Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Mailchimp-blok

Mailchimp-blok

Op WordPress.com bieden we verschillende tools om meer bezoekers te trekken.

Een van deze tools is het Mailchimp-blok. Hiermee kunnen je bezoekers zich aanmelden voor je Mailchimp-lijst (d.w.z. je e-maillijst) en updates ontvangen via e-mail. In deze handleiding zie je hoe je dit gebruikt op je site.

Het Mailchimp-blok toevoegen

Om het Mailchimp-blok toe te voegen, klik je op het invoegpictogram + Blok en zoek je naar ‘Mailchimp’. Klik vervolgens op het Mailchimp-blok om het toe te voegen aan het bericht of de pagina.

De Blokinvoeger met 'mailchimp' ingevoerd in het zoekveld en daaronder het mailchimp-pictogram.
Voeg een nieuwe blok toe en zoek naar Mailchimp.

💡

Je kunt met behulp van je toetsenbord ook /mailchimp op een nieuwe regel typen en op Enter drukken om snel een nieuw mailchimp-blok toe te voegen.

De tekst '/mail' ingevoerd in een leeg veld om de corresponderende blokken weer te geven die daaronder verschijnen.
Voer /mailchimp in een nieuw blok in.

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

In tegenstelling tot onze Mailchimp-abonnees pop-up, kun je met het Mailchimp-blok e-mails verzamelen rechtstreeks van een bericht of pagina.

Je kan het in je content plaatsen op het moment dat het het meest waarschijnlijk is dat je lezers zich aanmelden. Je kan de spanning bijvoorbeeld opbouwen en vervolgens aanmeldingen genereren als je hebt uitgelegd waarom bezoekers je updates moeten ontvangen.

Een voorbeeldmailinglijst met een veld om een e-mailadres in te geven en een knop met de titel Schrijf je in voor onze mailinglijst.
Het standaard Mailchimp-blok

Wanneer je het blok toevoegt, kun je op de knop in het blok drukken om de knoptekst te veranderen. Je kunt ook de standaard disclaimertekst bijwerken.

Het is een goed idee om een disclaimer toe te voegen aan je aanmeldformulier, zodat het minder waarschijnlijk is dat je abonnees je e-mails als spam markeren.

Verbinding maken met Mailchimp

Het Mailchimp-blok met de vraag om je eerste MailChimp-formulier in te stellen.
Mailchimp-blok instellen

De eerste keer dat je een nieuw mailchimp-blok toevoegt, moet je je verbinding met Mailchimp wellicht instellen. Klik op de knop Mailchimp-formulier instellen om aan de slag te gaan. Vervolgens word je naar het gedeelte Marketing van je account geleid om verbinding te maken met Mailchimp.

Je moet wellicht op de knop Verbinding opnieuw controleren klikken in het Mailchimp-blok als je het blok hebt toegevoegd voordat je verbinding hebt gemaakt in de marketinginstellingen.

Het bewerken en verzenden van mails wordt beheerd via je MailChimp-account. Om Mailchimp op WordPress.com te gebruiken, heb je:

⚠️

Om Mailchimp op de juiste manier te integreren, moet de optie Tags samenvoegen bij Mailchimp-lijsten ingesteld worden op geen vereist zoals in onderstaande afbeelding wordt weergegeven.

Het gedeelte lijstvelden in Mailchimp met een markering rond de velden die uitgevinkt moeten worden om het formulier te laten werken op je WordPress-site. Dit omvat alle velden behalve E-mail.
Klik in je Mailchimp-publiek op Instellingen → Lijstvelden en *|MERGE|* tags

Als je je Mailchimp-account en ten minste één lijst hebt aangemaakt, kun je Mailchimp verbinden met je WordPress.com-account door naar Tools → Verbindingen → Verbinding beheren te gaan en klik vervolgens op de knop Verbinden.

Mailchimp verbinden
Ga naar Tools → Verbindingen→ Verbinding beheren om je Mailchimp-account te verbinden.

Je wordt gevraagd naar je gebruikersnaam en wachtwoord voor je Mailchimp-account. Als je bent ingelogd, word je doorverwezen naar WordPress.com.

Als je eenmaal verbinding hebt met Mailchimp geven de marketinginstellingen je beschikbare lijsten van Mailchimp weer.

