Terug naar Ondersteuning Domeinen en e-mail Een domein laten doorsturen

Een domein laten doorsturen

Je kan je domeinnaam bezoekers laten doorsturen naar een andere website of webpagina-URL. Een domein bezoekers laten doorsturen, is een gratis functie voor alle domeinen die zijn geregistreerd op WordPress.com.

Over domeinbezoekers doorsturen

Een domein bezoekers laten doorsturen, is een webserverfunctie die bezoekers automatisch omleidt van de ene domein-URL naar de andere. Je kan het gebruiken als je wilt dat een geregistreerd domein bezoekers doorstuurt naar een andere website of webpagina-URL, bijvoorbeeld jouwtoffedomein.com → mijncoolenieuweblog.com.

Een paar voorbeelden van situaties waarin bezoekers van een domein doorsturen kan worden gebruikt:

Als je je domein bezoekers wilt laten doorsturen naar je hele WordPress.com-website, moet je het domein met deze website verbinden of het hiernaar overdragen.

Als je wilt dat je domein bezoekers doorstuurt naar een andere site op WordPress.com, kun je het domein verplaatsen.

Als je een WordPress.com-siteadres bezoekers wilt laten doorsturen (bijvoorbeeld: jouwtoffeblog.wordpress.com → mijncoolenieuweblog.com), gebruik dan een sitedoorverwijzing.

Doorsturen van domeinbezoekers instellen

Domeinbezoekers doorsturen instellen:

1. Ga naar je WordPress.com-dashboard.
  2. Ga naar Upgrades → Domeinen.
  3. Klik op het domein dat je wilt gebruiken voor de domeindoorverwijzing.
De pagina Domeinen beheren in het WordPress.com-dashboard.
  1. Selecteer Domeinbezoekers doorsturen om het venster te openen.
  2. Voer in het weergegeven veld de volledige URL in waarnaar je wilt dat je domein bezoekers doorstuurt. Als de URL van de website gebruikmaakt van SSL (https://), of als deze zonder SSL is (https://), kun je dit wijzigen in het vervolgkeuzemenu aan de linkerkant.
  3. Zodra je je URL hebt ingevoerd, klik je op Opslaan.
Het venster Domeinbezoekers doorsturen openen en een URL in het beschikbare veld invoeren.

Je kan deze URL op elk moment veranderen vanuit ditzelfde venster Domeinbezoekers doorsturen. Je kan ook de optie voor domeinbezoekers doorsturen verwijderen door op het pictogram voor verwijderen aan de rechterkant van het veld te klikken.

Na het opslaan of bijwerken van de instellingen domeinbezoekers doorsturen, duurt het even voordat wijzigingen van kracht worden. Hoewel je de wijzigingen direct kunt opslaan, zal het domein bezoekers mogelijk niet meteen doorsturen. Het kan soms een paar uur duren voordat alle servers en internetproviders over de hele wereld volledig zijn bijgewerkt.