Tillbaka till support Konto Spårning och bortval av spårning

Spårning och bortval av spårning

Som en del av vårt åtagande rörande din integritet och säkerhet är vi transparenta när det gäller vilka uppgifter vi samlar in om dig och hur vi använder dessa uppgifter. Vi erbjuder dig dessutom möjligheten att välja bort viss spårning och att tillhandahålla alternativ som gör det möjligt för dina webbplatsbesökare att välja bort spårning.

Välja bort spårning för ditt användarkonto

När du skapar ett konto på WordPress.com aktiverar vi som standard vårt eget analysverktyg för att samla in information om hur du använder våra tjänster. Denna information hjälper oss att förbättra våra produkter, göra vår marknadsföring till dig mer relevant, anpassa din WordPress.com-upplevelse och mycket mer, såsom beskrivs i vår integritetspolicy. Om du föredrar att inaktivera den här spårningen kan du göra det via integritetsinställningarna för ditt konto.

Marknadsföringsbanner för EU/Storbritannien

Om du besöker WordPress.com inom EU eller Storbritannien visar vi en banner som beskriver en del av vår spårning samt ger dig några detaljerade valmöjligheter för hur dina uppgifter får användas. Använd reglagen i bannern för att ange dina spårningsinställningar.

Tacka ja till försäljning i USA

Om du bor i vissa amerikanska delstater kan du ha rätt att välja bort att dina uppgifter säljs. Automattic säljer inte direkt personlig identifierbar information om sina användare (dvs. för pengar). Ibland delar vi dock information med tredje part som hjälper oss med annonsering, marknadsföring och analys (såsom beskrivs i vår integritetspolicy). Invånare i dessa delstater kan välja bort detta genom att klicka på länken ”Sälj/dela inte min personliga information” som finns i sidfoten på våra webbplatser.

Vi visar även annonser på några av våra användares webbplatser samt på några av våra egna. Intäkterna som dessa annonser genererar gör det möjligt för oss att erbjuda fri åtkomst till vissa av våra tjänster, så att pengar inte blir ett hinder för att ha en röst. Vårt annonsprogram gör det också möjligt för användare att tjäna intäkter för att stödja sina webbplatser och få dem att växa. I vissa amerikanska delstater har du också rätt att välja bort att dina uppgifter används för annonsanpassning. Du kan lära dig hur du väljer bort detta genom att gå till Annonsering på WordPress.com-webbplatser och webbplatser i WordAds-programmet

Annan spårning

Det finns viss spårning på WordPress.com som du eller dina webbplatsbesökare för närvarande inte kan välja bort. Merparten av den här spårningen är relaterad till data som krävs för att förse dig och dina besökare med vår tjänst. Vi samlar exempelvis, i syfte att kunna förse dig med korrekt statistik rörande besökare på din webbplats och antalet sidvisningar, in en mycket liten mängd information från varje person som besöker din webbplats.

Du kan hitta detaljerade beskrivningar av de uppgifter vi samlar in om dig, och hur vi använder dem, i vår integritetspolicy. Du kan hitta liknande beskrivningar av de uppgifter vi samlar in om dina webbplatsbesökare, och hur vi använder dem, i vårt sekretessmeddelande. Slutligen, du kan hitta information om de cookies vi använder på WordPress.com i vår cookiepolicy, i vilken också fler alternativ för att blockera denna typ av spårning beskrivs.