Tillbaka till support Konto Fakturering och uppgraderingar Moms på WordPress.com-köp

Moms på WordPress.com-köp

Moms (känt i olika regioner som moms, GST eller konsumtionsskatt) kan inkluderas i dina WordPress.com-köp. Den här guiden svarar på vanliga frågor om dina WordPress.com-prenumerationer och dessa konsumtionsbaserade skatter.

Moms på dina köp

Digitala tjänster är föremål för konsumtionsbaserade skatter i många jurisdiktioner. Beroende på din plats kan detta visas som moms (VAT), moms på varor och tjänster (GST) eller konsumtionsskatt (CT).

När du gör ett köp på WordPress.com debiteras du relevant moms baserat på din faktureringsadress.

Momsen visas som ett oberoende radobjekt på kassaskärmen. Du kan också hitta debiterad moms på ditt faktureringskvitto.

Företag som inte är momspliktiga

Momsregistrerade företag kan vara befriade från att betala konsumtionsbaserade skatter. Som momsregistrerat företag kan du ange ett giltigt momsregistreringsnummer eller GST-ID för att undvika att moms debiteras på dina köp och förnyelser. Du kommer att debiteras moms om du inte har angett några momsuppgifter i vårt system.

EU-baserade användare kan kontrollera vanliga frågor för systemet för utbyte av information om mervärdesskatt (VIES) för att få svar på frågor. Användare som befinner sig i andra länder bör kontrollera sitt lands specifika konsumtionsskatteregler. Eftersom vårt företag är baserat i Irland måste vi ta ut moms på alla transaktioner i Irland, inklusive de till momsregistrerade företag.

För att undvika att bli debiterad moms vid nästa köp eller förnyelse, lägg till dina berättigande momsuppgifter genom att följa stegen som beskrivs i avsnittet nedan.

Andra momsbefriade kunder

Vissa kunder eller organisationer är kvalificerade att göra momsbefriade köp. Momsbefrielser beviljas på delstats- eller landsnivå. Kontakta din skatterådgivare, din delstat eller lokala skattemyndighet för att avgöra om din organisation är kvalificerad för momsbefrielse.

Om du har en giltig momsbefrielse som du vill tillämpa på dina WordPress.com-köpkan du kontakta oss för att skicka in din dokumentation. Ditt bevis på momsbefrielse bör inkludera följande:

Lägg till momsuppgifter i ditt konto

Du kan lägga till uppgifter om ditt momsregistreringsnummer, GST-ID eller ID för konsumtionsbaserad företagsskatt i ditt konto för att visa dina momsuppgifter på dina kvitton och säkerställa att du endast betalar lämplig moms. Momsuppgifterna gäller för alla webbplatser på ditt konto.

I kassan

När du gör ett köp anger du din faktureringsplats. Om ditt land är föremål för konsumtionsbaserad skatt kan du ange ditt företags momsuppgifter genom att kryssa i rutan ”Lägg till moms-/GST-uppgifter”:

Rutan "Lägg till moms-/GST-uppgifter" är markerad och ett formulär visas där du kan ange momsuppgifterna.

I ditt konto

Du kan lägga till momsuppgifter i ditt WordPress.com-konto när som helst genom att följa dessa steg:

1. Klicka på din profil på https://wordpress.com/me.
  2. Till vänster väljer du menyalternativet Köp:
  1. Högst upp på skärmen väljer du fliken ”Faktureringshistorik”:
Fliken Faktureringshistorik är vald.
  1. Bläddra ner till slutet av skärmen, under din lista över transaktioner.
  2. Klicka på länken ”Lägg till momsuppgifter”, som kommer att vara märkt ”Lägg till momsuppgifter”, ”Lägg till GST-uppgifter” eller namnet på konsumtionsskatten i din region.
  3. Välj ditt land och ange ditt momsregistreringsnummer, ditt namn och din adress.
  4. Klicka på knappen ”Validera och spara”.
Formulär för att lägga till momsuppgifter.
Formulär för att lägga till momsuppgifter, som kan märkas som moms, GST eller annat konsumtionsskattenamn.

När du har angett momsuppgifterna för ditt konto kan du klicka på ”Visa kvitto” (eller ”E-postkvitto”) för alla köp i din faktureringshistorik. Momsuppgifterna kommer att inkluderas på alla tidigare och framtida kvitton.

När du har lagt till dina momsuppgifter måste du kontakta supporten för att ändra de befintliga momsuppgifterna i ditt konto.

Momsuppgifterna som du lägger till gäller för alla webbplatser i ditt konto. Om du har separata företag som använder individuella uppgifter om moms, GST eller konsumtionsbaserad skatt bör du skapa ett separat konto för dessa företag.

Ytterligare support

Kontakta våra supporttekniker för att få hjälp om du:

Inkludera ditt momsregistreringsnummer och din landskod när du kontaktar oss.