Tillbaka till support Designa din webbplats Webbplatsredigerare Redigera din standardstartsida

Redigera din standardstartsida

Standardstartsidan är den startsidesdesign som ingår i din webbplats tema. Den här guiden visar hur du hittar och redigerar denna sida.

Steg 1: Använd standardstartsidan

Om din webbplats använder ett tema som har stöd för webbplatsredigeraren kan du komma åt och redigera standardstartsidan. Ett snabbt sätt att avgöra om din webbplats använder webbplatsredigeraren är att kolla under UtseendeRedigerare i din webbplats adminpanel.

Börja med att se till att din webbplats använder temats standardstartsida, inte en anpassad startsida, genom att följa instruktionerna nedan.

Välj lämplig flik för din admingränssnittsstil:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Inställningar → Läsa.
  3. Under ”Din startsida visar” väljer du Standard i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på knappen ”Spara inställningar” längst upp på skärmen.
Alternativet "Standard" är valt i "Din startsida visar"-rullgardinsmenyn.

Om någon annan sida har valts här istället för Standard använder din webbplats en anpassad startsida.

Steg 2: Öppna redigeraren

För att hitta och redigera standardstartsidan:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Klicka på Utseende → Redigerare.
  3. Klicka någonstans på din webbplats till höger så öppnas redigeraren och den vänstra sidopanelen stängs:
Animerad GIF-bild som visar åtgärden att klicka på den högra sidan för att öppna redigeraren och stänga den vänstra sidopanelen.

Steg 3: Utforska mallens layout

Du visar nu startsidesmallen, som kan vara märkt med Hem, Index eller Startsida högst upp på skärmen:

En pil pekar på mallnamnet i mitten av redigeringsskärmens övre del.

Först är det bra att skaffa sig en förståelse för den övergripande layouten på din webbplats startsidesmall. För att se denna, öppna listvyn genom att klicka på ikonen med tre horisontella linjer ovanför varandra längst upp till vänster på din skärm:

En pil pekar på knappen Listvy. Nedanför denna finns en lista över block som vanligtvis ingår i mallen Hem.
Listvy som visar en lista över block som vanligtvis ingår i mallen Hem

Här kan du se alla elementen (kallas block i WordPress-redigeraren) på din startsida. En typisk mall för standardstartsidan innehåller följande element:

Alla WordPress-teman är olika, men detta är den standardstruktur på standardstartsidesmallen som du kan förvänta dig att se i de flesta teman. Det kan även finnas andra element i den här mallen, vilka du kan redigera som du vill.

Steg 4: Anpassa designen

Standardstartsidan ger dig en professionell, väldesignad layout att komma igång med. För att anpassa standarddesignen kan du byta ut text och bilder mot ditt eget innehåll och lägga till eller ta bort element på sidan.

En GIF-bild som visar processen med att skriva ny text.
Slow down or speed up the video using the controls in the lower right corner after clicking Play

Steg 5: Spara dina ändringar

När du ändrar din startsida kan du klicka på knappen Spara i det övre högra hörnet för att spara dina ändringar:

Knappen Spara är markerad med en pil.

Fängslande startsidor | WordPress.com-webbseminarium

Titta på vårt inspelade webbseminarium för att få vägledning genom varje steg av processen med att konfigurera en fängslande startsida:

Kolla in vårt fullständiga schema för webbseminarier för att lära dig hur du kan göra mycket mer med din WordPress-webbplats.