Tillbaka till support Innehåll och media Block YouTube-blocket

YouTube-blocket

YouTube-blocket gör det möjligt att bädda in YouTube-videor på dina sidor och i dina inlägg.

Lägg till ett YouTube-block

Om du vill lägga till blocket på en sida eller i ett inlägg klickar du på blockinfogarikonen + för att öppna blockbiblioteket och väljer YouTube-blocket.

Du kan också skriva /youtube och trycka på returtangenten på en ny rad för att snabbt lägga till ett block.

Lägga till ett YouTube-block

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Block-verktygsfält

För att visa blockverktygsfältet klickar du på blocket så visas verktygsfältet. Varje block har sina egna blockspecifika kontroller som gör det möjligt att manipulera blocket direkt i redigeraren.

YouTube-blocket erbjuder följande alternativ i sitt verktygsfält:

YouTube-blockets verktygsfält

Blockinställningar

Varje block har specifika alternativ i redigeringsfältet förutom de alternativ som finns i blockverktygsfältet. Om du inte ser sidopanelen klickar du bara på kuggikonen bredvid knappen Publicera.

Blockinställningarna finns i sidopanelen.

Media-inställningar

Behåll alternativet Ändra storlek för mindre enheter aktiverat om du vill behålla bildförhållandet vid olika webbläsarstorlekar.

YouTube-video utan Ändra storlek för mindre enheter aktiverat.
Med Ändra storlek för mindre enheter inaktiverat
Med Ändra storlek för mindre enheter aktiverat

Avancerat

Via fliken Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block, så att du kan skriva anpassad CSS och utforma blocket som du tycker passar.

I avsnittet Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block.
I avsnittet Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block.