggen i Google Webmaster Tools
Verifiera din domän med Google med hjälp av DNS-poster

I vissa fall kan du behöva använda en DNS-post, närmare bestämt en TXT-post, för att verifiera ditt domännamn med Google.

För att komma igång loggar du in på https://search.google.com/search-console med ditt Google-konto. I Google Search Console klickar du på Lägg till egenskap:

Google Search Console med en pil som pekar på alternativet Lägg till egenskap.
Lägg till egenskap i Google Search Console.
  1. I fönstret Välj egenskap väljer du alternativet Domän.
Alternativet Domän kommer endast att fungera på din WordPress.com-webbplats om du har ett anpassat domännamn.
  1. Ange ditt anpassade domännamn utan https-delen, till exempel yourgroovydomain.com, och klicka på Fortsätt.

Alternativt kan du, om du väljer alternativet URL-prefix, ange den fullständiga adressen (inklusive https://) och bläddra ner till Domännamnsleverantör under Övriga metoder på nästa sida.

Associera en DNS-post med Google
  1. På skärmen Verifiera domänägarskap via DNS-post kopierar du den tillhandahållna TXT-posten.
Verifiera domän med DNS-post
  1. Öppna ditt WordPress.com-konto i en ny webbläsarflik eller ett nytt webbläsarfönster och gå till Mina webbplatser Uppgraderingar Domäner och klicka på den domän som du vill verifiera.
  2. Välj Ändra dina namnservrar och DNS-poster och klicka sedan på DNS-poster för att lägga till den anpassade TXT-posten.
  3. Längst ner på skärmen DNS-poster ändrar du rullgardinsmenyn Typ till TXT. Lämna underdomänen under Namn tom och klistra in koden som du har fått från Google i fältet Text, såsom visas på bilden nedan.
  4. Klicka på Lägg till ny DNS-post för att spara den nya posten.
sektionen DNS-posttyp, inställd på TXT med fältet Namn tomt och fältet Text ifyllt med DNS-posten från Google Webmaster Tools.
Lägga till din TXT-post för att verifiera din domän med Google.
  1. Slutligen, återgå till Google-skärmen och klicka på knappen Verifiera.

📌

I de flesta fall sker verifieringen omedelbart, men det kan ta upp till 72 timmar för Google att känna igen din domän som verifierad.

Klicka här för Googles stegvisa instruktioner.

Ladda upp din WordPress.com-webbplatskarta till Google Search Console

När du har verifierat din webbplats med Google med någon av ovanstående metoder kan du skicka in din webbplatskarta genom att följa dessa steg:

1. Navigera till sektionen Webbplatskartor i Google Search Console via Index → Webbplatskartor.
Google Webmaster Tools-menyn med en ruta runt Webbplatskartor.

2. Ladda upp webbplatskartans URL. Den bör se ut ungefär så här: https://your-website-name.wordpress.com/sitemap.xml

⚠️

Om du får ett felmeddelande när du har laddat upp webbplatskartan, kontrollera att din webbplats är offentlig och försök ladda upp webbplatskartan igen.