Tillbaka till support Designa din webbplats Webbplatsikoner

Webbplatsikoner

En webbplatsikon, kallas även för favicon, är en unik ikon för din webbplats. Den visas på din WordPress.com-adminpanel, på webbplatsbesökarnas webbläsarflik och som ett bokmärke och en appikon på startskärmen när den sparas i en webbläsare eller på en telefon. Här är flera exempel:

Webbplatsikon (favicon) på en webbläsarflik på en dator.
Webbplatsikon som favicon på en webbläsarflik på en dator
Webbplatsikon (favicon) på en genväg på en mobil enhet.
Webbplatsikon på en genväg på en mobil enhet

Videokurs

Titta på en snabb video om hur du lägger till eller ändrar din webbplatsikon nedan.

Lägg till en webbplats-ikon

Du kan ladda upp en webbplatsikon genom att följa de här stegen:

1. Gå till Min webbplats → Utseende → Anpassa → Webbplatsens identitet.
  2. Klicka på Välj webbplatsikon. Ditt mediebibliotek visas.
  3. Välj en befintlig bild eller ladda upp en ny.
Skärmbild av uppmaningen att välja en webbplatsikon.

💡

För bästa resultat laddar du upp en kvadratisk bild som är minst 512 pixlar bred och hög.

1. Klicka på Välj. Sedan kan du se ett alternativ för att beskära bilden för att se till att den är kvadratisk. Du kan hoppa över beskärningssteget om du vill.
  2. Klicka på knappen Spara ändringar när du är nöjd med ikonen.

Det kan ta några timmar innan du ser din nya webbplatsikon. Om ikonen inte uppdateras kan du också prova att rensa webbläsarens cache.

Ta bort en webbplatsikon

Du kan ta bort en anpassad webbplatsikon genom att gå till Min webbplats → Utseende → Anpassa → Webbplatsens identitet och klicka på knappen Ta bort.

Knappen för att ta bort en webbplatsikon markeras med en orange pil.