Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Pagina's en berichten De Berichtenpagina (Blogpagina) instellen

De Berichtenpagina (Blogpagina) instellen

De Berichtenpagina is een automatisch gegenereerde pagina waarop al je berichten worden weergegeven. Deze pagina wordt telkens bijgewerkt wanneer je een nieuw bericht publiceert. Afhankelijk van de doelen van je website hoeft deze pagina niet per se een pure blog te zijn. Het kan ook je pagina met nieuws, artikelen of promoties zijn. Aan jou de keuze!

Standaard Berichtenpagina

WordPress heeft een standaard Berichtenpagina. Berichten kunnen worden weergegeven op de homepage of op een afzonderlijke pagina.

Het instellen van de standaard Berichtenpagina duurt niet lang. Je kunt gewoon een pagina kiezen, waarna WordPress al je berichten automatisch ophaalt en op je gewenste pagina weergeeft. Het ontwerp van de standaard Berichtenpagina wordt bepaald door het thema en kan niet worden aangepast. Hoewel je met deze instelling minder aanpassingsmogelijkheden voor je Berichtenpagina tot je beschikking hebt, kun je er wel snel en eenvoudig een Berichtenpagina mee maken.

De standaard Berichtenpagina instellen vanuit de Instellingen

Ga naar Instellingen → Lezen in de linkerzijbalk van het dashboard van je site.

Om berichten op de homepage weer te geven, selecteer je naast het label Je homepage toont het keuzerondje Je laatste berichten.

Screenshot van de weergave-instellingen van je Berichtenpagina in Instellingen → Lezen.
Berichten op de homepage weergeven vanuit Instellingen → Lezen.

Om berichten op een afzonderlijke pagina weer te geven, selecteer je naast het label Je homepage toont het keuzerondje Een statische pagina. Selecteer daarna achtereenvolgens Homepage en Berichtenpagina in de respectieve vervolgkeuzelijsten.

Screenshot van de weergave-instellingen van je Berichtenpagina in Instellingen → Lezen.
Berichten weergeven op een afzonderlijke niet-homepage vanuit Instellingen → Lezen.

Klik onderaan de pagina op de knop Wijzigingen opslaan.

De standaard Berichtenpagina instellen vanuit het scherm Pagina’s

Als je thema al is ingesteld om een statische pagina als de homepage te gebruiken, kun je je lijst met pagina’s openen en op de drie puntjes naast een pagina klikken en vervolgens Instellen als Berichtenpagina selecteren.

Screenshot van het ellips-menu op het scherm Pagina's waarbij Instellen als Berichtenpagina is gemarkeerd.
De Berichtenpagina instellen vanuit Pagina’s.
De standaard Berichtenpagina instellen vanuit het Aanpassingsmenu

Stel als volgt de standaard Berichtenpagina in vanuit het Aanpassingsmenu:

1. Ga naar Weergave → Aanpassen.
  2. Selecteer Homepage-instellingen.
  3. Om berichten op de homepage weer te geven selecteer je onder het gedeelte Je homepage toont de optie Je laatste berichten.
Screenshot van het Aanpassingsmenu met de optie 'Je laatste bericht' geselecteerd in het scherm Homepage-instellingen.
Berichten op de homepage weergeven vanuit het Aanpassingsmenu.
  1. Om berichten op een afzonderlijke pagina weer te geven selecteer je onder het gedeelte Je homepage toont de optie Een statische pagina. Selecteer daarna achtereenvolgens Homepage en Berichtenpagina in de respectieve vervolgkeuzelijsten.
Screenshot van het Aanpassingsmenu met de optie 'Een statische pagina' geselecteerd in het scherm Homepage-instellingen.
Berichten weergeven op een afzonderlijke niet-homepage vanuit het Aanpassingsmenu
  1. Klik op Wijzigingen opslaan.

Pagina Aangepaste berichten

Als je meer controle wil hebben over hoe je berichten worden weergegeven, stel je geen Berichtenpagina in. Maak dan een reguliere pagina aan en geef deze een naam zoals ‘Blog’, ‘Bedrijfsblog’, ‘Updates’ of ‘Nieuws’ en voeg dan het Blogberichtenblok aan de pagina toe.

Een aangepaste Berichtenpagina maken is een goede optie als je het uiterlijk van je afzonderlijke Blogberichtenpagina volledig zelf wilt bepalen. Zodra je je ontwerp hebt ingesteld, worden alle pas gepubliceerde blogberichten automatisch op je aangepaste Berichtenpagina weergegeven.