Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Pagina's en berichten Revisies van berichten en pagina's

Revisies van berichten en pagina’s

WordPress.com slaat je werk automatisch op en bewaart revisies voor elk bericht of elke pagina op je site. Met revisies kun je terugkeren naar een eerdere versie van een pagina of bericht.

Opslaan en automatisch opslaan

De wijzigingen die je maakt worden elke 15 seconden automatisch lokaal opgeslagen op je apparaat en elke minuut op WordPress.com. In de module Publiceren rechtsboven in de editor, zie je de melding verspringen van Concept opslaan naar Automatisch opslaan naar Opgeslagen.

Bovenaan de WordPress-editor wordt de melding automatisch opslaan weergegeven wanneer de pagina automatisch wordt opgeslagen.

Automatisch opslaan van gepubliceerde inhoud

Een revisie wordt niet opgeslagen elke keer wanneer automatisch wordt opgeslagen, maar alleen de laatste die is vastgelegd door het systeem.

Een bericht/pagina met een Automatisch opslaan-functie bewerken

Als je tijdens het bewerken offline gaat of per ongeluk tijdens het schrijven van je concept de pagina verlaat, bewaart WordPress.com je bericht in de lokale opslag van je browser. Wanneer je terugkeert naar de editor zie je het volgende bericht:

Een bericht bovenaan de WordPress-editor met de melding 'Er is een automatisch opgeslagen versie van dat bericht die recenter is dan de versie hieronder.' met een link om 'de automatisch opgeslagen versie te bekijken'

Klik op de X om naar de huidige conceptversie te gaan, of op Automatisch opgeslagen versie bekijken om naar de meest recente automatisch opgeslagen versie te herstellen. Je kunt altijd op elk moment de revisies bekijken om een eerdere versie van je inhoud te herstellen.

Revisies bekijken

Wanneer dat je een conceptversie handmatig opslaat of Update selecteert, wordt er een revisie aangemaakt. Met revisies kun je recente wijzigingen bekijken en indien nodig terugkeren naar een eerdere versie.

WordPress.com bewaart de laatste 25 revisies voor elk bericht of elke pagina op je site als je een gratis site hebt (of onze oude Personal- of Premium-abonnementen.) Voor sites met het Pro-abonnement (of de oude Business- of eCommerce-abonnementen) worden de laatste 100 revisies bewaard.

Een eerdere versie van een pagina of bericht herstellen:

1. Ga naar Pagina’s (of Berichten)
  2. Bewerk de pagina of het bericht waarvan je revisies wilt bekijken.
  3. Rechts, onder pagina-/berichtinstellingen, vind je Revisies.

⚠️

De module Revisies is niet zichtbaar totdat er revisies zijn.

De zijbalk van Pagina-instellingen waarin de Revisies-module is uitgelicht.

Revisies vergelijken

Om je Revisies te bekijken, klik je op een revisie in de lijst aan de rechterkant. Je kunt in plaats daarvan ook de toetsen j en k op je toetsenbord gebruiken om met je toetsenbord te navigeren. De veranderingen in elke revisie worden in het blauw (voor toevoegingen) en rood (voor verwijderingen) weergegeven:

Het Revisies-scherm, waarop een weergave van een revisie te zien is.
Klik voor een grotere weergave.

Klik op de knop Splitsen om de revisies te bekijken met de verwijderingen aan de linkerkant en toevoegingen aan de rechterkant.

Het Revisies-scherm, waarop een gesplitste weergave ter vergelijking van twee revisies te zien is.
Klik voor een grotere weergave.

Wanneer je een bepaalde revisie bekijkt, zie je een vergelijking met de revisie die ervoor bestond.

Revisies herstellen

Het kan uitdagend zijn om de revisie te lezen, omdat deze wordt weergegeven in code in plaats van in gerenderde content. Een paar trucjes om de juiste revisie te vinden:

Om een eerdere versie van een pagina te herstellen, selecteer je de gewenste revisie en klik je vervolgens op de knop Laden onderin.

Door op de knop Laden te klikken, wordt de geselecteerde revisie in de editor geladen. Om de wijzigingen te bewaren, moet je de conceptversie opslaan of de pagina Bijwerken.

Revisies: revisie laden
Revisie laden

Wie kan revisies zien?

Alle beheerders en bewerkers van je site kunnen alle revisies van berichten zien. Auteurs kunnen revisies van berichten zien waarvan zij de auteur zijn (dat zijn de enige berichten die zij op de homepage kunnen zien). Bijdragers kunnen berichtrevisies van hun conceptversies zien.

Deel van een revisie herstellen

Je kunt delen van je revisies kopiëren naar je huidige pagina of bericht.

1. Selecteer het deel van de revisie dat je wilt herstellen.
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer kopiëren, of gebruik cmd+c op Mac, of ctrl+c op pc.
  3. Annuleren om het venster Revisies af te sluiten en klik met de rechtermuisknop, of cmd+v op Mac, ctrl+v op pc om het deel van de revisie in je bericht of pagina te plakken.

💡

Het kopiëren van een revisie kan rommelig zijn, omdat de revisie zowel de HTML-code als de tekst weergeeft. Je kunt proberen de revisietekst in een HTML-blok te plakken of een blok te veranderen in HTML voordat je de tekst plakt.

Herstel verloren inhoud uit een bericht of pagina

Als je ooit inhoud verliest van een pagina of bericht waar je aan werkte, dan zijn dit de beste vervolgstappen:

WP Admin-revisies

Opmerking: de instructies in deze handleiding verwijzen naar de Klassieke editor. Bekijk deze handleiding als je de WordPress-blokeditor gebruikt.

Revisies: WP Admin
WP Admin-revisies

In WP Admin zien revisies er iets anders uit. Je ziet de revisies nog steeds zoals ze hierboven zijn beschreven, maar de navigatie tussen revisies is anders. Bovenaan de editor voor revisies zie je een schuifbalk die je kunt gebruiken om eerdere versies van een pagina te laden.

Klik op de optie Twee revisies vergelijken om twee revisies naast elkaar te vergelijken. Wanneer je twee revisies vergelijkt, bevindt de geselecteerde revisie zich aan de rechterkant en de vorige revisie zich aan de linkerkant van het scherm.

Klik op Deze revisie herstellen als je terug wilt keren naar een revisie. Dit zal de rechtse revisie herstellen. Zorg dat je je bericht of pagina bijwerkt om de revisie op te slaan.

Klik op Terugkeren naar editor om terug te gaan naar de editor zonder revisies te maken.