Tillbaka till support Webbhotell FTP-åtkomst

FTP-åtkomst

Det finns många saker du kan göra utan att använda FTP. För mer information, fortsätt läsa.

Webbplatser som har ett paket med tillägg aktiverade har tillgång till SFTP. Du kan läsa mer om SFTP i den här guiden.

Ladda upp bilder och dokument

Om du vill ladda upp bilder och dokument bör du först kolla supportsidan godkända filer för att kontrollera att den filtyp du vill lägga till är tillåten. Om den är det kan du ladda upp filer direkt från redigeraren när du skapar eller redigerar ett inlägg.

Mer information om att ladda upp dokument och bilder finns på de här supportsidorna:

Ladda upp anpassade teman

Det här avsnittet av guiden gäller för webbplatser med våra WordPress.com Creator- och Entrepreneur-paket, samt det äldre Pro-paketet. För webbplatser med gratispaketet, Starter-paketet eller Explorer-paketet, uppgradera ditt paket för att komma åt den här funktionen.

Vi lägger ner mycket tid och kreativitet i vår temasamling. Vi är övertygade om att du kommer att hitta ett tema som passar perfekt för dig bland de hundratals teman som finns i vår samling.

Om du har ett paket med tillägg aktiverade kan du ladda upp ett tema från tredje part eller ett anpassat tema genom att gå till Min webbplats → Utseende Teman och därefter använda knappen Installera tema.

Mer information om alternativ till att ladda upp anpassade teman finns på den här sidan.

Det är inte nödvändigt att använda FTP för att ladda upp anpassade teman, men webbplatser med tillägg aktiverade har åtkomst till SFTP. Läs mer om detta här.

Ladda upp tillägg

Det här avsnittet av guiden gäller för webbplatser med våra WordPress.com Creator- och Entrepreneur-paket, samt det äldre Pro-paketet. För webbplatser med gratispaketet, Starter-paketet eller Explorer-paketet, uppgradera ditt paket för att komma åt den här funktionen.

Tillägg är verktyg som används för att utöka funktionerna i WordPress-plattformen. På WordPress.com finns de flesta funktioner redan tillgängliga från början.

Om du har ett paket med tillägg aktiverade kan du lägga till tillägg som WooCommerce via Min webbplats → Tillägg i din adminpanel. Mer information om hur du lägger till tillägg finns här.

Det är inte nödvändigt att använda FTP för att ladda upp anpassade teman, men webbplatser med tillägg aktiverade har åtkomst till SFTP. Läs mer om detta här.

Felsöka uppladdning av tillägg och teman

Ibland kan du få ett fel när du laddar upp ett anpassat tillägg eller ett tema, exempelvis ”Målmappen finns redan.” Om du upplever fel, kan du kontakta supporten så hjälper vi dig gärna.

Det är inte nödvändigt att använda FTP för att ladda upp anpassade teman, men webbplatser med tillägg aktiverade har åtkomst till SFTP. Läs mer om detta här.

Överföra din webbplats

Göra ändringar lokalt

Det här avsnittet av guiden gäller för webbplatser med våra WordPress.com Creator- och Entrepreneur-paket, samt det äldre Pro-paketet. För webbplatser med gratispaketet, Starter-paketet eller Explorer-paketet, uppgradera ditt paket för att komma åt den här funktionen.

Vi rekommenderar att du gör kodändringar av temat borta från din webbplats som är live. Du kan göra det genom att installera en lokal kopia av WordPress på din dator och därefter ladda upp ditt tema tillbaka till webbplatsen när du är klar.

Skapa en lokal server på Mac eller Windows med MAMP

Installera WordPress på din lokala server från en zip-fil

Skapa en WordPress lokalt med hjälp av Local by Flywheel

Lägga till kodstycken

Det här avsnittet av guiden gäller för webbplatser med våra WordPress.com Creator- och Entrepreneur-paket, samt det äldre Pro-paketet. För webbplatser med gratispaketet, Starter-paketet eller Explorer-paketet, uppgradera ditt paket för att komma åt den här funktionen.

Förutom att skapa ett underordnat tema och redigera dess filer så kan du även använda Code Snippets-tillägget från tredje part:

https://wordpress.com/plugins/code-snippets/

WordPress använder sig av hooks som är funktioner som du kan använda för att lägga till dina egna funktioner till WordPress eller ta bort/ändra befintliga sådana. Du hittar WordPress hooks i WordPress-kärnprogrammet, teman och tillägg. När du vill utföra några av de nämnda åtgärderna på din WordPress.com-webbplats via kod ska du generellt sätt antingen:

Den tidigare metoden är inte något vi rekommenderar eftersom alla ändringar som görs i tema- eller tilläggsfilen kommer att tas bort förr eller senare när du uppdaterar temat eller tillägget. Om du använder den metoden för att utföra temaändringarna bör du av det skälet alltid se till att först skapa ett underordnat tema och utföra ändringarna där. Om den funktion du vill påverka använder sig av WordPress hooks, kan du dock hooka på dem med din egen kod.

Även om filåtkomsten är begränsad i WordPress.com kan du fortfarande ändra funktionerna på din webbplats genom att skapa ett underordnat tema och göra ändringarna där eller genom att använda Code Snippets-tillägget och tillämpa din egen PHP-kod. Om du vill läsa mer om WordPress hooks och PHP, kan vi rekommendera följande länkar:

https://developer.wordpress.org/plugins/hooks/

https://www.learn-php.org/

https://www.w3schools.com/php/default.asp

https://www.elegantthemes.com/blog/resources/php-tutorials-aspiring-wordpress-developers-should-walk-through

Du kan även hitta mer om att stödja ditt underordnade tema här.

Ytterligare information