Tillbaka till support Tjäna pengar Anslut ett Stripe-konto

Anslut ett Stripe-konto

Den här guiden visar hur du skapar och ansluter ditt Stripe-konto för att använda betalningsblock på WordPress.com. Dessa steg gäller inte WooCommerce-butiker, som använder en separat anslutningsprocess.

Om den här guiden

För att ta emot kredit- och betalkortsbetalningar via din webbplats, skapa ett gratis Stripe-konto. Stripe är en säker betalningsbehandlingsplattform som används av miljontals webbplatser som säljer online. Med Stripe kan din webbplats ta emot betalningar, utfärda kvitton och överföra pengar till ditt bankkonto.

Stegen i den här guiden visar hur du ansluter Stripe för att använda följande betalningsfunktioner som tillhandahålls av WordPress.com:

Om du använder WooCommerce-tillägget för en onlinebutik gäller inte stegen i den här guiden. Se istället WooCommerce-betalningar.

Anslut till Stripe

För att komma igång med att konfigurera Stripe för betalningsfunktioner på WordPress.com, utför följande steg:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Verktyg → Tjäna pengar i den vänstra sidopanelen.
  3. Klicka på länken ”Anslut ett Stripe-konto för att ta emot betalningar” högst upp på sidan:
  1. Klicka på knappen med texten ” Anslut Stripe för att komma igång”.
  2. Du kommer att omdirigeras till Stripes webbplats för att skapa ett konto (hoppa till nästa steg) eller logga in på ditt befintliga konto (hoppa till nästa steg).

Du kan också starta Stripe-anslutningsprocessen när du lägger till betalningsblock i WordPress-redigeraren. Om du inte har anslutit ett Stripe-konto än visas en banner ovanför Betalningar-, Donationer– eller Betalinnehåll-blocket tillsammans med knappen Anslut:

Bannern ovanför blocket Betalningar tillsammans med en knapp för att ansluta Stripe.

Skapa ett Stripe-konto

När du har klickat på knappen Anslut, såsom beskrevs i föregående avsnitt, omdirigeras du till Stripes webbplats för att registrera din information hos Stripe.

Först anger du en e-postadress och konfigurerar ett lösenord för att säkra ditt konto.

Därefter anger du din plats- och företagsinformation, inklusive företagsadress, telefonnummer och typ. Ingen särskild företagsregistrering eller licens krävs för att du ska kunna registrera dig hos Stripe. Din företagsadress kan vara din postadress eller någon annan adress som du har. Din företagstelefon kan vara din mobiltelefon, din fasta telefon eller något annat telefonnummer där du kan nås.

Om du har registrerat ditt företag juridiskt kan du välja en lämplig företagstyp, men för de flesta kommer företagstypen helt enkelt att vara ”Individ, enskild firma eller enmansbolag med begränsat ansvar”.

I följande steg tillhandahåller du följande:

När du har anslutit ditt Stripe-konto kommer du att omdirigeras tillbaka till WordPress.com, där du kan börja använda WordPress.com betalningsblock.

Logga in på ett befintligt Stripe-konto

Om du redan har ett Stripe-konto klickar du på knappen Anslut för att komma till Stripe-webbplatsen, där du kan ange dina kontouppgifter för att logga in och ansluta ditt Stripe-konto till WordPress.com.

När du har auktoriserat anslutningen mellan WordPress.com och ditt Stripe-konto kommer du att omdirigeras tillbaka till WordPress.com, där du nu kan använda betalningsblock.

Koppla bort från Stripe

Att frånkoppla ditt Stripe-konto kommer att:

För att koppla bort ditt Stripe-konto från WordPress.com:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Verktyg → Tjäna pengar i den vänstra sidopanelen.
  3. Klicka på fliken ”Betalningsinställningar”.
  4. Klicka på alternativet ”Frånkoppla Stripe-konto”.