Tillbaka till support Innehåll och media Sidor och inlägg Ställ in inläggssidan (bloggsidan)

Ställ in inläggssidan (bloggsidan)

Inläggssidan är en automatiskt genererad sida som visar alla dina inlägg och som uppdateras varje gång du publicerar ett nytt inlägg. Beroende på vad din webbplats har för mål behöver den här sidan inte nödvändigtvis kallas blogg. Det kan vara din sida för nyheter, artiklar eller kampanjer. Du kan säga vad du vill!

Standardsida för inlägg

I WordPress finns en standardsida för inlägg. Inlägg kan visas på startsidan eller på en separat sida.

Att använda standardsidan för inlägg tar väldigt lite tid att konfigurera. Du kan helt enkelt välja en sida, så hämtar och visar WordPress automatiskt alla dina inlägg på din valda sida. Utformningen av standardsidan för inlägg definieras av temat och kan inte anpassas. Om du använder standardsidan för inlägg begränsas dina anpassningsmöjligheter för hur inläggssidan ser ut, men det är ett bra sätt att se till att din webbplats har en inläggssida med minimal ansträngning.

Ställ in standardsidan för inlägg i Inställningar

Gå till Inställningar → Läsa i den vänstra sidopanelen i adminpanelen för din webbplats.

Så här visar du inlägg på startsidan: bredvid etiketten Din startsida visar markerar du alternativknappen Dina senaste inlägg.

Skärmbild av inställningarna för visning av inläggssidan i Inställningar → Läsa.
Visa inlägg på startsidan från Inställningar → Läsa.

Så här visar du inlägg på en separat sida: bredvid etiketten Din startsida visar markerar du alternativknappen En statisk sida. Välj sedan Startsida och Inläggssida från respektive rullgardinsruta.

Skärmbild av inställningarna för visning av inläggssidan i Inställningar → Läsa.
Visa inlägg på en separat sida istället för startsidan från Inställningar → Läsa.

Klicka på knappen Spara ändringar längst ner på sidan.

Ställ in standardsidan för inlägg på skärmen Sidor

Om ditt tema redan har ställts in för att använda en statisk sida som startsida kan du öppna listan över sidor, klicka på de tre prickarna bredvid en sida och sedan välja Ställ in som inläggssida.

Skärmdump av ellipsmenyn på skärmen Sidor, med Ställ in som inläggssida markerad.
Ställa in inläggssidan från Sidor.
Ställ in standardsidan för inlägg i Anpassaren

Så här ställer du in standardsidan för inlägg i Anpassaren:

1. Gå till Utseende → Anpassa.
  2. Välj Inställningar för hemsidan.
  3. Så här visar du inlägg på startsidan: bredvid avsnittet Din startsida visar markerar du alternativet Dina senaste inlägg.
Skärmbild av Anpassaren med alternativet Dina senaste inlägg markerat i panelen Inställningar för startsida.
Visa inlägg på startsidan från Anpassaren.
  1. Så här visar du inlägg på en separat sida: under avsnittet Din startsida visar markerar du alternativet En statisk sida. Välj sedan Startsida och Inläggssida från respektive rullgardinsruta.
Skärmbild av Anpassaren med alternativet En statisk sida markerat i panelen Inställningar för startsida.
Visa inlägg på en separat sida istället för startsidan från Anpassaren
  1. Klicka på Spara ändringar.

Anpassad inläggssida

Om du vill ha mer kontroll över hur dina inlägg visas, ställ inte in någon inläggssida. Skapa istället en vanlig sida och ge den ett namn som Blogg, Företagsblogg, Uppdateringar eller Nyheter och lägg sedan till blocket Blogginlägg på den.

Att skapa en anpassad inläggssida är ett bra alternativ om du vill anpassa utseendet på din separata inläggssida helt och hållet. När du har ställt in din design kommer alla nypublicerade blogginlägg automatiskt att visas på din anpassade inläggssida.