Als je verbinding hebt gemaakt met Mailchimp, kies je in het vervolgkeuzemenu de lijsten waar bezoekers zich voor aan moeten melden.

Meerdere sites

Als je meer dan één site hebt op je WordPress.com-account, hoef je de Mailchimp-koppeling maar één keer in te stellen en deze werkt voor alle sites. Je kan maar één Mailchimp-account aan je WordPress.com-account koppelen.

Je kan een andere lijsten in Mailchimp aanmaken voor iedere site en deze specifieke lijst vervolgens gebruiken in Tools → Verbindingen → Verbindingen beheren voor een specifieke site. Je kunt verschillende lijsten voor iedere site hebben, maar alle lijsten moeten zich op hetzelfde Mailchimp-account bevinden.

Als je het account loskoppelt, wordt Mailchimp uitgeschakeld voor alle sites op je account.

Blokwerkbalk

Als je op het blok klikt, wordt een werkbalk met opties weergegeven erboven:

De werkbalk van het Mailchimp-blok boven het Mailchimp-blok.
Werkbalk Mailchimp-blok

De werkbalk van het Mailchimp-blok bevat de volgende opties:

Blokinstellingen

Als je op het blok klikt, zie je aanvullende blokinstellingen in de rechter sidebar. Als je de sidebar niet ziet moet je wellicht op het pictogram ⚙️ (tandwiel) in de rechterbovenhoek klikken om de instellingen weer te geven.

Instellingen Mailchimp-blok.
Als je de sidebar niet ziet, klik je op het instellingen-pictogram naast de knop Publiceren/Updaten.

Het Mailchimp-blok heeft meerdere instellingen die je kunt aanpassen in de sidebar Blokinstellingen. Klik op het pijltje omlaag of het plus-teken naast de koptekst van het gedeelte om het uit te klappen.

Instellingen Mailchimp-blok
Instellingen Mailchimp-blok
Tekstelementen

De E-mailplaceholder wijzigt de tekst die wordt weergegeven in het e-mailveld. Hij verdwijnt als er tekst in het veld wordt ingevoerd.

Meldingen

Er zijn drie meldingen met betrekking tot de functie van het formulier die je aan kunt passen.

Mailchimp-verbinding

Dit gedeelte bevat een link naar de marketinginstellingen als je de lijsten die je gebruikt moet koppelen, loskoppelen of wijzigen.

Kleur

Op het tabblad Kleur kun je de tekstkleur van het blok en de achtergrondkleur van het blok aanpassen. Je kunt op het plus-teken klikken op het tabblad Kleur en de kleurpaletten voor tekst en achtergrond selecteren.

Tabblad Kleur van het Mailchimp-blok met de optie om de tekst- en achtergrondkleur aan te passen.
Kleurpaletten inschakelen in het Mailchimp-blok.

De kleur van de aanmeldknop kan aangepast worden in Kleurinstellingen voor knopblokken.

Een voorbeeld van de lijstweergave wordt geopend in het Mailchimp-blok, waarmee je de kleuren van alleen de knop kunt aanpassen in de blokinstellingen.
Kleurinstellingen Mailchimp-blok
Afmetingen

Op het tabblad Afmetingen kun je de opvulling en marge voor het Mailchimp-blok instellen.

Opvulling is de ruimte tussen de inhoud en de rand van het Mailchimp-blok.

Marge is de ruimte buiten de rand van het Mailchimp-blok.

weergave van opvulling en marges in het Mailchimp-blok.
Opvulling en marge voor het Mailchimp-blok.

Geavanceerd

Met het tabblad Geavanceerd kan je een CSS-klasse toevoegen aan je blok, zodat je aangepaste CSS kan schrijven en de stijl van het blok naar eigen wens kan aanpassen.

In het gedeelte Geavanceerd kun je een CSS-klasse aan je blok toevoegen.
In het gedeelte Geavanceerd kan je een CSS-klasse aan je blok toevoegen.

Tips voor het uitvoeren van een e-maillijst

Vergeet niet dat je bezoekers zich hebben aangemeld voor de beloofde updates. Ze verwachten bepaalde berichten, en ze kunnen zich op ieder moment afmelden. Als je wilt dat je e-maillijst succesvol wordt, kun je het best:

Zie voor meer tips de pagina Mailchimp 101.