Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Advertentieblok

Advertentieblok

Gebruik het advertentieblok om in de content van elk bericht of elke pagina en in de widgetgebieden een advertentieruimte toe te voegen. Je site moet zijn aangemeld bij WordAds om het advertentieblok te kunnen gebruiken.

Het advertentieblok toevoegen

Om het advertentieblok toe te voegen, klik je op het invoegpictogram + Blok en zoek je naar ‘Advertentie’. Klik erop om het blok toe te voegen aan het bericht of de pagina.

💡

Je kunt met behulp van je toetsenbord ook /ad op een nieuwe regel typen en op Enter drukken om snel een nieuw advertentieblok toe te voegen.

Schermafbeelding toont de invoegknop + Blok en zoeken naar het advertentieblok

Voor meer informatie over hoe je met blokken moet werken, bekijk je onze uitgebreide instructies over blokken toevoegen.

Blokwerkbalk

GIF waarin wordt aangegeven hoe je een advertentieblok toevoegt en gebruikt.

Als je op het blok klikt, wordt er een werkbalk met de volgende opties weergegeven:

Advertentie-indeling

Je kunt de grootte van je advertentie kiezen. Je kunt kiezen uit een rechthoek, leaderboard, leaderboard voor mobiele apparaten of een brede skyscraper:

De optie Advertentie-indeling in de werkbalk van het advertentieblok wordt weergegeven.
Uitlijning

Je kunt de uitlijningsoptie gebruiken om je advertentie links, rechts of centraal uit te lijnen:

De uitlijningsoptie in de werkbalk van het advertentieblok wordt weergegeven.

Blokinstellingen

Als je op het blok klikt, zie je aanvullende blokinstellingen in de rechterzijbalk. Als je de zijbalk niet ziet, moet je wellicht op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek klikken om de instellingen weer te geven. Dit pictogram lijkt op een vierkant met twee oneven kolommen:

Het instellingenpictogram in de Editor met een zwarte achtergrond en daaronder de tooltip 'Instellingen'.
Klik op het pictogram Instellingen om de blokinstellingen te openen

Met de zichtsbaarheidsinstellingen kun je de advertentie verbergen voor bezoekers die een mobiel apparaat gebruiken.

Je kunt in de advertentieblokinstellingen Op mobiel verbergen inschakelen onder Zichtbaarheid.