Tillbaka till support Öka din publik Bloggande Lägg till e-postprenumerationer till din blogg

Lägg till e-postprenumerationer till din blogg

Nyhetsbrev gör det möjligt för läsare att prenumerera på din webbplats eller blogg och få notiser via e-post om nya inlägg som du publicerar. Den här guiden visar hur du skickar e-postuppdateringar till dina läsare.

Bloggprenumerationer

På WordPress.com kan alla läsare följa (prenumerera på) din blogg för att få ett e-postmeddelande när du publicerar ett nytt inlägg. För att uppmuntra läsare att prenumerera på din webbplats lägger du till blocket Prenumerera på din startsida, i sidopanelen, i sidfoten eller i valfritt inlägg eller på valfri sida. Du kan också aktivera en popup-notis i Inställningar för nyhetsbrev för att uppmuntra besökare att prenumerera.

Dessutom kan du använda Blockmönster för att enkelt lägga till vackra förkonfigurerade designer som lockar prenumeranter att registrera sig, som i det här exemplet:

Ett blockmönster för nyhetsbrevsprenumeration

Personer som är inloggade med ett WordPress.com-konto kan även prenumerera på din webbplats genom att klicka på knappen Prenumerera i sitt åtgärdsfält. Läsare utan ett WordPress.com-konto kan istället klicka på knappen Följ och ange sin e-postadress. För mer information om detta, se vår guide Prenumerera på bloggar. Den här funktionen är aktiverad som standard på alla WordPress.com-webbplatser, så du behöver inte vidta några åtgärder för att aktivera den.

Prenumerationsknappen

Skicka e-postmeddelanden

När du publicerar ett nytt inlägg skickar WordPress.com automatiskt en e-postnotis. Du kan också schemalägga inlägg för ett framtida datum – e-postnotisen kommer då att skickas på det datum och vid den tidpunkt då ditt schemalagda inlägg publiceras.

Som standard är ditt inlägg tillgängligt för alla och skickas till alla dina prenumeranter via e-post.

Du kan styra vem som kan visa inlägget med hjälp av de tillgängliga åtkomstinställningarna när du skapar ett inlägg. Du kan välja ett av följande alternativ:

• Alla: inlägget kommer att vara synligt för alla.
  • Alla prenumeranter: inlägget kommer endast att vara synligt för dina prenumeranter. Detta inkluderar gratisprenumeranter. Alla som inte prenumererar ges möjlighet att prenumerera för att visa inlägget.
  • Endast betalande prenumeranter: inlägget kommer att vara synligt för prenumeranter som har betalat via en betalningsplan som du har konfigurerat. Se Skapa ett betalt nyhetsbrev för mer information.
Skärmbild på åtkomstinställningarna för ett inlägg.

Dina prenumeranter kan välja att få ett e-postmeddelande varje gång du gör ett inlägg eller att få dagliga eller veckovisa sammanfattningar av alla dina nya inlägg. De kan också ändra sin prenumeration för att inte få några e-postmeddelanden, utan istället bara läsa din blogg i WordPress.com-läsaren.

WordPress.com skickar endast ut notiser om nya offentliga inlägg. Om du publicerar andra typer av innehåll (exempelvis sidor eller en anpassad inläggstyp) eller uppdaterar ett redan publicerat inlägg skickas inte någon e-postnotis. Om din webbplats är angiven som privat kommer dina prenumeranter inte att få e-postnotiser om dina inlägg.

Skicka inte ett e-postmeddelande för ett inlägg

Ibland kanske du inte vill att en e-postnotis ska skickas för ett nytt inlägg. I så fall gör du så här:

1. Klicka på ”Publicera” i ett nytt inlägg för att visa förhandspubliceringskontrollerna.
  2. Under sektionen ”Nyhetsbrev” väljer du ”Endast inlägg”.
  3. Klicka på knappen ”Publicera” igen för att publicera inlägget utan e-post.
Endast inlägg är valt i sektionen Nyhetsbrev.

Inaktivera alla e-postnotiser om inlägg

webbplatser med tillägg aktiverade kan du stoppa alla e-postnotiser om inlägg genom att stänga av Jetpacks nyhetsbrev. Om du stänger av nyhetsbrevet kan nya prenumeranter heller inte prenumerera på din blogg. Detta kan inte inaktiveras på webbplatser som inte har tillägg aktiverade.

Om du vill stänga av nyhetsbrevet:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats med tillägg aktiverade.
  2. Klicka på Jetpack → Adminpanel på sidan.
  3. I det övre högra hörnet klickar du på knappen Inställningar.
  4. Välj fliken Nyhetsbrev.
  5. Inaktivera alternativet ”Låt besökare prenumerera på nya inlägg och kommentarer via e-post”.

Anpassade nyhetsbrev

E-postnotiserna som har beskrivits så här långt i denna guide är användbara för webbplatsägare som vill att e-postmeddelanden ska skickas automatiskt. Det kan dock hända att du vill ha mer kontroll över utseendet och schemat för e-postmeddelanden som skickas till dina prenumeranter. I så fall kan du använda en nyhetsbrevstjänst från tredje part för att skapa en e-postlista, designa anpassade e-postmallar och schemalägga e-postmeddelanden.

För webbplatser med tillägg aktiverade

Med våra paket med tillägg aktiverade kan du designa och skicka ett anpassat nyhetsbrev enligt ditt schema med MailPoet-tillägget. MailPoet ger större kontroll över e-postdesign och leveransscheman. Du kan börja med nybörjarguiden för MailPoet.

Du kan också integrera andra populära nyhetsbrevstjänster från tredje part, exempelvis MailchimpMailerLite eller andra nyhetsbrev med tillägg.

För webbplatser utan tillägg

Webbplatser utan anpassade tillägg kan använda det inbyggda Mailchimp-blocket eller MailerLite Classic-integreringen.