Tillbaka till support Policy och säkerhet Prenumerera på Betalningar

Prenumerera på Betalningar

Funktionen Betalningar gör det möjligt för webbplatsägare att sälja prenumerationer på en rad olika saker, inklusive produkter eller tjänster, medlemskap, tillgång till premiuminnehåll och till och med återkommande donationer och bidrag. Som webbplatsbesökare gör Betalningar det möjligt att köpa och hantera prenumerationer på alla WordPress.com-webbplatser.

Om du är webbplatsägare och vill börja ta emot betalningar från dina webbplatsbesökare kan du använda den här steg-för-steg-guiden.

Hur fungerar Betalningar?

När du startar en återkommande betalning debiteras du automatiskt med regelbundet återkommande intervall – till exempel en gång om året eller en gång i månaden – tills du säger upp prenumerationen.

Intervallet, oavsett om det är en månad eller ett år, kallas en förnyelseperiod. Din prenumeration förnyas automatiskt för samma belopp i slutet av varje förnyelseperiod. Om du köper en Longreads-prenumeration som kostar 5 USD/månad den 17:e januari kommer du att debiteras 5 USD den 17:e varje månad tills du säger upp prenumerationen.

Förnyelseperioden bestäms av webbplatsägaren, så olika webbplatser kommer att erbjuda prenumerationer av olika längder och frekvenser. Både beloppet du betalar och förnyelseperioden visas tydligt under prenumerationsprocessen, så att du ska veta hur mycket du betalar och hur ofta du kommer att debiteras.

När någon har gjort ett köp med Betalningar kommer förnyelseperioden och beloppet inte att ändras. Vår hypotetiska Longreads-prenumerant kommer alltid att debiteras 5 USD, och alltid månadsvis, tills prenumerationen sägs upp.

Varför krävs det ett WordPress.com-konto?

Funktionen Betalningar gör det enkelt att köpa en prenumeration eller att börja prenumerera på en WordPress.com-webbplats – du kommer att kunna använda samma betalningsinformation och hantera alla dina prenumerationer på en och samma plats. För detta behöver du ett WordPress.com-konto.

Under kassaprocessen anger du din e-postadress. Om du redan har ett WordPress.com-konto kopplat till adressen kommer vi att koppla köpet till det kontot. Om du inte har det kommer vi att skapa ett konto åt dig som en del av kassaprocessen. När du har slutfört köpet kommer du att få ett e-postmeddelande med mer information och inloggningsinstruktioner för ditt nya konto.

Läs mer om WordPress.com-konton.

Vem betalar jag till?

Om du just har köpt (eller ska köpa) något från Longreads (eller en annan WordPress.com-webbplats som erbjuder återkommande betalningar) sker transaktionen mellan dig och webbplatsägaren. WordPress.com underlättar endast behandlingen och hanteringen av prenumerationen.

Vi sparar inte heller din kreditkortsinformation – den lagras av Stripe (betalningsbehandlaren), så att debiteringen kan förnyas och så att du kan köpa andra prenumerationer med ditt WordPress.com-konto.

Var kan jag se och hantera mina betalningar?

Du kan se vilka betalningsplaner du har registrerat dig för genom att logga in på ditt WordPress.com-konto. Därefter går du till Mig → Hantera inköp → Övriga webbplatser. Här är en direktlänk.

Detta är de prenumerationer som du har registrerat dig för som använder WordPress.com-funktionen ”Betalningar”.

Klicka på ett köp för att visa:

Du kan också hitta länken ”Avbryt” med information om köpet.

Hur avbryter jag en betalning?

Gå till sidan Övriga webbplatsbetalningar och klicka på ”Avbryt” bredvid den betalning som du vill avbryta. Din prenumeration avbryts omedelbart och du kommer inte att debiteras igen.

Kan jag få en återbetalning?

Transaktionen sker mellan dig och webbplatsägaren, så du behöver läsa igenom webbplatsägarens återbetalningspolicy eller kontakta webbplatsägaren direkt.