Terug naar Ondersteuning Facturatie en upgrades Betaalmethoden: Apple Pay en Google Pay

Betaalmethoden: Apple Pay en Google Pay

Je kan je aankopen op ondersteunde apparaten betalen op WordPress.com met Apple Pay en Google Pay. In deze handleiding zie je hoe.

Betalen via Apple Pay

Je kan aankopen op WordPress.com ook op ondersteunde apparaten betalen met Apple Pay. Hiervoor heb je normaal gesproken de Safari-browser nodig op een iPhone, iPad of Mac. Je moet al een Apple Pay-kaart op je apparaat hebben gekoppeld.

Als Apple Pay in je regio beschikbaar is en voor je apparaat is ingesteld, verschijnt de optie ‘Apple Pay’ bij de stap ‘Kies een betaalmethode’ in het afrekenproces:

De Apple Pay-methode is uitgelicht op het afrekenscherm.

Als je dat selecteert en vervolgens op de knop ‘Apple Pay’ onderaan het scherm klikt, wordt het Apple Pay-verzoek geopend om je aankoop af te ronden:

Het Apple Pay-verzoek.

Nadat je met Apple Pay hebt betaald, wordt de creditcard of betaalpas die je hebt gebruikt, weergegeven in je lijst met opgeslagen kaarten op WordPress.com. Je kan die kaart later opnieuw gebruiken voor extra aankopen zonder dat je de stappen van Apple Pay opnieuw hoeft te doorlopen.

Betalen via Google Pay

Je kan aankopen op WordPress.com betalen met Google Pay in de Google Chrome-browser. Google Pay is beschikbaar als je browser dit ondersteunt en als er al minstens één kaart in je Google Wallet is vastgelegd.

Als Google Pay voor je apparaat beschikbaar is, verschijnt de optie ‘Google Pay’ tijdens de stap ‘Kies een betaalmethode’ in het afrekenproces:

De Google Pay-methode is uitgelicht op het afrekenscherm.

Nadat je met Google Pay hebt betaald, wordt de creditcard of betaalpas die je hebt gebruikt, weergegeven in je lijst met opgeslagen kaarten op WordPress.com. Je kan die kaart later opnieuw gebruiken voor extra aankopen zonder dat je de stappen van Google Pay opnieuw hoeft te doorlopen.

Als de optie ‘Google Pay’ niet verschijnt, probeer dan de volgende stappen:

1. Log uit bij je Google-account.
  2. Wis de browsercache op je apparaat.
  3. Meld je aan bij je Google-account.
  4. Ga naar het WordPress.com-afrekenscherm.