Tillbaka till support Konto Fakturering och uppgraderingar Återställa din webbplats när paketet har löpt ut

Återställa din webbplats när paketet har löpt ut

Om din webbplats paket med tillägg aktiverade löper ut tas funktioner som tillägg och tredjepartsteman bort från din webbplats. Följ stegen i den här guiden för att återställa din webbplats till hur den var innan ditt paket löpte ut.

Steg 1: Förnya ditt paket

Det första steget för att återställa din webbplats är att uppgradera till ett Creator- eller Entrepreneur-paket igen. Gör detta så snabbt som möjligt eftersom webbplatsens tillägg tas bort 7 dagar efter att paketet löper ut. Vi behåller säkerhetskopior av din webbplats i 30 dagar efter paketets utgångsdatum. Därefter tas webbplatsens tilläggsinnehåll bort.

För att förnya ditt paket:

1. Logga in i din adminpanel.
  2. Navigera till Uppgraderingar → Paket.
  3. Köp antingen Creator- eller Entrepreneur-paketet för webbplatsen.

Om du är osäker på vilket WordPress-paket du hade tidigare, besök Uppgraderingar → Köp → Faktureringshistorik för att kontrollera.

WordPress-adminpanelens vänstra sidopanelsmeny, med alternativet Uppgraderingar markerat.

⚠️

Om du inte längre behöver tillgång till tillägg kan du kontakta oss för att få hjälp med att nedgradera till ett lägre paket.

Steg 2: Återställ åtkomst till tillägg

När du har köpt ett berättigat paket för webbplatsen aktiverar du värdåtkomst genom att följa dessa steg:

1. Besök din adminpanel.
  2. Navigera till Inställningar → Värdkonfiguration på den vänstra sidan.
  3. Titta efter följande meddelande längst upp på skärmen: ”Aktivera värdåtkomsten för att börja använda dessa funktioner.”
  4. Klicka på knappen Aktivera till höger om meddelandet:
Skärmen Värdkonfiguration med meddelandet "Aktivera värdåtkomsten för att börja använda dessa funktioner" och en pil som pekar på länken "Aktivera" till höger.

Steg 3: Återställ en säkerhetskopia

Jetpack-säkerhetskopieringssidan med knappen Välj datum markerad och kalendern öppen för att välja ett datum.

Som en funktion i ditt paket med tillägg aktiverade skapar vi automatiskt dagliga säkerhetskopior av din webbplats. När ditt paket löper ut behåller vi dessa säkerhetskopior i 30 dagar. När du återaktiverar ditt paket kan du använda någon av dessa säkerhetskopior för att återställa din webbplats till hur den såg ut innan paketet löpte ut.

Du bör se till att välja en säkerhetskopia som skapats dagen innan ditt paket löpte ut. Om du är osäker på vilken dag ditt paket löpte ut kan du besöka Jetpack → Aktivitetslogg, där du hittar ett register över all aktivitet på din webbplats.

När du har identifierat datumet då din webbplats senast såg ut som du vill att den ska göra, utför följande steg för att återställa en säkerhetskopia:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till JetpackSäkerhetskopiering.
  3. Använd alternativet Välj datum för att ladda säkerhetskopian från dagen innan ditt paket löpte ut.
  4. Klicka på knappen ”Återställ till denna punkt”.

Beroende på storleken på din webbplats kan återställningen gå på bara några minuter eller ta mycket längre tid. Ett e-postmeddelande kommer att skickas till kontoägaren när återställningen är klar. Läs mer om säkerhetskopiering av webbplatser här.

Det går inte att ansluta Jetpack

Om du ser ett felmeddelande med texten ”Jetpack-anslutning har misslyckats” eller liknande när du försöker komma åt dina säkerhetskopior, prova först att klicka på knappen Återanslut Jetpack. Om det inte löser problemet, vänta i 15-30 minuter medan Jetpack synkroniseras i bakgrunden och kontrollera sedan sidan Jetpack → Säkerhetskopiering igen. Om felet kvarstår, kontakta oss.

Jetpack Backup-skärmen med felmeddelandet "Jetpack-anslutning har misslyckats" och två knappar, den ena för att försöka återansluta Jetpack och den andra  märkt "Jag behöver hjälp".

Steg 4: Lansera webbplatsen igen

När ett paket med tillägg aktiverade löper ut anger vi webbplatsen som privat. På så sätt har du tid att återställa din webbplats istället för att dina besökare ska se en webbplats med tillägg eller teman som inte fungerar.

När du har följt stegen ovan, titta igenom dina webbplatssidor och ditt innehåll för att se till att du är nöjd med hur allt ser ut.

Därefter går du till Uppgraderingar → Domäner och ser till att rätt domän är din primära webbplatsadress.

Slutligen går du till Inställningar Allmänt och kontrollerar Integritetsinställningar för att se till att din webbplats är inställd på Offentlig (eller den status som du hade ställt in den på innan paketet löpte ut).