Terug naar Ondersteuning Je site verplaatsen Importeren van Squarespace

Importeren van Squarespace

Wil je je site van Squarespace naar WordPress.com verhuizen? In deze handleiding lees je hoe je de inhoud van Squarespace importeert als een WordPress XML-bestand, en hoe je het bestand vervolgens importeert op een WordPress.com site met behulp van de optie Squarespace import in het WordPress.com-dashboard.

Stap een: Maak een WordPress.com-site aan

Als je nog geen WordPress-site hebt, kan je er hier eentje aanmaken.

Stap twee: Download je Squarespace-exportbestand

Log in op je Squarespace-site en klik op Instellingen in de zijbalk:

Klik op Geavanceerd in het instellingenmenu:

Klik vervolgens op Importeren/Exporteren in het geavanceerde menu:

Klik nu op de knop Exporteren op de pagina Importeren/Exporteren en klik op het WordPress-logo dat verschijnt:

Klik op de knop Exporteren om het exporteren in gang te zetten. Er verschijnt een voortgangsbalk terwijl Squarespace het exportbestand maakt. Zodra de export klaar is, klik je op de knop Downloaden om het XML-bestand met de inhoud van je site op te slaan.

Stap drie: Importeer je Squarespace-exportbestand in WordPress.com

Nu je de inhoud van je Squarespace-site hebt gedownload als XML-bestand, kan je dit bestand importeren naar je WordPress.com-site.

Ga via het dashboard van je WordPress.com-site naar Gereedschap → Importeren:

Wat je bij de volgende stap moet doen hangt af van het WordPress-abonnement dat je voor je site gebruikt. Lees verder als je een gratis site hebt of geen plugins geïnstalleerd hebt. Als je een site met plugins beheert, lees dan dit gedeelte.

Selecteer de optie om content te importeren vanuit Squarespace:

importopties

Er verschijnt een optie om een bestand te uploaden. Sleep het bestand dat je van Squarespace hebt gedownload naar het scherm of klik in het veld om het bestand handmatig te uploaden.

Importscherm Squarespace

Vervolgens wordt je gevraagd om auteurs toe te wijzen aan de items die je importeert. Je kan een gebruiker van WordPress.com kiezen voor elke auteur in het importbestand. Als je site nog niet over de nodige gebruikers beschikt, kan je ervoor kiezen om een aantal gebruikers toe te voegen voordat je de import opnieuw start. Druk op de knop Importeren starten om het bestand te importeren.

Importscherm Squarespace voor toewijzen auteur

Tijdens het importeren zie je een voortgangsbalk. Je kan deze pagina gewoon verlaten. De import zal op de achtergrond verder gaan. Je ontvangt een mail wanneer de import is voltooid.

Progressie importscherm Squarespace

Je berichten, pagina’s, reacties, tags, afbeeldingen, audiobestanden en ingesloten video’s op Squarespace worden geïmporteerd. Andere soorten content, zoals bijgevoegde PDF-bestanden en ingesloten audiobestanden van SoundCloud moeten handmatig worden overgezet.

Sites met plugins

Volg de volgende stappen als je een site met plugins beheert:

1. Ga naar Gereedschap → Importeren en klik vervolgens op Kies uit de volledige lijst.
  2. Zoek de WordPress-importeur en klik op Nu installeren.
  3. Zodra de installatie is voltooid, klikt je op Voer importeerfunctie uit.
  4. Klik op Kies bestand en upload het XML-bestand dat je gedownload hebt van Squarespace.
  5. Klik op Bestand uploaden en importeren.
  6. Kies een auteur voor je content en klik op Verzenden.

Met deze methode kan je geen afbeeldingen importeren van Squarespace, waardoor je misschien een plugin zoals deze moet gebruiken om de afbeeldingen van je Squarespace-site te importeren.

Stap vier: Aan de slag met WordPress.com