Tillbaka till support Öka din publik Bloggande Hantera dina prenumeranter

Hantera dina prenumeranter

Varje gång du publicerar ett nytt inlägg får dina prenumeranter en uppdatering via e-post, i sin Läsare eller både och, beroende på deras inställningar. Den här guiden förklarar hur du hanterar prenumeranter på din webbplats.

Se dina prenumeranter

För att se dina prenumeranter:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Användare → Prenumeranter (eller Webbhotell → Prenumeranter om WP-Admin används).
Prenumeranter visas under Användare i adminpanelen.
Användare → Prenumeranter

Här hittar du en lista över personer som prenumererar på blogginläggen på din webbplats:

Sidan för Prenumeranter

Bredvid varje prenumerant kan du identifiera deras prenumerationstyp (gratis eller betald) och datumet då de började prenumerera på din webbplats.

Använd alternativen högst upp i listan Prenumeranter för att:

Ladda ner prenumerantlista

För att ladda ner en lista över alla e-postadresser klickar du på ellipsen (tre punkter) i det övre högra hörnet av skärmen, bredvid knappen ”Lägg till prenumeranter”. Klicka på knappen ”Ladda ner prenumeranter som CSV” för att spara en CSV-fil på din dator som innehåller alla e-postadresser. Sedan kan du använda denna fil för att importera dina prenumeranter till en annan plattform som till exempel Mailpoet.

Klicka på ellipsen för att visa alternativet "ladda ner prenumeranter som CSV".
Klicka på ellipsen (…) för att visa nedladdningsalternativet

Lägg till nya prenumeranter

För att lägga till prenumeranter på din webbplats:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Användare → Prenumeranter (eller Webbhotell → Prenumeranter om WP-Admin används).
  3. Klicka på knappen ”Lägg till prenumeranter” i det övre högra hörnet.
  4. Skriv in e-postadresserna till dina nya prenumeranter i rutan. När du har fyllt i tre rutor visas ytterligare rutor (upp till sex stycken åt gången).
    • Alternativt kan du klicka på länken ”Ladda upp en CSV-fil” för att lägga till en lång lista med prenumeranter. Se Importera prenumeranter för mer information.
  5. Slutför genom att klicka på knappen ”Lägg till prenumeranter”.

För att uppmuntra fler personer att prenumerera på dina inlägg kan du lägga till ett Prenumerera-block på en framträdande plats på din webbplats. Här är ett exempel:

Avisera prenumeranter

När du publicerar ett nytt inlägg skickas ett e-postmeddelande till alla dina e-postprenumeranter. När du klickar på Publicera i ett nytt inlägg kan du bläddra ner tills du ser antalet prenumeranter som inlägget kommer att skickas till:

WordPress.com skickar endast ut aviseringar om nya offentliga inlägg. Om ett e-postmeddelande inte skickades till dina prenumeranter kan det bero på följande:

Prenumerantstatistik

Du kan komma åt detaljerad statistik och insikter om dina prenumeranter.

Övergripande prenumerantstatistik

För att komma åt detaljerad information om din webbplats prenumeranter:

1. Gå till adminpanelen.
  2. Klicka på Statistik (eller Jetpack → Statistik om du använder WP-Admin).
  3. Välj fliken ”Prenumeranter”:
Statistik med fliken Prenumeranter markerad.

Skärmen Prenumeraner visar följande information:

Statistik över enskilda prenumeranter

Du kan visa statistik för enskilda prenumeranter genom att följa dessa steg:

1. Gå till adminpanelen.
  2. Navigera till Användare → Prenumeranter (eller Webbhotell → Prenumeranter om WP-Admin används).
  3. Klicka på de tre horisontella punkterna framför prenumerantens namn.
  4. Välj Visa.

Här hittar du följande statistik:

En prenumerants statistik visas.
Information för en specifik prenumerant

Ta bort en prenumerant

För att ta bort en prenumerant:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Användare → Prenumeranter (eller Webbhotell → Prenumeranter om WP-Admin används).
  3. Klicka på de tre punkterna bredvid prenumeranten som du vill ta bort.
  4. Klicka på knappen ”Ta bort” bredvid deras namn:
Skärmbild som visar prenumerantinformationen och knappen ta bort för att ta bort prenumeranten.
Ta bort en prenumerant
  1. Ett popup-fönster visas. Klicka på knappen ”Ta bort prenumerant” för att bekräfta att du inte längre vill att den här personen ska få nya aviseringar från din webbplats.