Tillbaka till support Innehåll och media Block Blocket Annons

Blocket Annons

Använd blocket Annons för att infoga en annonsenhet var du vill i innehållet i ett inlägg eller på en sida. Det kan även användas i widgetområden. Din webbplats måste vara registrerad i WordAds för att du ska kunna använda blocket Annons.

Lägg till blocket Annons

Om du vill lägga till blocket Annons klickar du på blockinfogarikonen + och söker efter ”Annons”. Klicka på det för att lägga till blocket i ett inlägg eller på en sida.

💡

Du kan också använda ditt tangentbord för att skriva /annons på en ny rad och trycka på returtangenten för att snabbt lägga till ett nytt annonsblock.

Skärmbild där blockinfogarikonen + har klickats på och användaren söker efter blocket Annons

För mer information om hur du arbetar med block, kolla in våra detaljerade instruktioner om att lägga till block.

Blockverktygsfält

En GIF-bild som visar processen med att lägga till och använda blocket Annons.

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med följande alternativ:

Annonsformat

Du kan välja storleken på din annons. Du kan välja mellan en rektangulär annons, en leaderboard-annons, en mobil leaderboard-annons eller en bred skyscraper-annons:

Alternativet Annonsformat i annonsblockets verktygsfält visas.
Justering

Du kan använda justeringsalternativet för högerjustera, vänsterjustera eller centrera din annons:

Alternativet Justering i annonsblockets verktygsfält visas.

Blockinställningar

När du väljer ett block kommer du att hitta ytterligare blockinställningar i den högra sidopanelen. Om du inte ser sidopanelen kan du behöva klicka på ikonen för Inställningar längst upp till höger för att öppna inställningarna. Ikonen ser ut som en kvadrat med två ojämna kolumner:

Ikonen för Inställningar i redigeraren, med ett verktygstips för "Inställningar" nedanför.
Klicka på ikonen för Inställningar för att öppna blockinställningarna

Du kan använda inställningen Synlighet för att dölja annonsen för besökare som använder en mobil enhet.

Under Synlighet kan du aktivera/inaktivera Dölj på mobil i inställningarna för blocket Annons.