Tillbaka till support Komma igång Behöver jag en webbsida, en blogg eller en webbsida med en blogg?

Behöver jag en webbsida, en blogg eller en webbsida med en blogg?

Om du skapar en helt ny webbplats kanske du undrar om du behöver en webbplats, en blogg eller en webbplats med en blogg! På WordPress.com är det enkelt att skapa alla dessa.

Konfigurera en WordPress-webbplats

Du kan använda WordPress.com för att skapa en professionell webbplats med engagerande innehåll. Vi har funktioner som hjälper företag, proffs, välgörenhetsorganisationer, Evenemangskoordinatorer och e-handelsentreprenörer att skapa kraftfulla webbplatser.

Välj ditt tema

Börja med ett tema som har en startsidesdesign som du älskar eller anpassa enkelt valfritt tema så att dess startsida blir statisk. Läs mer om vår samling med teman och hur du lägger till ditt nya favorittema på din webbplats:

Välj ditt tema

Lägg till sidor

Sidor är där du kommer att lägga till din webbplats statiska innehåll. Att lägga till sidor är enkelt med WordPress-redigeraren. Om du föredrar att lägga till ditt sidinnehåll med hjälp av HTML är det bara att sätta igång med HTML-redigeraren.

Publicera din första sida

Välj din startsida

Ditt nästa steg är att välja en sida som ska vara din webbplats startsida. Du kan göra detta via Inställningar för startsida i Anpassa. Här är en videoöversikt över hur du gör detta:

Under Inställningar för startsida i Anpassa väljer du alternativet Statisk sida under texten Din startsida visar.

När du gör detta visas två rullgardinsmenyer. En av dessa rullgardinsmenyer heter Startsida. Klicka på rullgardinsmenyn och välj den sida som du vill göra till din webbplats startsida. Kom ihåg att klicka på knappen Publicera högst upp i Anpassa-panelen för att spara dina ändringar.

För mer information, klicka på knappen nedan.

Ställ in en statisk startsida

Konfigurera en WordPress-blogg

En blogg är en typ av webbplats som placerar dina senaste artiklar i centrum. Om du planerar att skriva nya inlägg, publicera foton regelbundet och dela nyheter är en blogg antagligen det bästa alternativet för dig.

Bloggar drivs av det innehåll som du skapar. Bloggdesigner visar dina senaste inlägg i omvänd kronologisk ordning som standard. Teman inkluderar vanligtvis en sidopanel och en sidfot, där du kan lägga till interaktiva block kallade widgetar. Dessa kan användas för att visa ditt innehåll eller för att länka till dina sociala medier.

När du registrerar dig på WordPress.com kan du konfigurera en blogg med bara några få steg:

Som standard visar din WordPress.com-webbplats dina blogginlägg på din startsida, med dina senaste inlägg högst upp.

Skapa en blogg i 5 steg

Delta i vår onlinekurs

Få alla grundläggande (och några avancerade) kunskaper du behöver för att skapa en blogg du kan vara stolt över. Definiera din målgrupp. Sen kan du skapa, publicera och växa din blogg med en kurs på begäran som du kan ta i ditt eget tempo från några av de bästa bloggarna på internet.

Konfigurera en WordPress-webbplats med en blogg

Att publicera innehåll regelbundet är ett bra sätt att förbättra din webbplats sökmotorrankning, dela nyheter och öka engagemanget på din webbplats. Därför rekommenderar vi ofta webbplatsägare att lägga till en bloggsektion på sina webbplatser.

Du behöver inte installera något på din webbplats för att lägga till en blogg. Gör bara så här:

Proffstips: Lägg till ditt blogginnehåll på din webbplats startsida.

Om du vill marknadsföra dina senaste blogginlägg på din startsida kan du lägga till blocket Blogginlägg i ditt widgetområde för att rikta uppmärksamheten mot dina senaste uppdateringar, eller så kan du lägga till widgeten Senaste inlägg i din sidopanel eller sidfot. Kom ihåg att lägga till en länk till din bloggsida i din anpassade meny:

Vi har också ett antal fantastiska tips för att hjälpa dig att öka trafiken på din webbplats. Klicka på knappen nedan för mer information.

Öka din webbplatstrafik

Välja mellan en podcast och en blogg

Ska du välja mellan en blogg, en podcast eller både och för ditt innehåll? Läs Podcast kontra blogg: Vilket är bäst för ditt företag?

Valet är ditt

Växla mellan dessa tre alternativ med hjälp av några snabba anpassningar. Titta på våra videohandledningar för att få hjälp med att konfigurera en webbplats som passar dig.

Vi ser fram emot att få se vad du skapar!