Terug naar Ondersteuning Domeinen en e-mail Een domein aan een andere WordPress.com-site of -account overdragen

Een domein aan een andere WordPress.com-site of -account overdragen

Je kan het eigendom van een domein overdragen naar een andere WordPress.com-beheerder op je site of naar één van je andere sites. Of als het domein afkomstig is van WordPress.com, kan je het overdragen naar een andere registrar.

Alleen de eigenaar van een aangepast domein kan deze actie uitvoeren. Alle beheerders op een site zien domeinen die gekoppeld zijn aan de site op Mijn site(s) -> Domeinen, maar alleen de domeineigenaar kan het domein overdragen naar een andere site. Als je een domein overdraagt, heb je niet langer toegang tot de instellingen van het domein en kan je het niet langer annuleren, verlengen of overdragen. Alleen de nieuwe eigenaar kan dit.

Domein overdragen naar een andere beheerder op de site

Stap 1: De nieuwe eigenaar toevoegen als een beheerder

Een domein kan alleen worden overgedragen naar een beheerder op dezelfde site. De eerste stap is dus de nieuwe eigenaar toevoegen als een nieuwe beheerder als hij of zij dit nog niet is. Om de nieuwe eigenaar als beheerder toe te voegen, ga je naar Mijn site Beheren Mensen  Uitnodigen. Als de nieuwe eigenaar al een bijdrager is op de site, kan je zijn of haar rol wijzigen in beheerder in Beheren → Mensen →Team.

De nieuwe beheerder moet de uitnodiging accepteren voordat je het domein aan hem of haar kan overdragen. Zie hier voor meer informatie over gebruikers aan je site toevoegen.

Stap 2: Het domein selecteren

Log in op het account dat je hebt gebruikt om het domein aan te schaffen. Je kan je domein dan beheren via Domeinbeheer. Selecteer je site als je meer dan één site hebt (ook beschikbaar via het tabblad Domeinen in je menu Mijn site).

Scherm voor domeinselectie

Selecteer het domein dat je wil overdragen in de lijst om de informatie, instellingen en opties te bekijken:

Instellingen voor domein overdragen

Stap 3: Het domein overdragen aan de gebruiker

Selecteer Domein overdragen en je ziet een optie om het domein naar een andere registrar, gebruiker of site over te dragen:

Selecteer Overdragen aan een andere gebruiker. Je krijgt een vervolgkeuzemenu te zien met alle beheerders op je site. Selecteer de gebruiker in het vervolgkeuzemenu.

Er wordt ook tekst weergegeven dat als je doorgaat je ons toestemming geeft te fungeren als Aangewezen vertegenwoordiger om de overdracht namens jou te voltooien.

Scherm voor informatie domein overdragen

Stap 4: De overdracht voltooien

Klik op Domein overdragen. Je krijgt een laatste bevestigingsvenster te zien.

Bevestigingsscherm overdracht

Als je op Overdracht bevestigen klikt, wordt het domein overgedragen aan de andere gebruiker.

Domein overdragen naar één van je andere sites

Stap 1: Het domein selecteren

Log in op het account dat je hebt gebruikt om het domein aan te schaffen. Je kan je domein dan beheren via Domeinbeheer. Selecteer je site als je meer dan één site hebt (ook beschikbaar via het tabblad Domeinen in je menu Mijn site).

Scherm voor domeinselectie

Selecteer het domein dat je wil overdragen in de lijst om de informatie, instellingen en opties te bekijken:

overdragen_domein_optie

Stap 2: Het domein overdragen aan de nieuwe site

Selecteer Domein overdragen en je ziet een optie om het domein naar een andere registrar, gebruiker of site over te dragen:

Selecteer Overdragen naar een andere site van WordPress.com. Je krijgt een vervolgkeuzemenu te zien met alle sites waarvoor je beheerder bent.  Klik op de site in de lijst waarnaar je het domein over wil dragen.

Stap 3: De overdracht voltooien

Klik op Domein overdragen. Je krijgt een laatste bevestigingsvenster te zien. Klik op Overdracht bevestigen om af te ronden.

Domein overdragen naar een andere registrar

Om je domein over te dragen naar een andere registrar moet je onze uitgebreide handleiding gebruiken over het overdragen van het domein.

Een toegewezen domein overdragen

Een toegewezen domein is een domein dat geregistreerd is bij een andere provider en geconfigureerd is om je WordPress.com-website weer te geven.

Om een upgrade van een toegewezen domein over te dragen aan een andere gebruiker op je site, kan je hetzelfde hierboven weergegeven proces volgen als voor geregistreerde domeinen, zonder de registratie-specifieke stappen zoals aangewezen vertegenwoordigers.

Ga naar Mijn site(s) → Beheren → Domeinen en selecteer je toegewezen domein. Kies vervolgens de optie Overdracht toewijzen:

Afbeelding met de instellingen voor toegewezen domeinen, inclusief de optie Overdracht toewijzen
Instellingen voor een toegewezen domein

Vervolgens is er de optie om het domein over te dragen aan een andere site op je account of aan een andere gebruiker op je site.

Kies de gewenste optie en volg de prompts tot je een bericht ziet dat het toegewezen domein succesvol is overgedragen.

Als je je toegewezen domein aan een andere registrar over wil dragen, moet je deze overdracht starten vanaf je huidige domeinregistrar, niet vanaf WordPress.com.