Tillbaka till support Innehåll och media Block Blocket Mosaikgalleri

Blocket Mosaikgalleri

Använd blocket Mosaikgalleri för att visa flera bilder i en elegant organiserad layout.

Videokurs

Lägg till blocket Mosaikgalleri

För att lägga till blocket Mosaikgalleri klickar du på blockinfogarikonen + och söker efter ”mosaik”. Klicka på det för att lägga till blocket i ett inlägg eller på en sida.

Lägga till blocket Mosaikgalleri.
Lägga till blocket Mosaikgalleri

💡

Du kan också använda ditt tangentbord för att skriva /mosaik på en ny rad och trycka på returtangenten för att snabbt lägga till en ny instans av blocket Mosaikgalleri.

Lägga till blocket Mosaikgalleri med sendstrecksinfogaren
Lägga till blocket Mosaikgalleri med snedstreckskommandot

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Lägg till dina bilder

När du har lagt till blocket Mosaikgalleri får du två alternativ: Ladda upp och Välj bilder:

Lägga till bilder i blocket Mosaikgalleri
Lägga till bilder i blocket Mosaikgalleri

Ladda upp gör det möjligt att ladda upp en eller flera nya bilder från din dator till din webbplats.

Välj bilder gör det möjligt att välja mellan tidigare uppladdade bilder i ditt mediabibliotek eller att välja en bild från Google Foto, Pexels kostnadsfria bildbibliotek eller Openverse.

Blockverktygsfält

När du har lagt till bilderna och klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ:

Det överordnade verktygsfältet för blocket Mosaikgalleri
Verktygsfältet för blocket Mosaikgalleri

Blocket Mosaikgalleri har följande alternativ i sitt verktygsfält:

Blockinställningar

När du klickar på blocket kommer du att hitta ytterligare blockinställningar i den högra sidopanelen. Om du inte ser sidopanelen kan du behöva klicka på ikonen ⚙️ (kugghjulet) längst upp till höger för att öppna inställningarna.

Blockinställningarna finns i den högra sidopanelen.
Blockinställningar

Blocket Mosaikgalleri har följande inställningar:

Stilar

Med blocket Mosaikgalleri kan du visa dina bildgallerier på fyra olika sätt:

• Mosaik sida vid sida
  • Cirklar
  • Rutor sida vid sida
  • Kolumner sida vid sida
Stilinställningar för blocket Mosaikgalleri

💡

Du kan också aktivera/inaktivera bildkarusellen och dess inställningar, exempelvis bakgrundsfärg och visning av fotometadata och kommentarer.

Rundade hörn

Blocket Mosaikgalleri inkluderar ett alternativ för rundade hörn som kan tillämpas på alla bilder som läggs till i galleriet.

Länkinställningar

I inställningarna för blocket Mosaikgalleri finns det tre alternativ för att länka galleriet:

• Bilagssida: Det här alternativet leder alla som klickar på bilderna i galleriet till din webbplats bilagssida. Detta är en informativ sida om din bild, som inkluderar bilden, bildtexten, bildbeskrivningen och ett kommentarfält.
  • Mediafil: Det här alternativet läser in bilderna i en fullskärmskarusell, där dina besökare kan gå igenom en bild i taget. Visa mediainställningarna för att justera karusellinställningarna.
  • Ingen (standard): Det här alternativet gör dina bilder oklickbara, så att de inte länkar till något alls.
Färginställningar

Färginställningarna gör det möjligt att ändra bakgrundsfärgen i mosaikgalleriet.

Färginställningar för blocket Mosaikgalleri