Tillbaka till support Innehåll och media Block Blocket Twitter

Blocket Twitter

Använd blocket Twitter för att bädda in tweets i dina inlägg och på dina sidor.

Videokurs

Lägg till ett Twitter-block

Om du vill lägga till blocket Twitter klickar du på ikonen +för att infoga blocket och söker efter ”Twitter”. Klicka på det för att lägga till blocket i ett inlägg eller på en sida.

💡

Du kan också använda ditt tangentbord för att skriva /twitter på en ny rad och trycka på returtangenten för att snabbt lägga till blocket Twitter.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Bädda in en enskild tweet

När du bäddar in en tweet kan du visa en enskild tweet på din webbplats som innehåller:

Det snabbaste sättet att bädda in en tweet är att klistra in tweetens URL på en tom rad i redigeraren.

Leta reda på tweeten som du vill publicera för att hitta dess URL. Klicka sedan på tidsstämpeln som markeras med pilen nedan:

En röd pil pekar på länken för datum och tid i tweeten.

Du kommer att skickas vidare till sidan för den enskilda tweeten. Kopiera URL:en från adressfältet som ser ut så här:

Ett exempel på en tweet-URL i webbläsaren.

På Twitter kan du även klicka på nedåtpilen längst upp till höger i tweeten för att hitta alternativetKopiera länk till Tweet.

⚠️

Twitter tillhandahåller också alternativet ”Bädda in tweet” med en kod. Den här metoden stöds inte, så se till att du använder länken i stället.

När du har kopierat URL:en klistrar du in den på en tom rad i WordPress-redigeraren. Då skapas blocket Twitter automatiskt, och tweeten bäddas in på din webbplats.

Alternativt kan du lägga till blocket Twitter enligt förklaringen i föregående avsnitt. Det finns en ruta för att ange URL:en (dvs. länken) till tweeten som du vill bädda in. Klistra in länken i rutan och klicka på Bädda in.

Så här ser en enskild tweet ut när den är inbäddad:

Bädda in ett Twitter-flöde

Du kan också använda blocket Twitter för att bädda in ett webbflöde. Det snabbaste sättet att bädda in ett flöde är att klistra in Twitter-profilens URL på en tom rad i redigeraren. Då skapas blocket Twitter automatiskt, och flödet bäddas in på din webbplats.

Om du lägger till blocket Twitter först kan du klistra in profilens URL i rutan och klicka på Bädda in:

Skärmbild som visar ett Twitter-flöde som lagts till i blocket Twitter och en pil som pekar på knappen Bädda in.

Här är ett exempel på ett inbäddat Twitter-flöde:

Blockverktygsfält

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ ovanför det:

Verktygsfältet som visas när du klickar på blocket Twitter
Verktygsfält för blocket Twitter

Blocket Twitter har följande alternativ i sitt verktygsfält:

Blockinställningar

När du väljer ett block kommer du att hitta ytterligare blockinställningar i den högra sidopanelen. Om du inte ser sidopanelen kan du behöva klicka på ikonen för Inställningar längst upp till höger för att öppna inställningarna. Ikonen ser ut som en kvadrat med två ojämna kolumner:

Ikonen för Inställningar i redigeraren, med ett verktygstips för "Inställningar" nedanför.
Klicka på ikonen för Inställningar för att öppna blockinställningarna
Media-inställningar

Behåll alternativet ”Ändra storlek för mindre enheter” aktiverat om du vill behålla bildförhållandet vid olika webbläsarstorlekar.

Mediainställningarna med alternativet "Ändra storlek för mindre enheter" aktiverat.

Avancerat

Via fliken Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block, så att du kan skriva anpassad CSS och utforma blocket som du tycker passar.

I avsnittet Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block.
I avsnittet Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block.

Bädda in med en kortkod

Om du vill ha mer kontroll över den inbäddade tweetens visning och layout kan du använda en kortkod i stället. När du har skapat en kortkod enligt förklaringen nedan placerar du den i blocket Kortkod, och då visas den inbäddade tweeten i blocket.

Om du vill skapa en Twitter-kortkod skriver du symbolen [ symbol, ordet tweet, tweetens URL och avslutar med symbolen ] – t.ex. så här:

[tweet https://twitter.com/wordpressdotcom/status/632582884654751744]

Med hjälp av följande parametrar kan du styra utseendet på flera sätt:

Du kan kombinera valfritt antal parametrar i kortkoden som i följande exempel:

[tweet https://twitter.com/wordpressdotcom/status/632582884654751744 width='250' lang='ko' align='center']

Resultatet blir: