Sociala verktyg

Publicera

Den här guiden har anvisningar om att ansluta din webbplats på WordPress.com till olika sociala nätverkstjänster. När du är ansluten till en tjänst kan du automatiskt dela dina inlägg med denna tjänst.

Innehållsförteckning

Ställa in Offentliggör
Använda Offentliggör
Dela ditt innehåll ingen
Facebook-sidor
Twitter
LinkedIn
Tumblr
Google+-profiler och -sidor
Bilder i Offentliggör
Ytterligare information
Återansluta tjänster
Vanliga orsaker till att det inte gick att offentliggöra ett inlägg

Ställa in Offentliggör

Om du vill ansluta din webbplats till dina sociala medier, går du till Min webbplats → Verktyg Marknadsföring i din instrumentpanel. Du kan se olika tjänster i avsnittet Anslutningar: Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr och Eventbrite. Klicka på knappen Anslut och följ anvisningarna för att ansluta till en tjänst.

Vill du ha mer information eller behöver du hjälp med att ansluta till en viss tjänst? Läs vidare.

Facebook tillåter inte att tredjepartsverktyg, inklusive Offentliggör, delar inlägg automatiskt till Facebook-profiler. Du kan fortsätta att dela inlägg automatiskt till Facebook-sidor.

Vad är skillnaden mellan en Facebook-profil och en Facebook-sida?

Om du vill dela dina synpunkter med Facebook kan du vända dig till deras hjälpcommunity.

↑ Innehållsförteckning ↑

Använda Offentliggör

Om du har godkänt en anslutning till någon av dessa tjänster, kommer du nästa gång du publicerar ett inlägg att se alternativen för Offentliggör på bekräftelseskärmen under Dela det här inlägget:

Du kan skriva ett anpassat meddelande som följer med inlägget när det visas på sociala medier. Du kan också inaktivera olika tjänster för att förhindra att inlägget delas till en viss social media-plattform.

↑ Innehållsförteckning ↑

Dela ditt innehåll igen

Återoffentliggörande av inlägg är en funktion för webbplatser med våra WordPress.com Premium- och Business-paket.

Gå till Mina webbplatser → Webbplats Inlägg. Sök efter inlägget som du vill dela igen.

Klicka på trepunktsmenyn till höger om inlägget och välj sedan Dela.

Du kommer då att se alternativen för Offentliggör och kan lägga till ett anpassat meddelande, välja vilken social media-plattform du vill dela till och hantera anslutningar. Välj Dela inlägg för att dela inlägget igen.

Genom att välja de olika kontona som du har anslutit till Offentliggör kan du skapa olika meddelanden för olika nätverk och målgrupper.

Om du försöker dela ett inlägg från en annan författare på din webbplats bör du kontrollera att Offentliggör-anslutningarna är globala och giltiga för alla användare på webbplatsen. Annars kommer du inte att kunna dela inlägg som du inte är författare till.

↑ Innehållsförteckning ↑

Facebook-sidor

Facebook tillåter inte att tredjepartsverktyg, inklusive Offentliggör, delar inlägg automatiskt till Facebook-profiler. Du kan fortsätta att dela inlägg automatiskt till Facebook-sidor.

Om du vill dela dina synpunkter med Facebook kan du vända dig till deras hjälpcommunity.

Observera att ett sidkonto eller en sida som hanteras av Facebook Business Manager inte kan användas med Offentliggör.

• Gå till Min webbplats → Verktyg → MarknadsföringAnslutningar.
  • Klicka på knappen Anslut bredvid Facebook.
  • I popup-fönstret som visas loggar du in på Facebook.
  • Följ anvisningarna:
    • Välj vilka Facebook-sidor anslutna till din profil som du vill dela till.
    • Välj vad WordPress.com får göra på dina sidors vägnar.
    • Välj OK
  • Du kommer att dirigeras tillbaka till WordPress.com och ett annat popup-fönster kommer att be dig att bekräfta anslutningen av ditt konto
  • Klicka på Anslut. Sedan är du klar!

