Terug naar Ondersteuning Domeinen en e-mail Een subdomein aan een externe site koppelen

Een subdomein aan een externe site koppelen

Je kan een subdomein aanmaken van elk domein dat je bezit. In deze handleiding lees je hoe je een subdomein aan een externe website koppelt.

Over subdomeinen

Een subdomein bevat een extra stukje tekst voor je hoofddomein (het rootdomein). Als je hoofddomein bijvoorbeeld jouwtoffedomein is, kan je subdomeinen aanmaken zoals winkel.jouwtoffedomein.com en leden.jouwtoffedomein.com.

Je kan je subdomein op twee manieren koppelen aan een website die ergens anders wordt gehost met een externe hostingprovider:

1. Doorsturen naar subdomein toevoegen. Bekijk onze handleiding voor het instellen van doorsturen naar subdomeinen.
  2. DNS-records gebruiken (deze handleiding).

Als je een subdomein wilt koppelen aan een website die wordt gehost op WordPress.com, bekijk dan Een subdomein koppelen aan WordPress.com.

Als je rootdomein is geregistreerd bij of is gekoppeld aan WordPress.com, kan je een subdomein koppelen aan een externe site door een CNAME of A-record te gebruiken.

Stap 1: De DNS-records verkrijgen

Je moet de CNAME- of A-records verkrijgen van de hostingprovider of -service waar het subdomein naar verwijst.

Controleer de ondersteuningsdocumentatie van je externe hostingprovider of neem contact op met hun ondersteuningsteam om te bepalen welke DNS-records je nodig hebt.

Stap 2: De DNS-records toevoegen

Ga terug naar WordPress.com en volg deze stappen om het subdomein aan te maken:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Ga naar UpgradesDomeinen.
  3. Selecteer het hoofddomein (d.w.z. het domein waaraan je het subdomein wilt toevoegen.)
  4. Klik op DNS-records en daarna op Beheren:
De eerste pijl wijst naar de DNS-records en de tweede pijl wijst naar de knop Beheren.
  1. Klik op Een record toevoegen rechts bovenin het scherm.
  2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Type het type DNS-record (meestal een CNAME– of A-record).
  3. Typ in het vak Naam de naam van het subdomein dat je wilt.
  4. Voer in het vak Verwijzen naar de waarde in van de service waarmee je wilt koppelen.
  5. Klik op DNS-record toevoegen.

Je subdomein wordt aangemaakt zodra je de vereiste DNS-records aan je hoofddomein hebt toevoegd. Je moet mogelijk meer stappen nemen bij de hostingprovider/het externe platform om de koppeling met het subdomein te voltooien.