Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Media VideoPress

VideoPress

VideoPress is een eenvoudige en responsieve videospeler waarmee je video’s op je site kunt hosten en insluiten.

Deze functie is van toepassing op sites die onze WordPress.com Explorer-, Creator- of Entrepeneur-abonnementen gebruiken. Als je site een van onze oude abonnementen gebruikt, is deze beschikbaar voor Pro-abonnementen.

Over VideoPress

VideoPress werkt op alle moderne browsers en apparaten en zorgt voor een prachtige weergave op elk schermformaat, van smartphones tot desktops.

Lees de Ondersteuningspagina van VideoPress zodat je een beeld hebt van de mogelijkheden en richtlijnen.

VideoPress is gebruiksvriendelijk, bevat geen watermerk en is gratis. De inhoud staat centraal, zodat die volledig tot zijn recht komt! Dit is een voorbeeld van de ingesloten videospeler in actie:

VideoPress bevat beeld-in-beeld op ondersteunde webbrowsers. Dat betekent dat de video in een hoek van je browsertabblad blijft staan terwijl je verder scrolt op de pagina of andere taken uitvoert.

Klik op het pictogram in de rechterbenedenhoek van de videospeler (een vierkant met een kleiner vierkant in de hoek) om de beeld-in-beeldmodus te gebruiken:

De beeld-in-beeldoptie vind je in de rechterbenedenhoek van de video.

Videovereisten en specificaties

VideoPress ondersteunt MP4 (.mp4, .m4v), QuickTime (.mov), Windows Media Video (.wmv), Audio Video Interleave (.avi), MPEG (.mpg), Ogg (.ogv), 3GPP (.3gp) en 3GPP2 (.3g2).

Bekijk echter onze Aanbevolen Video-instellingen voor de beste resultaten en de hoogste compatibiliteit met andere editorblokken van WordPress (andere dan het Videoblok).

VideoPress converteert je geüploade videobestand naar MP4-formaat. Onze MP4-bestanden zijn gecodeerd met H.264 video- en AAC audio lossy-compressiecodecs.

VideoPress werkt goed voor bestanden tot 1 GB. Houd er wel rekening mee dat hoe groter het bestand is, hoe groter de kans is dat het uploaden mislukt. De meeste netwerken stoppen voordat je een bestand kunt uploaden dat groter is dan 1,4 GB. Je kunt je video’s het best comprimeren tot een kleiner formaat om de kwaliteit te optimaliseren.

De maximale uploadgrootte is 6 GB, of 2 GB als je een site met plugins hebt. Via SFTP kun je echter grotere bestanden uploaden.

Video’s waarvan het uploaden langer dan drie uur duurt, worden geconverteerd naar een standaardresolutie, maar zijn niet beschikbaar in formaten met een hogere resolutie.

Alle bestanden zijn geoptimaliseerd voor progressieve belasting, zodat kijkers je video kunnen afspelen terwijl deze wordt gedownload.

Upload een video

Houd er rekening mee dat een trage of onbetrouwbare internetverbinding de grootte van de video die je kunt uploaden verder kan beperken. Probeer de video te uploaden op een ander tijdstip of vanaf een computer met een snellere internetverbinding als je problemen ondervindt. Blijf het proberen (geen zorgen, mislukte pogingen hebben geen invloed op je beperkte opslagruimte).

Heb je een bestand uit iPhoto gesleept en verschijnt er een foutmelding of wordt het bestand niet volledig geüpload? Controleer dan of je de meest recente versies van iPhoto, je browser en je besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Als je problemen hebt met uploaden, kun je ook proberen het bestand van iPhoto naar je bureaublad te slepen en dan van je bureaublad naar je mediabibliotheek, bericht of pagina.

📌

Mogelijk zie je de melding ‘Je video wordt verwerkt’. VideoPress maakt nu op de achtergrond nieuwe videobestanden aan de hand van je upload voor maximale comptabiliteit met populaire afspeelvormen. We dupliceren je video ook voor onze vele datacenters voor maximale beschikbaarheid en toegankelijkheid.

VideoPress deelinstellingen

Dankzij de standaard deelopties van VideoPress kunnen je kijkers eenvoudig video’s afspelen en delen. Met de deellinks kunnen kijkers je video’s gemakkelijk delen en insluiten. Door in de videospeler op de knop Delen te klikken, verschijnen de volgende opties om de video te delen:

Hierdoor heeft iedereen die je video’s bekijkt de mogelijkheid om de permalink of iframe-insluitcode van je video te kopiëren.

Video’s delen uitschakelen

Hieronder ontdek je hoe je het delen van een individuele video kunt uitschakelen:

1. Ga in je dashboard naar Media en zoek de video.
  2. Klik één keer op de video en klik vervolgens op Bewerken.
  3. Rechts naast de video kun je de volgende velden in- of uitschakelen:
De deelopties zijn gemarkeerd in een oranje vak.

Als je geen plugins op je site hebt geïnstalleerd, dan kun je het delen van alle geüploade video’s uitschakelen.

1. Ga naar Instellingen → Media en scrol naar beneden tot de sectie Video-afspeler.
  2. Schakel de optie Deel insluitcodes en gedownloade links uit:
Instellingen videospeler

Je kunt delen ook uitschakelen wanneer je een video toevoegt aan een bericht of pagina door de optie om deelopties in de videospeler te weergeven uit te schakelen.

⚠️

Door de deelfunctie uit te schakelen kunnen je video’s niet meer gedeeld worden, maar nog wel worden gedownload via de browser. We nemen passende maatregelen om te voorkomen dat video’s op andere sites worden ingesloten door de deelopties te verbergen, en dat houdt de meeste pogingen tegen.

VideoPress-statistieken

Alle VideoPress-video’s bevatten sitestatistieken die bekeken kunnen worden in het scherm Statistieken in je dashboard.

VideoPress-video’s

Voor een gedetailleerder overzicht van de statistieken voor je video’s, klik je op de pijl rechts van de koptekst Video’s die hieronder wordt weergegeven. Op het volgende scherm zie je de onderstaande details:

Overzicht statistieken VideoPress-video's van Impressies, Uren gekeken en Weergaven.
  • Impressies: Het aantal keren dat een video op een pagina is geladen.
  • Uren gekeken: Het totale aantal uren dat de video bekeken is.
  • Weergaven: Deze worden geteld als een bezoeker op de afspeelknop in de videospeler klikt.

Als je op de naam van een video klikt in de Video-sectie in het scherm Statistieken, wordt er een grafiek weergegeven met de dagelijkse activiteiten voor die video. Tevens worden de URL’s weergegeven waarin de video in is ingesloten.

Details VideoPress-video.

Wijzig het formaat van een video

VideoPress kiest automatisch de beste afspeelgrootte aan de hand van het ontwerp van je site. Als de standaardbreedte van je content 640 pixels is, wordt de volgende video weergegeven:

Als je de breedte van de videospeler wilt aanpassen, kun je gebruik maken van een Shortcodeblok en de volgende stappen volgen.

1. Ga naar Mijn Site → Media en klik op de video die je wilt. Klik vervolgens op Bewerken.
  2. Kopieer de shortcode door op de knop Kopiëren te drukken zoals in de afbeelding hieronder. Het begint met een vierkant haakje [, gevolgd door wpvideo of videopress, een aantal karakters en een vierkant haakje ] om af te sluiten.
De shortcode is oranje gemarkeerd
Kopieer de shortcode van de video in Media.
  1. In het bericht of de pagina waarop je deze video wilt laten zien, voeg je een Shortcodeblok toe.
  2. Plak de shortcode uit stap 2, en zet dan w=XXX voor het tweede vierkante haakje om de breedte in pixels te specificeren, zoals in dit voorbeeld:

[wpvideo OcobLTqC w=400]

Je kunt de breedte van de video groter of kleiner instellen, zolang de video maar past binnen de breedte van de berichtkolom van je thema.

Welke eigenschappen worden door de shortcode ondersteund?

De shortcode bevat een aantal eigenschappen waarmee je de standaardinstellingen kunt wijzigen. Je kunt zelf kiezen welke je wilt gebruiken, in de indeling [wpvideo OcobLTqC attribute=value], dus bijvoorbeeld [wpvideo OcobLTqC w=640 h=400 autoplay=true html5only=true].

Kies een thumbnail

Volg deze stappen om een thumbnail te kiezen voor de video die je hebt geüpload naar VideoPress:

1. Ga in je dashboard naar Media
  2. Selecteer de juiste video en klik op de knop bewerken.
  1. Selecteer Thumbnail bewerken
  1. Scrol door de video totdat je het frame hebt gevonden dat je wilt en klik dan op Selecteer frame. Je kunt ook kiezen voor Afbeelding uploaden om een afbeelding op je computer te kiezen.