↑ Innehållsförteckning ↑

Twitter

• Gå till Min webbplats → Verktyg → MarknadsföringAnslutningar
  • Klicka på knappen Anslut bredvid Twitter
  • Ett nytt fönster kommer att öppnas. Välj Auktorisera app.
  • Logga in på ditt Twitter-konto och välj det konto som du vill ansluta till.
  • När du har gått tillbaka till WordPress.com visas ett annat popup-fönster som bekräftar anslutningen. Välj Anslut.

↑ Innehållsförteckning ↑

LinkedIn

• Gå till Min webbplats → Verktyg MarknadsföringAnslutningar
  • Klicka på knappen Anslut bredvid LinkedIn
  • I det nya fönstret som öppnas:
    • Logga in på ditt LinkedIn-konto
    • Godkänn anslutningen till WordPress.com genom att välja Tillåt
  • När du har gått tillbaka till WordPress.com visas ett annat popup-fönster som bekräftar anslutningen. Välj Anslut.

↑ Innehållsförteckning ↑

Tumblr

• Gå till Min webbplats → Verktyg MarknadsföringAnslutningar
  • Klicka på knappen Anslut bredvid Tumblr.
  • I det nya fönstret som öppnas:
    • Logga in på ditt Tumblr-konto
    • Godkänn anslutningen till WordPress.com genom att välja Tillåt
  • När du har gått tillbaka till WordPress.com visas ett annat popup-fönster som bekräftar kontot som du vill ansluta. Välj Anslut.

↑ Innehållsförteckning ↑

Profiler och sidor på Google+

Google+ har stängts ner av Google från och med mars 2019. Det är inte längre möjligt att dela inlägg till Google+ med Offentliggör

↑ Innehållsförteckning ↑

Bilder i Offentliggör

När du använder Offentliggör för att dela ett inlägg försöker de flesta sociala media-plattformar att ta med en bild i förhandsgranskningen.

Facebook Offentliggör väljer vanligtvis bilder som är minst 480 x 480 pixlar i följande ordning:

1. Utvald bild
  2. Den första bilden i ett bildspel i inlägget
  3. Den första bilden i ett galleri i inlägget
  4. En bild som har fästs till inlägget
  5. Andra bilder i inlägget (ej bifogade, men kanske länkade)

Twitter Offentliggör:

• Kräver att du först bekräftar att din webbplats får använda Twitter-kort innan du kan dela bilder med Offentliggör.
  • Gör detta genom att skicka ett inlägg till deras Kortvalidering. Du måste göra detta för varje Korttyp genom att skicka ett exempelinlägg för varje. Till exempel, om ditt inlägg har ett galleri, som Twitter skulle dela som ett gallerikort, måste den korttypen valideras.

Tumblr Offentliggör visar en bild:

• Om ditt inlägg är ett bildinlägg
  • Om det finns en bild inbäddad inom inläggets 256 första tecken.

Dessa sociala tjänster ändrar ibland sina system och kan komma att visa en annan bild än den förväntade. Även om vi kan försöka påverka vilken bild de vill använda, är det i slutändan upp till plattformen att göra valet. För att kontrollera vilken bild som visas i största möjliga mån bör du ställa in en utvald bild för varje inlägg.

↑ Innehållsförteckning ↑

Ytterligare information

Flera anslutningar till samma konto:

• Twitter låter dig ansluta flera konton hos sociala medier från samma WordPress.com-konto. Det innebär till exempel att du kan ansluta fem Twitter-konton och att dina inlägg kommer att publiceras till samtliga. Andra tjänster, som Facebook, tillåter endast en anslutning till Offentliggör.
  • Om du är bloggadministratör kan du även ”dela” eventuella anslutningar så att dina författare kan publicera till samma konto utan att behöva skapa sin egen anslutning.
  • Dessutom kan andra administratörer, redigerare eller författare på WordPress.com-bloggen även lägga till sina egna Offentliggör-anslutningar utöver din.

Vem kan konfigurera Offentliggör-anslutningar:

• Användarrollerna Administratör, Redigerare och Författare kan konfigurera Offentliggör-anslutningar.
  • Om du är en Deltagare på en blogg kan du inte använda Offentliggör.
  • Det är endast administratörer som kan dela sina anslutningar med andra användare.

En kommentar om användarvillkoren: Om du delar dina inlägg till andra onlinetjänster via Offentliggör kan detta innehåll bli föremål för andra tjänsters användarvillkor. Många onlinetjänster har användarvillkor eller riktlinjer för innehåll som skiljer sig från användarvillkoren för WordPress.com. Dessa villkor ger ofta tjänsten större rättigheter till användarpublicerat innehåll än de som vi (Automattic) förbehåller oss för WordPress.com.

↑ Innehållsförteckning ↑

Återansluta tjänster

Ibland kan anslutningen mellan dina sociala nätverkstjänster och WordPress.com avbrytas. Oroa dig inte, följande steg bör lösa problemet snabbt:

Återansluta till Facebook

1. Logga in på din webbplats på WordPress.com. Gå till Min webbplats → Verktyg → Marknadsföringanslutningar på instrumentpanelen och klicka på Koppla från bredvid länken till den Facebook-profil eller -sida som du vill frånkoppla.
  2. Förnya sidan och bekräfta att det står Anslut bredvid länken, men klicka inte på länken.
  3. Logga in på ditt Facebook-konto. Gå sedan till Facebook-sidan Kontoinställningar → Företagsintegrationer genom att klicka på den här länken till företagsintegrationsinställningarna.
  4. Ta bort appen WordPress.com genom att kryssa på rutan intill den och klicka på Ta bort. (Oroa dig inte om det inte finns någon rad för WordPress.com, du kan hoppa över det här steget). Om du ser en dialogruta som ber dig att bekräfta klickar du på knappen ”Ta bort”.
  5. Markera inte kryssrutan för att ta bort innehåll som har skapats av WordPress.com. Detta alternativ tar bort alla dina äldre inlägg och det går inte att återställa dem.
  6. Logga in igen på din webbplats på WordPress.com. Gå till Min webbplats → Verktyg MarknadsföringAnslutningar på instrumentpanelen och följ dessa steg för att återansluta.

Återansluta till Twitter

1. Logga in på din webbplats på WordPress.com. Gå till Min webbplats → Verktyg → MarknadsföringAnslutningar i din instrumentpanel och klicka på Koppla från bredvid länken till det Twitter-konto som du vill frånkoppla.
  2. Förnya sidan och bekräfta att länken nu säger Anslut.
  3. Rensa din webbläsares cookies (detta tar bort vissa cookies som Twitter använder och som ofta bidrar till problemet).
  4. Logga in igen på din webbplats på WordPress.com. Gå till Min webbplats → Verktyg MarknadsföringAnslutningar på instrumentpanelen och följ dessa steg för att återansluta.

Ansluta på nytt till LinkedIn

1. Logga in på din webbplats på WordPress.com. Gå till Min webbplats → Verktyg MarknadsföringAnslutningar i din instrumentpanel och klicka på Koppla från bredvid länken till det LinkedIn-konto som du vill frånkoppla.
  2. Förnya sidan och bekräfta att länken nu säger Anslut.
  3. Rensa din webbläsares cookies (detta tar bort vissa cookies som LinkedIn använder och som ofta bidrar till problemet).
  4. Logga in igen på din webbplats på WordPress.com. Gå till Min webbplats → MarknadsföringAnslutningar i din instrumentpanel och följ dessa steg för att återansluta.

↑ Innehållsförteckning ↑

Vanliga orsaker till att det inte gick att offentliggöra ett inlägg

• Om du schemalägger ett inlägg kommer det inte att offentliggöras förrän det har publicerats.
  • Om du återställer ett inlägg till ett utkast och sedan publicerar det igen, kommer det inte att offentliggöras igen. För att dela ett inlägg på dina sociala media-plattformar igen, se det här avsnittet.
  • Om du sparar ett inlägg som ett utkast kommer det inte att offentliggöras.
  • Statiska sidor offentliggörs inte.
  • Om du har problem med att dina inlägg inte skickas till en viss tjänst kan det hjälpa att frånkoppla och ansluta till tjänsten. Se ovanstående anvisningar för att återkoppla till varje Offentliggör-tjänst. När du har anslutit/återanslutit till tjänsterna bör du publicera ett nytt inlägg för att kontrollera att Offentliggör har anslutits.
Fortfarande förvirrad?

Kontakta support.