Tillbaka till support Flytta din webbplats Importera från Wix

Importera från Wix

Är du redo att flytta din webbplats från Wix till WordPress? Den här guiden visar hur du exporterar innehållet på en Wix-webbplats och flyttar din webbplats till WordPress.com.

Steg 1: Välj din webbplats

För att börja, bestäm om du vill skapa en helt ny webbplats på WordPress.com eller importera din Wix-webbplats till en webbplats som du redan har skapat.

Skapa en ny WordPress.com-webbplats

Om du inte redan har en WordPress-webbplats för ditt Wix-innehåll, vidta följande steg:

1. Besök https://wordpress.com/start/import/.
  2. Ange ett domännamn som du vill använda för webbplatsen (oroa dig inte, du kan ändra detta senare).
  3. Ange URL:en för din Wix-webbplats som du vill importera från och klicka på knappen ” Fortsätt”:
Fönster som frågar Var ska du importera från? med en ruta för webbplatsens URL.
  1. Klicka på knappen ”Importera din webbplats”.

Importera till en befintlig webbplats

Om du vill importera ditt Wix-innehåll till en befintlig webbplats på WordPress.com, vidta följande steg:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Gå till Verktyg → Importera på den vänstra sidan.
  3. Välj alternativet för Wix-import:
Listan över tillgängliga importörer, med WordPress, Blogger, Medium, Squarespace, Substack och Wix.
  1. Ange URL:en för din Wix-webbplats i rutan som visas och klicka på knappen ”Fortsätt”.
  2. Klicka på knappen ”Ja! Starta import”.
  3. Om flera författare upptäcks på din Wix-webbplats kommer du att få möjlighet att tilldela respektive författares innehåll till motsvarande användare på din WordPress-webbplats. Annars kommer ditt Wix-innehåll automatiskt att tilldelas till din kontoanvändare på WordPress.com.
Wix-importverktyget, med knappen Starta import.
  1. Klicka på knappen ”Starta import”. En förloppsindikator kommer att visas medan importen pågår. Du kan lämna den här sidan – importen kommer att fortsätta i bakgrunden. Du bör få ett e-postmeddelande när importen har slutförts.

Steg 2: Granska ditt importerade innehåll

Kompatibiliteten mellan WordPress- och Wix-plattformarna är begränsad. Vi försöker importera så mycket av ditt innehåll som möjligt. Här är en icke uttömmande lista över de innehållstyper som vi kan importera:

Vissa funktioner överförs inte men kan konfigureras manuellt i WordPress efter importen:

Vi kommer att fortsätta lägga till stöd, så om det finns något viktigt element som inte har inkorporerats på din nya webbplats, kontakta oss och berätta det.

Steg 3: Överför din domän från Wix till WordPress.com

När du är nöjd med innehållet och designen på din nya WordPress-webbplats kan du börja dirigera trafik dit genom att lägga till din domän till WordPress.com.

Följ dessa steg för att ansluta din domän från Wix eller dessa steg för att överföra domänregistreringen till WordPress.com.

Steg 4: Lär dig mer om WordPress

Möjligheterna är oändliga på WordPress. Med alla nya plattformar kan det vara till hjälp att lära sig grunderna. Vi rekommenderar följande resurser för att lära dig mer om din nya WordPress-webbplats: