Terug naar Ondersteuning Verhoog je bezoekersaantallen Bloggen Je abonnees beheren

Je abonnees beheren

Elke keer dat je een nieuw bericht publiceert, ontvangen je abonnees een update via e-mail, in hun Reader of op beide manieren, afhankelijk van hun instellingen. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je de abonnees van je site kunt beheren.

Je abonnees bekijken

Je abonnees bekijken:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Navigeer naar Gebruikers → Abonnees (of Hosting → Abonnees als WP Admin wordt gebruikt).
Abonnees weergegeven onder Gebruikers in het dashboard.
Gebruikers → Abonnees

Hier vind je een lijst met mensen die zich hebben geabonneerd op de blogberichten van je site:

Het scherm Abonnees

Naast elke abonnee kan je het type abonnement (gratis of betaald) en de datum waarop deze zich op je site heeft geabonneerd, opgeven.

Gebruik de opties bovenaan de lijst met abonnees om:

Lijst met abonnees downloaden

Om een lijst met alle e-mailadressen te downloaden, klik je op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm, naast de knop Abonnees toevoegen. Klik op de knop ‘Abonnees downloaden als CSV‘ om een CSV-bestand op je computer op te slaan met alle e-mailadressen. Je kan die lijst vervolgens gebruiken om je e-mailvolgers te importeren naar een ander platform, zoals Mailpoet.

Er wordt op het beletselteken geklikt om de optie 'abonnees downloaden als CSV' weer te geven.
Klik op de … om de downloadoptie te tonen

Nieuwe abonnees toevoegen

Om abonnees aan je site toe te voegen:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Navigeer naar Gebruikers → Abonnees (of Hosting → Abonnees als WP-Admin wordt gebruikt).
  3. Klik op de knop ‘Abonnees toevoegen ‘ rechts bovenin het venster.
  4. Voer de e-mailadressen van je nieuwe abonnees in het vak in. Nadat je drie vakken hebt ingevuld, worden er extra vakken weergegeven (maximaal zes tegelijk.)
    • Je kan ook op de link ‘een CSV-bestand uploaden‘ klikken om een grote lijst met abonnees toe te voegen. Zie Abonnees importeren voor meer informatie.
  5. Klik op de knop ‘Abonnees toevoegen‘ om het proces te voltooien.

Voeg op een opvallende plek het blok Abonneren toe aan je site om meer mensen aan te moedigen je te volgen. Hier volgt een voorbeeld:

Informeer abonnees

Wanneer je een nieuw bericht publiceert, wordt er een e-mail verstuurd naar al je e-mailabonnees. Wanneer je op Publiceren klik bij een nieuw bericht, scrol dan naar beneden tot je het aantal abonnees ziet waarnaar het bericht wordt verstuurd:

WordPress.com verzendt alleen meldingen voor nieuwe openbare berichten. Als er geen e-mail naar je abonnees is verzonden, zijn dit enkele mogelijke redenen:

Abonneestatistieken

Je hebt toegang tot gedetailleerde statistieken en inzichten over je abonnees.

Algemene abonneestatistieken

Om toegang te krijgen tot gedetailleerde informatie over de abonnees van je site:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Klik op Statistieken (of Jetpack → Statistieken als WP Admin wordt gebruikt).
  3. Ga naar het tabblad ‘Abonnees‘:
Statistieken met het tabblad Abonnees geselecteerd.

Op het scherm Abonnees wordt de volgende informatie weergegeven:

Individuele abonneestatistieken

Je kan de statistieken van individuele abonnees bekijken door deze stappen te volgen:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Navigeer naar Gebruikers → Abonnees (of Hosting → Abonnees als WP Admin wordt gebruikt).
  3. Klik op de drie horizontale puntjes voor de naam van een abonnee.
  4. Selecteer Weergave.

Hier vind je de volgende statistieken:

De statistieken van een abonnee worden weergegeven.
Informatie voor een specifieke abonnee

Een abonnee verwijderen

Om een abonnee te verwijderen:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Navigeer naar Gebruikers → Abonnees (of Hosting → Abonnees als WP-Admin wordt gebruikt).
  3. Klik op de drie puntjes naast de abonnee die je wilt verwijderen.
  4. Klik op de knop ‘Verwijderen‘ naast de naam:
Screenshot van de abonneegegevens en de knop Verwijderen om de abonnee te verwijderen.
Een abonnee verwijderen
  1. Er verschijnt een pop-up. Klik op de knop ‘Abonnee verwijderen‘ om te bevestigen dat je niet langer wilt dat deze persoon nieuwe meldingen van je site ontvangt.