Tillbaka till support Designa din webbplats Ändra färgerna på din webbplats med hjälp av Stilar

Ändra färgerna på din webbplats med hjälp av Stilar

Färgerna du väljer utgör en stor del av din webbplats design. Den här guiden kommer att visa dig hur du hanterar färgpaletterna för din webbplatsmeny.

Videoöversikt

Hitta färginställningarna

Om din webbplats använder ett tema som stöder webbplatsredigeraren kan du ändra färgerna på din webbplats med hjälp av Stilar. Ett snabbt sätt att avgöra om din webbplats använder webbplatsredigeraren är att kolla under Utseende i din adminpanel. Om du ser Redigerare här kan du ändra färgerna på din webbplats genom att följa dessa steg:

1. Öppna din adminpanel och gå till Utseende → Redigerare.
  2. Klicka på Stilar till vänster eller välj ikonen för stilar som visas här. Ikonen ser ut som en svartvit cirkel.
  3. Välj Färger.
  4. Välj Palett för att välja standardfärger för din webbplats eller välj mellan följande element på din webbplats:
    • Text
    • Bakgrund
    • Länk
    • Bildtexter
    • Knapp
    • Rubrik

Resten av den här guiden kommer att beskriva vart och ett av dessa element mer detaljerat.

En pil pekar på knappen Stilar i webbplatsredigeraren.

Definiera en färgpalett

Din webbplats färgpalett anger standardfärgerna som används på din webbplats. Du kan fortfarande anpassa färgen på specifika element, men att definiera din färgpalett säkerställer ett konsekvent färgschema på hela din webbplats.

Här kan du redigera Temafärger, Standardfärger och Anpassade färger:

Temafärger

För att uppdatera temafärgerna, följ instruktionerna nedan:

1. Klicka var som helst i rutan under Palett.
Färgpaletten i webbplatsredigeraren.
  1. Klicka på de tre punkterna bredvid Tema och välj sedan Visa detaljer för att expandera listan över färgområden i paletten.
  2. Varje tema har egna färgområden definierade. I vårt exempel kan vi välja mellan Primär, Sekundär, Förgrund, Bakgrund eller Tertiär för att redigera färg:
Redigera färgpaletten i webbplatsredigeraren.
Steg för att uppdatera tema– och standardfärger i sektionen Stilar i webbplatsredigeraren
  1. Använd färgväljaren som visas för att välja önskad färg.
  2. Klicka på Klar för att ange din valda färg.
  3. Klicka på Spara längst upp till höger för att spara dina ändringar.

Anpassade färger

Du kan också lägga till flertalet anpassade färger till din webbplats palett. Dessa kommer att sparas och vara tillgängliga för dig att välja mellan i färginställningarna för dina block.

För att lägga till anpassade färger, följ dessa ytterligare steg:

1. Under Anpassade färger klickar du på knappen +.
  2. Välj din färg med färgväljaren eller ange ett HEX-, RGB- eller HSL-färgvärde.
  3. Klicka på färgens namn (standardvärdet är ”Färg 1”) och skriv in ett namn för din nya färg.
  4. Klicka på Klar.

Dessa steg visas i följande video:

Anpassa färgerna på element

I färginställningarna, som finns direkt under Palett, hittar du alternativet för att redigera färgen på olika element på din webbplats. Dessa element är:

Ange en anpassad standardfärg och hovringsfärg för länkar med hjälp av blockredigeraren.

Om du vill åsidosätta färgen för en specifik text (och inte för alla element) kan du ange en annan färg i de enskilda blockfärginställningarna i det specifika inlägget eller på den specifika sidan.