Tillbaka till support Öka din publik Delning

Delning

Längst ned i varje inlägg och på varje sida kan du inkludera delningsknappar som dina läsare kan använda för att dela ditt innehåll i en rad olika sociala nätverk och tjänster.

Titta på nedanstående videoklipp för att se hur det fungerar och läs nedan för fler exempel och inställningar.

Anpassa delningsalternativ

För att anpassa delningsalternativen på din webbplats eller blogg:

1. Gå till Verktyg → Marknadsföring
  2. Välj sedan objektet Delningsknappar i menyn längst upp
Sidhuvudet för sektionen Marknadsföring med delningsknapparna markerade.

Du kan lägga till alla de följande tjänsterna i dina inlägg och på dina sidor:

• Twitter
  • Facebook
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Reddit
  • LinkedIn
  • Pocket
  • Blogga det här
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Skype
  • E-post
  • Skriv ut

Visa gillamarkeringar och delningsknappar

Sektionen Delning som gör det möjligt för dig att välja var gilla- och delningsknappar ska visas.

Du kan bestämma vilka typer av sidor som gilla- och delningsknappar ska visas på. Markera, eller avmarkera, de typer av sidor och inlägg där du vill att knapparna ska visas och klicka på Spara ändringar

Om alternativet Gillamarkeringar för kommentarer är markerat kan dina besökare ”gilla” kommentarer på din webbplats.

Om du inkluderar ditt Twitter-användarnamn kommer ditt Twitter-handtag att inkluderas i användarnas tweets om de tweetar dina inlägg eller sidor.

Anpassa dina tjänster

Om du lägger till delningsknapparna så kan dina besökare dela din sida eller ditt inlägg på sina sociala nätverk, eller e-posta eller skriva ut inlägget/sidan.

Möjlighet att redigera etikettext, delningsknappar och lägga till en "Mer"-knapp.

För att konfigurera vilka tjänster du använder klickar du på Redigera delningsknappar:

Redigera delningsknappar markerat.

För att lägga till delningsknappar väljer du de tjänster du vill använda i området Redigera synliga knappar. När du gör det ser du dem tillagda i förhandsvisningen ovan.

Inaktivera en knapp genom att markera den igen för att inaktivera den. Du kan även ändra ordning på knapparna genom att klicka på knappen Ändra ordning. Därefter kan du dra och släppa knapparna i valfri ordning.

En markör som klickar på alternativet Redigera synliga knappar och drar knapparna i önskad ordning.

Du kan dessutom lägga till en Mer-knapp som innehåller delningsknappar du vill visa, men bara i en dold listmeny, genom att klicka på alternativet + Lägg till ”Mer”-knapp.

Marknadsföring → Delning → Lägg till Mer-knappen

De visas på din webbplats så här:

Marknadsföring → Dela → Mer

📌

Vissa tjänster är inte tillgängliga om din blogg är markerad som privat.

Anpassa delningsinställningar

Du kan även anpassa knapparnas beteende och utseende samt var de visas med hjälp av inställningarna på den nedre hälften av sidan:

Marknadsföring → Delning → Knappformat

Alternativet Officiella knappar hämtar knapparna direkt från tjänster som Twitter, Facebook, LinkedIn, Reddit och Pocket. Några av tjänsterna visar antalet delningar i realtid i din blogg, som de rapporteras från den tjänsten.

Officiella knappantal

Lite viktig information om respektive tjänst:

För att aktivera de officiella knapparna går du till menyn Knappformat och väljer Officiella knappar.

Spara dina ändringar och kolla in din blogg för att se resultaten.

Du kan även redigera etiketten som visas ovanför delningsknapparna genom att klicka på knappen Redigera etikettext överst på sidan.

Redigera etikettext
Redigera etikettext – lägga till text

När du har ändrat etikettexten klickar du på Stäng och sedan Spara ändringar för att publicera ändringarna av din delningsetikett.

Inaktivera delning/gillamarkeringar på specifika inlägg

Du kan inaktivera delnings- och/eller gilla-knapparna på per inlägg- eller per sida-basis med hjälp av kryssrutan/kryssrutorna i sektionen Gillamarkeringar och delning i redigeraren:

Via Jetpack-ikon

Inläggs-/sidredigerare → Jetpack-alternativ

Mer information om Gilla-knappen finns i supportguiden om gillamarkeringar.

Felsökning

Om du har problem med att visa delningsknapparna på din blogg, kan du kolla följande:

Jag ser inte knappen på framsidan.
Se till att du har valt ”Startsida, arkivsidor och sökresultat” för inställningen ”Visa knappar på”.

Twitter-delningsknappen använder ”via @wordpressdotcom” men jag vill att den använder mitt Twitter-användarnamn.
Du kan lägga till ditt Twitter-användarnamn för användning med Twitter-delningsknappen från sektionen Delningsknappar i din adminpanel.

Många av de Tillgängliga tjänsterna saknas från urvalet på sidan delningsinställningar.
Om din blogg är privat kommer du att se färre tjänster listade.

Mina antal delningar är alla noll! Kan jag få tillbaka de gamla delningsantalen? Nej. Om antalen har ändrats på grund av en ändring av ett anpassat domännamn, till exempel från mysitehere.wordpress.com till mysitehere.com eller från HTTP till HTTPS, så kommer de antalen direkt från de sociala nätverken och inte från oss och de kommer inte att migrera antal mot en specifik URL som har ändrats.

Vad inbegriper egentligen Facebook-delningsantalet? Om du använder den officiella Facebook-delningsknappen inbegriper antalet, enligt Facebook:

Min Twitter-delningsknapp visar inte antalet delningar.

Twitter har tagit bort antalet delningar från sina officiella delningsknappar. Du kan dock se vad dina användare delar och vilka tjänster de använder för att göra det via din bloggstatistik.