Tillbaka till support Innehåll och media Block Blocket WhatsApp-knapp

Blocket WhatsApp-knapp

Den här funktionen är tillgänglig för webbplatser med våra WordPress.com Explorer-, Creator- och Entrepreneur-paket, samt det äldre Pro-paketet. För webbplatser med gratispaketet eller Starter-paketet, uppgradera ditt paket för att komma åt den här funktionen.

Blocket WhatsApp-knapp ger dina kunder ett enkelt sätt att ställa frågor, be om support eller begära information om dina produkter. Blocket WhatsApp-knapp gör det möjligt för dina webbplatsbesökare att kontakta dig via WhatsApp med en knapptryckning.

Infoga blocket WhatsApp-knapp

Detaljerade instruktioner för hur du lägger till block finns här.

För att lägga till ett WhatsApp-knappblock klickar du på infogarikonen. Sök efter WhatsApp och klicka på knappblocket för att lägga till det i ett inlägg eller på en sida.

Så här lägger du till blocket WhatsApp-knapp

När du först lägger till blocket WhatsApp-knapp kommer du att se en grön WhatsApp-standardknapp i ditt inlägg eller på din sida:

En skärmbild av en grön WhatsApp-knapp

Anpassa din knapp

När du har lagt till blocket anger du ditt kontaktnummer och ett standardmeddelande. För att göra detta trycker du på knappen Inställningar och fyller i formuläret:

En skärmbild om hur du anpassar blocket WhatsApp-knapp

Inställningar för blocket WhatsApp-knapp

Varje block har specifika alternativ i redigeringsfältet förutom de alternativ som finns i blockverktygsfältet. Om du inte ser sidopanelen klickar du bara på kuggikonen bredvid knappen Publicera.

En skärmbild av kugghjulsikonen för att visa inställningarna i sidopanelen.
Blockinställningarna finns i sidopanelen.

Du kan också ändra färgen på knappen till ett antal olika WhatsApp-godkända färger. Om du vill göra detta klickar du på blocket WhatsApp-knapp och letar upp panelen Färginställningar i redigerarens sidopanel:

En skärmdump av färginställningarna för blocket WhatsApp-knapp