Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Content van andere platformen insluiten

Content van andere platformen insluiten

Gebruik het Insluitblok om content van externe online services op je website weer te geven. In deze handleiding staan alle ondersteunde platformen die je kan insluiten.

Het Insluitblok toevoegen

Voeg het insluitblok toe aan een pagina door op + blok toevoegen te klikken en te zoeken naar ‘insluiten’. Je kan ook /insluiten typen op een nieuwe regel en op Enter drukken:

Insluitblok invoegen met slash-opdracht
Een Insluitblok toevoegen met de slash-opdracht

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Content invoegen

Wanneer je het Insluitblok voor het eerst toevoegt, krijg je een leeg tekstvak te zien:

Het Insluitblok zonder een ingevoerde URL.
Het URL-vak voor het insluitblok

Volg deze stappen om content van een andere site in te sluiten:

1. Verkrijg de URL (d.w.z. de link) voor de content die je wilt insluiten vanaf een ondersteunde service.
  2. Plak de URL in het tekstvak van het Insluitblok.
  3. Klik op de knop Insluiten. Deze zet zichzelf automatisch om in de juiste insluiting wanneer de pagina wordt weergegeven.
Bewegende GIF die het proces weergeeft van het plakken van een Spotify-URL in het Insluitblok en het klikken op Insluiten.

Ondersteunde services

Je kan content van de volgende services invoegen:

Video

Audio

Afbeeldingen

Overig

Is er een service die niet wordt ondersteund en volgens jou in deze lijst moet worden weergegeven? Neem contact met ons op om dit door te geven!

Een iframe of andere code insluiten

Veel online services bieden een iframe– of scriptcode als insluitoptie. Als je een site met plugins hebt, kan je deze codes insluiten op je website met het Aangepaste HTML-blok.

Op sites zonder plugins worden iframe- en scriptcodes niet ondersteund. Je kan een link met platte tekst gebruiken in het Insluitblok van veel ondersteunde platformen.

Blokinstellingen

Als je op het blok klikt, zie je aanvullende blokinstellingen in de rechterzijbalk. Als je de zijbalk niet ziet, moet je wellicht op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek klikken om de instellingen weer te geven. Dit pictogram lijkt op een vierkant met twee oneven kolommen:

Het instellingenpictogram in de Editor met een zwarte achtergrond en daaronder de tooltip 'Instellingen'.
Klik op het pictogram Instellingen om de blokinstellingen te openen

Formaat wijzigen voor kleinere apparaten

Veel insluitingen bevatten een optie om de grootte van de content voor kleinere apparaten aan te passen.

Deze insluiting behoudt haar beeldverhouding wanneer de browsergrootte wordt gewijzigd.

Overige instellingen

Afhankelijk van de ingesloten inhoud, kan je ook het volgende vinden: