Tillbaka till support Öka din publik Sociala verktyg Visa Instagram-inlägg

Visa Instagram-inlägg

Använd Instagram för att ta, anpassa och dela bilder och korta videoklipp med din smarttelefon. Den här guiden visar hur du bäddar in Instagram-inlägg på din webbplats.

Bädda in ett enskilt Instagram-inlägg

Videotranskription

Hej, det här videoklippet visar hur du bäddar in Instagram-inlägg med hjälp av WordPress-redigeraren.

Vi kan börja med att lägga till ett Instagram-block.

Därefter kopierar vi länken från ett befintligt inlägg. Jag har ett här.

Jag kan klistra in det direkt på knappen. Genom att klicka på Bädda in kan jag se inlägget på sidan eller i inlägget där jag vill lägga till det.

Detta fungerar också utmärkt för videoklipp.

När du bäddar in ett Instagram-inlägg kan dina webbplatsbesökare se fotot eller videoklippet direkt på din webbplats, utan att behöva besöka Instagram. Du kan bädda in foton, videoklipp och reels. För att bädda in ett inlägg från Instagram, följ dessa steg:

1. Kopiera URL:en till Instagram-inlägget från din webbläsares adressfält eller Instagram-appen. Den kommer att se ut ungefär så här: https://www.instagram.com/p/CuzSGmjO5MP
  2. I WordPress-redigeraren klistrar du sedan in URL:en på en ny rad, utan annan text eller mellanslag. Detta kommer automatiskt att bädda in inlägget i ett inbäddningsblock. Som standard bäddar URL:en in den största tillgängliga storleken på bilden, med en bredd på 612px.
  3. (Valfritt) I verktygsfältet som visas ovanför eller under inbäddningen kan du vänsterjustera, högerjustera eller centrera inbäddningen.
  4. (Valfritt) I blockinställningarna kan du aktivera alternativet Ändra storlek för mindre enheter för att bevara bildförhållandet på olika webbläsarstorlekar.

Videoinbäddningar ser snarlika ut, men visar dessutom en triangulär uppspelningssymbol:

Om din inbäddning inte fungerar, se vår guide om felsökning av inbäddningslänkar för att lista ut varför.

Bädda in flöde med Instagram-inlägg

Använd blocket Senaste Instagram-inlägg för att visa ett automatiskt uppdaterat rutnät med de senaste inläggen från din Instagram-profil.

Steg 1: Lägg till blocket Senaste Instagram-inlägg

För att lägga till blocket Senaste Instagram-inlägg klickar du på blockinfogarikonen + och söker efter ”Instagram”. Klicka på Senaste Instagram-inlägg för att lägga till blocket i ett inlägg eller på en sida.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Steg 2: Anslut till Instagram

När du har lagt till blocket Senaste Instagram-inlägg kommer du att bli uppmanad att ansluta till ditt Instagram-konto. Om du har en webbplats med tillägg aktiverade måste webbplatsens integritetsinställningar vara satta till läget Offentlig eller Kommer snart, inte Privat.

Anslut din webbplats till Instagram genom att följa dessa steg:

1. Klicka på Anslut till Instagram.
  2. I popup-fönstret som visas godkänner du anslutningen genom att klicka på Tillåt.
  3. Välj det konto som du vill ansluta till, såsom visas i bilden nedan.
  4. Klicka på Anslut till Instagram igen.
Ruta som visar alternativet att välja ett Instagram-konto samt knappen Anslut till Instagram.
Välja ett Instagram-konto

Du kommer att se ett rutnät med dina nio senaste Instagram-inlägg inbäddade på sidan. Samarbetssamlingar (inlägg som delas till en konversation) ingår inte för närvarande. Gå till nästa steg för att lära dig hur du anpassar rutnätet.

Du kan ansluta till och koppla bort din webbplats från Instagram i din adminpanel genom att gå till Verktyg → Marknadsföring → Anslutningar (eller Webbhotell → Anslutningar om du använder WP-admin). Om du kopplar från Instagram här tas anslutningen bort från alla webbplatser i ditt WordPress.com-konto.

Steg 3: Anpassa flödet

När du väljer ett block kommer du att hitta ytterligare blockinställningar i den högra sidopanelen. Om du inte ser sidopanelen kan du behöva klicka på ikonen för Inställningar längst upp till höger för att öppna inställningarna. Ikonen ser ut som en kvadrat med två ojämna kolumner:

Ikonen för Inställningar i redigeraren, med ett verktygstips för "Inställningar" nedanför.
Klicka på ikonen för Inställningar för att öppna blockinställningarna

Alternativen är:

Kontoinställningar: Visa Instagram-kontot som du har anslutit. Koppla från kontot om du behöver ta bort det eller ansluta ett annat konto.

Visningsinställningar: Justera antalet Instagram-inlägg som visas, antalet kolumner som används och mängden utrymme (beräknat i pixlar) som separerar respektive inlägg i Instagram-rutnätet.

Stapla på mobil: Genom att aktivera Stapla på mobil visas innehållet till vänster ovanpå innehållet till höger (istället för sida vid sida som på datorskärmar). Detta ger en bättre upplevelse för mobilanvändare.

Avancerat: Fliken Avancerat gör det möjligt att lägga till en CSS-klass till ditt block, så att du kan skriva anpassad CSS och utforma blocket. Läs mer om att lägga till CSS-klasser till block.

Justering och bredd: Verktygsfältet för blocket Senaste Instagram-inlägg inkluderar alternativ för att vänsterjustera, högerjustera eller centrera blocket. Dessutom kan bred visning eller visning i fullbredd användas om ditt tema stöder det:

En skärmbild på verktygsfältet för blocket Senaste Instagram-inlägg
Klicka på blocket för att visa verktygsfältet

Anslut flera Instagram-konton

Du kan ansluta upp till två Instagram-konton och använda två instanser av blocket Senaste Instagram-inlägg (dvs. ett konto för varje block). Den här processen kräver två separata Instagram-inloggningar. Den kommer inte att fungera om du hanterar flera Instagram-konton med samma inloggning.

När du har anslutit ditt första Instagram-konto till din webbplats, följ dessa steg för att ansluta ett andra konto:

1. Öppna en ny webbläsarflik, besök Instagram.com och logga ut från det första Instagram-kontot.
  2. Logga in på det andra Instagram-kontot.
  3. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  4. Gå till Verktyg → Marknadsföring → Anslutningar (eller Webbhotell → Anslutningar om du använder WP-admin).
  5. Under Instagram klickar du på rullgardinspilen och väljer Anslut ett annat konto.
  6. När anslutningen är klar kan du använda båda instanserna av blocket Senaste Instagram-inlägg.

Andra Instagram-integreringar

Det finns andra alternativ för att integrera din webbplats med Instagram. Du kan exempelvis: