Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Bestandblok

Bestandblok

Met het bestandblok kun je een downloadlink naar documenten aan je website toevoegen.

Selecteer je bestand vanuit de mediabibliotheek of upload er een vanaf je device.
Selecteer je bestand vanuit de mediabibliotheek of upload er een vanaf je device.

Het bestandblok kan met het blok-invoegpictogram worden toegevoegd. Je kunt ook de slash-opdracht /bestand gebruiken en op Enter drukken.

Het bestandblok toevoegen met de slash-opdracht /file.
Het bestandblok toevoegen met de slash-opdracht /bestand.

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Blok-interface

Elk blok heeft zijn eigen specifieke bedieningselementen waarmee je het blok direct vanuit de editor kunt bewerken.

Interface bestandblok

Bestanden toevoegen

Om een bestand toe te voegen, kun je een nieuw bestand vanaf je device Uploaden of er een selecteren in de Mediabibliotheek.

Kies in het scherm met blokopties voor specifieke bastandblok-opties.
Kies in het scherm met blokopties voor specifieke bastandblok-opties.

Uitlijnen

Wanneer je je bestandblok selecteert, wordt er een werkbalk weergegeven. Met de drie opties kun je de uitlijning van het blok op rechts, in het midden of links zetten. Als je voor Uitlijning rechts of Uitlijning links kiest, kun je een ander blok naast het bestandblok plaatsen. Als je voor Uitlijning in het midden kiest, wordt het blok naar zijn standaardwaarden hersteld en neemt het de volledige breedte van het bericht of de pagina in beslag.

Bewerken

Dit is een andere optie in de werkbalk van het bestandblok. Door deze optie te kiezen, kun je een nieuw bestand voor je blok selecteren. Gebruik deze optie als je het bestand in je blok wilt vervangen.

Paneel blokinstellingen

Naast de opties in de blok-werkbalk bevat elk blok ook nog speciale opties in de sidebar van de editor. Als je de sidebar niet ziet, klik je simpelweg op het tandwielpictogram naast de knop Publiceren.

De blokinstellingen zijn beschikbaar in de sidebar.
De blokinstellingen zijn beschikbaar in de sidebar.

Zoals je kunt zien, heeft het bestandblok tekstlink-instellingen, downloadknop-instellingen en geavanceerde opties.

Scherm bestandblokinstellingen

Tekstlink-instellingen

Je kunt ervoor kiezen om een rechtstreekse link naar het mediabestand toe te voegen of naar een afzonderlijke bijlage-pagina. Deze twee opties kunnen desgewenst in een nieuwe pagina worden geopend als je niet wilt dat de gebruiker de oorspronkelijke pagina verlaat.

Bestandblok - Tekstlink-instellingen

Downloadknop-instellingen

Je zult zien dat het bestandblok van een downloadknop is voorzien die kan worden in- en uitgeschakeld via het scherm met blokopties.

Bestandblok - Downloadknop-instellingen

Door deze uit te schakelen, wordt de bestandsnaam als hyperlink weergegeven op de actieve site.

Geavanceerd

Ten slotte kun je eenvoudig een CSS-klasse toevoegen via het veld Aanvullende CSS-klasse.

Knop Blok tabblad Geavanceerd