Terug naar Ondersteuning Domeinen en e-mail E-mail E-mailadres toevoegen via andere providers

E-mailadres toevoegen via andere providers

Heb je een bestaand e-mailabonnement van een externe provider die niet op onze pagina E-mail toevoegen staat vermeld? In deze handleiding lees je hoe je je e-mailservices op je domein instelt.

Stap 1: de DNS-records van je e-mailadres verkrijgen

Het e-mailadres van je domein werkt met DNS-records. De volgende soorten DNS-records worden vaak gebruikt voor e-mail:

Je e-mail vereist enkele (maar niet noodzakelijkerwijs alle) van deze records.

Neem contact op met je bestaande e-mailprovider om deze records te vinden. Als de gegevens niet op hun website beschikbaar zijn en je niet weet om welke gegevens je moet vragen, kan je contact opnemen met je e-mailprovider met een bericht dat er zo uitziet:

Kunt u mij de volledige MX- en/of DNS-records verstrekken die ik bij mij DNS-provider (WordPress.com) moet invoeren, zodat mijn e-mailadres op dit domein werkt?

Stap 2: de DNS-records van je e-mailadres toevoegen

Zodra je de nodige DNS-records voor je bestaande e-mailadres hebt, voeg je ze toe aan je domein op WordPress.com door dit proces te volgen:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Ga naar Upgrades Domeinen.
  3. Klik op het domein dat je wilt gebruiken bij je e-mailprovider:
De pagina Domeinen, met twee domeinen vermeld.
  1. Selecteer DNS-records en klik daarna op de knop Beheren:
De eerste pijl wijst naar de DNS-records en de tweede pijl wijst naar de knop Beheren.
DNS-records voor geregistreerde domeinen.
  1. Om je eerste DNS-record toe te voegen, klik je op de knop Record toevoegen in de rechter bovenhoek:
Knop 'Een record toevoegen' rechtsboven om een nieuw DNS-record aan het domein toe te voegen.
Knop Een record toevoegen
  1. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Type het type DNS-record (zoals MX, A, CNAME of TXT):
Een A-record toevoegen aan het domein. De knop 'DNS-record toevoegen' is roze weergegeven.
Een nieuw A-record toevoegen
  1. Voeg de DNS-recordgegevens van je e-mailprovider toe. De gegevens van DNS-records verschillen, afhankelijk van het type DNS-record dat in het vak Type is geselecteerd.
    • Voer in het vak TTL (tijd tot live gaan) de opgegeven TTL-waarde in of laat de standaardwaarde van 3600 staan. Houd er rekening mee dat TTL wordt gemeten in seconden, dus een TTL-waarde van 3600 = 3600 seconden, of 1 uur.
  2. Herhaal dit voor elk van de DNS-records die je e-mailprovider heeft verstrekt.

Je e-mail zou binnen een paar uur moeten werken, maar het kan tot 72 uur duren voordat alles volledig werkzaam is.