Terug naar Ondersteuning Domeinen en e-mail Een domein naar een andere WordPress.com-site verplaatsen

Een domein naar een andere WordPress.com-site verplaatsen

In deze handleiding lees je hoe je een domein overdraagt aan een andere website op WordPress.com. De stappen hieronder gelden zowel voor domeinen die bij WordPress.com zijn geregistreerd als voor gekoppelde domeinen die bij een andere provider zijn geregistreerd.

Stap een: Verbind de nieuwe site

Als je het domein verhuist naar een andere site die je al via je account beheert, dan kun je deze stap overslaan.

Als de nieuwe site eigendom is van een ander WordPress.com-account dan degene die momenteel eigenaar is van het domein, zul je eerst beheerder van de nieuwe site moeten worden om het domein te verplaatsen.

Neem contact op met de eigenaar van de andere site en vraag of die je als beheerder wilt uitnodigen. Als je de eigenaar van het andere account bent, log dan in op dat account en ga naar Gebruikers → Nieuwe toevoegen om het account van de huidige domeineigenaar uit te nodigen om beheerder van de nieuwe site te worden. Nadat je de uitnodiging hebt geaccepteerd, kun je naar stap twee.

Stap twee: Verplaats het domein

Ga in het dashboard van je site naar Upgrades → Domeinen en klik op het domein dat je wilt verplaatsen.

De oranje pijl in het scherm voor domeinselectie wijst naar een domein waarop je kunt klikken.

Op het volgende scherm vind je informatie, instellingen en opties voor het domein. Klik op de optie Overdracht aan de rechterkant, zoals je hieronder kunt zien:

De optie om het domein over te dragen vind je aan de rechterkant, onder de knop Professionele email toevoegen.

Je krijgt een optie te zien om het domein over te dragen aan een andere gebruiker, site of provider. Ga naar Naar een andere WordPress.com-site en klik op de knop Doorgaan:

De optie om een domein aan een andere website over te dragen is gemarkeerd.

Op het volgende scherm zie je een lijst met alle sites waarop je een beheerdersrol hebt.Klik op de site in de lijst waarnaar je het domein over wil dragen.

Stap drie: Voltooi de overdracht

Je krijgt een laatste bevestigingsvenster te zien. Klik op Overdracht bevestigen om de overdracht af te ronden.

Knop Overdracht bevestigen.

📌

De site waaraan het domein gekoppeld wordt moet een betaald abonnement hebben als je het domein als primair adres van de site wilt instellen. Anders zal de site het domein .wordpress.com als primair adres gebruiken.