Privévideo’s

Video’s op een privésite of die expliciet als privé zijn gemarkeerd, zijn alleen binnen de inhoud van de site zelf toegankelijk voor geverifieerde sitebezoekers. Als de melding ‘Ongeautoriseerd’ verschijnt, zorg er dan voor dat je bent ingelogd met een account dat toegang heeft tot de site waarop de video is geüpload.

Deze melding kan ook verschijnen als een video geblokkeerd is wegens een schending van onze servicevoorwaarden.

De privacyinstellingen van een video wijzigen

Je kunt de privacyinstelling van een video wijzigen door de waarde van het Privacykeuzemenu in te stellen in het Videoblok of door de video zelf te wijzigingen vanuit de Klassieke weergave in de Mediabibliotheek. Beide locaties stellen de globale privacywaarde voor de video in.

Privacyopties voor een VideoPress-video
  1. Site-standaard: De video bevat dezelfde privacyinstellingen als de site waarop deze is geüpload.
  2. Openbaar: De video is openbaar, ongeacht de privacyinstellingen van de site waarop deze is geüpload.
  3. Privé: De video is privé, ongeacht de privacyinstellingen van de site waarop deze is geüpload. Dit is handig voor sites met een publieke startpagina waar de site-eigenaar alleen video’s wil aanbieden aan leden van de site.

Teksttracks toevoegen voor ondertitels en bijschriften

Je kunt teksttracks toevoegen (in de vorm van ondertitels, bijschriften, enz.) om je video toegankelijker te maken. Om Tekst Traceren toe te voegen:

1. Maak een tekstbestand in .vtt-indeling aan.
  2. Klik op het pictogram Teksttracks in de werkbalk Videoblok:
Klik op het pictogram Teksttracks in de werkbalk Videoblok om een ondertitelingsbestand in .vtt-indeling te uploaden.
  1. Upload je .vtt-bestand. Je wordt dan gevraagd om de Label, Source language en Kind:
    • Label: Dit is de titel van de track die wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de video.
    • Brontaal: Kies een geldige BCP 47-taaltag voor de taal die in de teksttrack wordt gebruikt.
    • Soort: Dit kan ondertiteling, ondertiteling voor doven en slechthorenden, beschrijvingen, hoofdstukken of metadata zijn:
      • Ondertiteling is vertalingen van de dialoog in de video voor wanneer audio beschikbaar is maar niet wordt begrepen.
      • Ondertiteling voor doven en slechthorenden is een transcriptie van de dialoog, geluidseffecten, muzikale elementen en andere audio-informatie. Dit is nuttig wanneer de kijker doof/slechthorend is of de video is gedempt.
      • Beschrijvingen van wat er in de video gebeurt wanneer het videogedeelte niet beschikbaar is omdat de kijker blind is, geen scherm gebruikt of aan het rijden is. Beschrijvingen worden voorgelezen door een schermlezer of omgezet in een aparte audiotrack.
      • Hoofdstuktitels worden gebruikt om navigatie binnen de video mogelijk te maken. De kijker ziet een lijst met hoofdstukken en kan op een hoofdstuk klikken om daarheen te gaan.
      • Metadata zijn bedoeld voor verwerking door JavaScript. Deze worden niet aan de gebruiker getoond.
  2. Klik op Opslaan om de track aan de video toe te voegen.
  3. Bekijk een voorbeeld van je bericht. In het ondertitelingsmenu in de videospeler kan de kijker de ondertiteling aan- of uitzetten.

Kijkers kunnen het Instellingenmenu voor ondertiteling gebruiken om de opmaak van de ondertitels of de tekst van de ondertiteling voor doven en slechthorenden aan te passen aan hun wensen:

Je abonnement downgraden

Geen van de video’s die je hebt geüpload zal van je site worden verwijderd als je ooit je betaalde abonnement opzegt. Ze blijven ingesloten in alle je bestaande pagina’s of berichten. Je kunt echter geen nieuwe video’s uploaden, tenzij je de upgrade verlengt of opnieuw koopt. Video’s die je ooit hebt geüpload blijven toegankelijk.