Tillbaka till support Innehåll och media Papperskorg

Papperskorg

När du tar bort ett inlägg, en sida eller en kommentar från din webbplats flyttas det automatiskt till mappen Papperskorgen. Du har separata papperskorgsmappar för inlägg, sidor och kommentarer. Den här funktionen gör det enkelt att återställa ett inlägg eller en sida som har tagits bort från din WordPress.com-webbplats av misstag.

⚠️

Objekt i papperskorgen kan återställas inom 30 dagar från det att de har kastats. Kastade objekt tas bort automatiskt efter 30 dagar. Du kan också ta bort objekt från papperskorgen manuellt. De kommer inte att gå att återställa.

Flytta ett inlägg eller en sida till papperskorgen

Du kan flytta ett inlägg eller en sida till papperskorgen direkt från Min webbplats → Inlägg eller Min webbplats → Sidor. Du behöver klicka på de tre punkterna för att alternativet Papperskorgen ska visas, så att du kan ta bort inlägget eller sidan.

Från de tre punkterna till höger om valfritt inlägg/valfri sida i listan är Papperskorgen det sista alternativet.

Om en annan användare har tagit bort inlägget eller sidan

Om ett objekt har tagits bort permanent från din webbplats av en auktoriserad användare finns det inget sätt att återställa det. Var försiktig när du tar bort objekt permanent från din webbplats och tilldela lämpliga användarroller på webbplatser med flera användare.

Borttaget innehåll från din redigerare

Om du har tagit bort innehåll från din redigerare av misstag kan du prova dessa två ångra-kommandon:

Det är inte säkert att detta fungerar i alla situationer, så ditt andra alternativ är vår funktion Inläggsversioner.

Flytta en kommentar till papperskorgen

Du kan flytta valfri kommentar till din papperskorg från Min webbplats → Kommentarer. Lokalisera kommentaren som du vill ta bort och klicka på papperskorgsikonen:

Papperskorgsknappen är den tredje knappen från vänster längst ner i alla kommentarer.

Ta bort en uppladdning permanent

Du kan ta bort valfri uppladdning permanent från ditt mediabibliotek. För att göra detta väljer du önskad(e) fil(er) och klickar på papperskorgsikonen i verktygsfältet:

Om du vill ta bort media väljer du önskad media i mediabiblioteket.  Papperskorgsikonen är den sista ikonen som visas, bredvid Redigera.

Observera att till skillnad från inlägg, sidor och kommentarer raderas borttagningar från ditt mediabibliotek permanent och flyttas inte till en papperskorgsmapp.

Ytterligare information för borttagen media

Komma åt din papperskorg

Inlägg, sidor och kommentarer har separata papperskorgar. Här finns de:

Återställa från papperskorgen

Öppna mappen Papperskorgen för dina inlägg, sidor eller kommentarer. Klicka på de tre punkterna för att visa menyn. Du kommer att se ett alternativ för att återställa objektet:

När du klickar på de tre punkterna för en borttagen sida eller ett borttaget inlägg är Återställ det första alternativet.

Objektet bör då tas bort från papperskorgen och du kommer att få ett meddelande om att återställningen har lyckats: ”Inlägget har återställts”.

Ta bort ett inlägg eller en sida permanent

Öppna mappen Papperskorgen och klicka på de tre punkterna för att ta bort ett inlägg eller en sida permanent. Du kommer att se alternativet Ta bort permanent. Du kommer att bli ombedd att bekräfta att du vill ta bort objektet.

Viktigt: När du väl har valt att ta bort ett objekt permanent finns det inget sätt att återskapa eller återställa det.

Om du behöver återställa ett objekt som har tagits bort (av en annan användare efter 30 dagar) kan du prova stegen med Googles cache eller Wayback Machine som beskrivs nedan.

Papperskorgssamling

Observera att filer i papperskorgen tas bort automatiskt efter 30 dagar.

Detta gäller inte för borttagna objekt i sektionen Feedback (kontaktformulärssvar), vilka inte tas bort automatiskt efter 30 dagar.

Återställ ett inlägg eller en sida med hjälp av Googles cache

Det kan hända att du kan återställa ett inlägg eller en sida med hjälp av Googles cache.

Om din webbplats är offentlig och inlägget/sidan har varit publicerat/publicerad tillräckligt länge för att indexeras av Google kan du prova följande steg:

1. Gå till https://www.google.com
  2. Gör en sökning efter inläggets/sidans URL eller en kombination av din bloggs URL och inläggets/sidans rubrik.
  3. Om du får ett matchande resultat, håll markören över resultatet så att de två högervända pilarna visas, för muspekaren över de dubbla pilarna och klicka sedan på den cachelagrade länken:
Bild som visar var den cachelagrade länken visas i Google-sökresultaten.
Den cachelagrade länken i Google-sökresultaten

Om en nyligen publicerad version av inlägget/sidan visas kan du kopiera och klistra in den i ett nytt inlägg eller på en ny sida.

Om du försöker återställa ett inlägg, kanske du också vill ändra publiceringsdatumet så att det matchar datumet för det cachelagrade inlägget, vilket du kan göra från modulen Publicera. (Du kan se Schemalägg ett inlägg för mer information.) Du kan också redigera inläggets permalänk så att den matchar den ursprungliga inläggs-URL:en.

Återställ ett inlägg eller en sida med hjälp av Wayback Machine

Internet Archive är ett onlinebibliotek som innehåller miljarder ögonblicksbilder av webbplatser tagna sedan 1996. Du kan använda Wayback Machine för att komma åt ögonblicksbilder av en webbplats. Det är möjligt att du på detta sätt kan återställa borttaget innehåll.

Besök Wayback Machine och ange URL:en för det/den borttagna inlägget eller sidan (eller din webbplats som du inte har den exakta länken). Du kan se tillgängliga ögonblicksbilder sorterade efter datum om din webbplats finns i arkivet. Välj en ögonblicksbild för att visa din webbplats som den såg ut på det aktuella datumet.

Observera att det inte finns någon garanti för att din webbplats kommer att finnas i arkivet. Privata webbplatser och webbplatser dolda från sökmotorer kommer inte att ha några ögonblicksbilder.