Terug naar Ondersteuning Account Instellingen Prestatie-instellingen

Prestatie-instellingen

In de Prestatie-instellingen van je website kan je instellingen configureren met betrekking tot het sneller laden van pagina’s, het optimaliseren van afbeeldingen en het verbeteren van de bezoekerservaring. In deze handleiding wordt elke instelling uitgelegd.

Toegang krijgen tot je prestatie-instellingen

Zo ga je naar de Prestatie-instellingen:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Ga naar Instellingen → Prestaties (of Jetpack → Instellingen → Prestaties als je WP-Admin gebruikt).

Elke instelling die je er vindt, wordt hieronder uitgelegd.

Instellingen in het dashboard, met Prestaties geselecteerd.
Instellingen → Prestaties in de standaardweergave
Jetpack → Instellingen → Prestaties in WP-Admin

Jetpack Search is een krachtige vervanging voor de standaard ingebouwde zoekfunctie van WordPress. Het geeft hoogwaardige resultaten en een verbeterde zoekervaring. Jetpack Search kan worden aangeschaft als add-on via Jetpack.com.

Het gedeelte Jetpack Search in de Prestatie-instellingen met Jetpack Search ingeschakeld.

Prestaties en snelheid

Dit gedeelte is van toepassing op sites die ons WordPress.com Creator- of Entrepeneur-abonnement en het verouderde Pro-abonnement gebruiken. Voor sites met een gratis, Starter- en Explorer-abonnement moet je je abonnement upgraden om toegang te krijgen tot deze functie.

Siteversneller inschakelen

De Siteversneller van Jetpack is ons Content Delivery Network (CDN) dat je site versnelt met snellere afbeeldingen en statische bestanden.

Je kan naar Instellingen → Prestaties gaan (of naar Jetpack → Instellingen → Prestaties als je WP-Admin gebruikt) en de volgende instellingen activeren:

De Siteversneller kan alleen openbaar beschikbare afbeeldingen ophalen. Als je site is ingesteld op privé, zullen je afbeeldingen (ook in de mediabibliotheek) het bericht ‘403 Forbidden‘ bericht weergeven als ‘Laadtijden van afbeeldingen versnellen’ is geactiveerd.

Media

Dit gedeelte is van toepassing op sites die ons WordPress.com Creator- of Entrepeneur-abonnement en het verouderde Pro-abonnement gebruiken. Voor sites met een gratis, Starter- en Explorer-abonnement moet je je abonnement upgraden om toegang te krijgen tot deze functie.

Onder Media kan je Snelle videohosting zonder advertenties inschakelen om je video’s op te slaan op WordPress.com met onze VideoPress-functie.

Je kan ook controleren hoeveel opslagruimte je hebt gebruikt van je abonnement.

Media-gedeelte, waar de opties Videohosting en hoeveel opslagruimte is gebruikt op de website wordt getoond.

Schakel ‘Videoprivacy: Beperk weergaven tot leden van deze site‘ in in Jetpack → Instellingen → Prestaties om de toegang voor alle geüploade video’s te beperken.