Tillbaka till support Konto Fakturering och uppgraderingar Betalningsmetoder: Apple Pay och Google Pay

Betalningsmetoder: Apple Pay och Google Pay

Du kan betala för dina köp på WordPress.com med Apple Pay och Google Pay på enheter som stöds. Det här guiden visar dig hur det går till.

Betala med Apple Pay

Du kan göra köp på WordPress.com med Apple Pay på enheter som stöds. Detta kräver vanligtvis att du använder Safari-webbläsaren på en iPhone, iPad eller Mac. Du måste ha ett Apple Pay-kort tillgängligt på din enhet.

Om Apple Pay är tillgängligt i ditt område och har konfigurerats för din enhet visas alternativet ”Apple Pay” under steget ”Välj en betalningsmetod” i kassan:

Apple Pay-metoden är markerad på kassaskärmen.

Om du väljer detta alternativ och klickar på knappen ”Apple Pay” längst ner på skärmen öppnas en Apple Pay-prompt där du kan slutföra ditt köp.

Apple Pay-prompten.

När du har betalt med Apple Pay kommer det kredit- eller betalkort du använde att visas i din lista med sparade kort på WordPress.com. Du kan använda kortet för ytterligare köp senare, utan att behöva använda Apple Pay igen.

Betala med Google Pay

Köp på WordPress.com kan göras med Google Pay om du använder webbläsaren Google Chrome. Google Pay kommer att vara tillgängligt om din webbläsare stöder det, och om det finns minst ett kort i din Google-plånbok.

Om Google Pay är tillgängligt för din enhet visas alternativet ”Google Pay” under steget ”Välj en betalningsmetod” i kassan:

Google Pay-metoden är markerad på kassaskärmen.

När du har betalt med Google Pay kommer det kredit- eller betalkort du använde att visas i din lista med sparade kort på WordPress.com. Du kan använda kortet för ytterligare köp senare, utan att behöva använda Google Pay igen.

Om alternativet ”Google Pay” inte visas, prova följande steg:

1. Logga ut från ditt Google-konto.
  2. Rensa webbläsarcachen på din enhet.
  3. Logga in på ditt Google-konto igen.
  4. Fortsätt till kassaskärmen på WordPress.com.